Raikkonen "Lewis'i Suçlamayın, Sorun Araçta"

yazar:

kategori:

Kimi Raikkonen, araç iyi durumda olmadığında hata yapmanın çok kolay olduğunu düşünüyor.

Son Dünya Şampiyonu, Lewis Hamilton’a karşı yapılan eleştiriler için Hamilton’u savundu ve sorunun Hamilton’un sürüş stilinden değil aracından kaynaklandığını söyledi.

Raikkonen "Lewis geçen sene çok hata yapmadı. Bu sene ise onların aracı çok güçlü değil."

"Belki çok iyi pakete sahip olmadığınızda daha zor oluyor ve özellikle iyi olmadığınız yarışlarda daha da limitleri zorluyorsunuz." dedi Daily Mirror ile olan röportajında.

Raikkonen ayrıca sezonun şu ana kadar olan bölümünden memnun olmasına rağmen daha uzun bir yol olduğunu söyledi.

Raikkonen "3 yarış sonrasında şampiyonanın lideriyim, geçen sene ise ilk 3 yarış sonunda lider değildim. Bu yüzden mutluyum."

"Geçen sene benim için zordu. Yeni bir takımdaydım ve bu yüzden öğrenme evresi olmalı. İnsanlara alışmak zorunda olduğunuz için ilk yıl zor olur. "

"Şu anda onlar ne istediğimi bildikleri için daha kolay. Herşey daha iyi ve herşey gelişiyor."

"Şu ana kadar herşey iyiydi. Her yarışa kazanmayı umarak gidiyorum ancak Ferrari, Mclaren ve BMW Sauber’den 6 pilot iyi iş çıkarabilir. Şu anda biz oldukça hızlıyız ama bakalım neler olacak." dedi.


Yorumlar

  1. Kumandayla yonet istersen. teneke gibi olana ne olcak kendı gozlerınle gör. kimi teraziyi ortan tutuyor. kendini temize çıkarmış oluyor diyosun. çok çamura yatanın sonunu biliyoruz.

  2. kimmin uyeligi silindi?bas harfini verin hatırlarım:) baska sekilde yine gelir tabi ona yardım edip davranıslarını düzeltelim:) hepimiz bazen sinirden köpürüyoruz ama kendine hakim olmak mantıklı düşünüp yorum yapmak çok önemli

  3. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Rai sanki kendi hatalarını temize çıkarmaya çalışıyor. İlk yarışta yaptıklarını hepimiz gördük. Pilot kazanıyorsa araç iyi ondan, pilot kaybediyorsa sorun araçta. Kardeşim o zaman sizin ne işiniz var? Araçları kumandayla yönetelim. Hem pilotlara tonla para ödenmek zorunda kalınmaz

  4. Erhan Zambak avatarı

    Ben de dün akşam o üyeliğ silinen kişiyle polemiğe girdim çünkü beni de çok sinirlendirdi.Eğer kötü bir şey söylediysem ben de tüm arkadaşlardan ve TRF1 sorumlularından özür dilerim.

    Güzel bir sezon geçriyoruz ve tadını çıkaralım.

    Kimi'nin söyledikleri gerçekten de centilmence , keşke biz de gereksiz ve fanatikçe tartışmaları bırakıp böyle sohbetler etsek…

  5. nerden konusuyosun basından takip edip onların içindeymiş gibi konusuyosun. mclaren sizin takımınız gibi basın öncelikli çalışmıyor şu öyle der bu böyle vs.. ben hiç görmedim.kimi nin ne için gittigini onlar bizden daha iyi biliyorlardır kiminin gercekte hangi takımda olmak istedigini! ayrıca mclaren çok önceden anlaşmıştı basına yansımasındanda once oldugununa gore kimiyle alakası oldugunu sanmıyorum.tabi biz sadece basından takip ediyoruz:)

  6. ya siz hala ne cüretle alonso nun şampiyonluklarını eleştirirsiniz.alonso nun kendini ispat etmesine bu saatten sonra gerek yok. geçen sene yeni bi araca oturduktan sonra harikalar yaratmaya başladı.(aracın ii olmasıyla birlikte tabi) bu sene heikiyi görüyoruz öle değil mi?

  7. mclaren dostum, mclaren mercedes yöneticileri kimiyi ikna edebilmek icin özelliklede mercedes tarafı her yolu denediler.gitmesini hic istemediler .sözlesmesi bittiginde kimi onlarla masaya bile oturmadı.onlar bunu anladıkları zaman renoda sözlesmesi biten alonsoyu transfer ettiler.en iyi pilotunu en büyük rakibine kaptırıyorsun olurmu böyle bir sey sonun ataga gectiler.eger alonso gibi bir pilot gelmeseydi o zaman kiminin kaybedilmesi yüzünden mclaren kamuoyu takımı ciddi elestirecekti.fakat alonso gibi birinin gelmesiyle kimse kiminin gitmesine pek aldırmadı.buna ragmen son ana kadar kimiyi elde tutmak icin ve basından tarafından gelebilecek baskıları hahifletmek icin kimiyi istediklerini her yerde dile getirdiler.birde söyle düsün kimi mclarende bes yıl yarıstı.kimse onun hızından endise etmedi.hep ona iyi araba vermek icin ugrastılar.baska pilotlar degisti ama o degismedi.britore mclaren icin su manidar sözü ;ellerinde her zaman en iyi pilotlar oldu fakat sampiyon olamadılar.

  8. pişman oldugunu sanmıyorum!

  9. işte bu adam gerçek bir centilmen.
    hem çıkıp işini çok iyi yapıyor, hemde karakteriyle herkesi kazanmasını biliyor.
    mclaren kimi yi kaybettiği için ne kadar pişman olsa yeridir.

    tebrikler kimi!

  10. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    kımının soyledıklerı tamamen bır centılmene yakısr sozler.en buyuk rakıbını onure edebılıyor.bunu takım arkadası ın ıkı hatasından sonra massa ıcın de yapmıst.helel olsun cocuga.once ınsan sonra sporcu.(hos araba kotuydu derken o arabayı cok ıyı bıldıgınden de soylemıs olabılır)

  11. ne için tartışma çıktı yine yaw:S hami ile rai konusu var alonso nerden cıkıyor anlamıyorum walla:S zorla populer yapıyosunuz

  12. burada olmayan bir kişinin hakkında konusmanın bir anlamı yok sanırım..

  13. tamamda benim yorumum niye silindi onu anlamadım..

  14. uygunsuz yorumlara anınmda müdahele edilemediği için üzgünüm ve o kişi adına ben özür dilerim. üyeliği silinmiştir.

  15. mutlu kökçü avatarı
    mutlu kökçü

    bir araştırma yapsak f1 tarihindeki tüm sezonlar boyunca en iyi takım ferrari,çoğunluklada en iyi pilotlar we de iyi yönetime sahippp olarak sonuç elimize gelir :D:D:D inş ortamı yumusatır :DDDDDDD

  16. Ahlaki duygulardan yoksun küfür etmeyi bilen F1 ile ilgili hiç birsey bilmeyen bir taraftara pek cvp vermem ama genede yazayım suraya sana şansınız yaver giderken kazanılan 2 sampiyonlugumu savunuyorsun sen? Çekemiyosun yazıyosun. Ben Buraya Falonso'nun Pilotajıyla ilgili negatif birşey yazmadım Her Falonsocu ağzını actıgında o 2 kez dünya sampiyonu diyor. Dünya Şampiyonlugu Herşeyi içinde barındıran bir kelime mi sence? Kimi Sampiyon Olmadan Önce Kötü müydü Yoksa Schumi Şampiyon olamadıgı yıllarda Kötümüydü? Geçen Yıl Ne olmustu? Lewis'in Hatası Kimi'nin Şampiyon olmasını sağlamamışmıydı. aynı sekılde kimi yarıs dışı kalsaydı senın Falonso sampiyon olcaktı. Demek istediğim o sampiyon o en iyi o 10 numara demek mantıklımı? ağzının payını verdiğiniz için suan Falonso araba kotuyken podyumun yanına yaklasamıyor. 6.7.8.9.10.11. sırada qelıyor. arac yokken pilotta yoktur Dünya Şampiyonu Sıfatı var ama nerde? Arabası kotu oldugu için dimi? nerde senin sampiyonun? benim sözlerimi gocunuyormusum gibi göstermişsin. Sanırım Karakterin zayıf tıpkı Falonso gibi. o dünya sampiyonu diyerek savunuyorsunuz.? art arda sampiyonluk yaşadığı takımını bırakmadımı? Kötü Muamele gördüm Sampiyon gibi karşılanmadım. bana adil davranılmıyor dedi. Daha ilk yılını geçiriyo olan çaylağa karşı koyamadı. nerdeydi o Dünya Şampiyonluklarını kazanan pilot?? F1de ne yazıkki adil olmayan pasta dilimi dağıtımı mevcut bu ne yazikki böyle.. Şunu kafana kazı dünya şampiyonluğu. mükemmel,süper,çok hızlı,en iyi o anlamlarına gelmez.! en iyi kendini her yerde belli eder. sezon sonunda ne olacağını bekleyip görelim. bana karşıki yorumlarında dikkat et.

  17. ferrari geçen sene en hızlı araç diyolardı ama mclaren italyada ferrari ye toz yutturdu lewis harika bir atakla rai. geçti bu arada monaco da galibiyeti kimin alacağı belli olmaz TC siz araba kullanmak orada çok zor trulli bile toyota sıyla monaco da kazanabilir yada coulthard redbull ile yaniş monacoda kazanmak için aracın hızlı olması gerekmez pilotaj ön planda 🙂

  18. F1'de O bir Dünya Şampiyonu denildiği zaman benim mantığım almıyor çok mu üstün çok mu iyi? Şansı yaver gidince herkes iyi oluyor. Ağzınızı açtıgınızda Alonso 2 dünya Şampiyonu diyorsunuz neden 3 değil? neden 6 değil? bunlara cvo verirmisin? yada neden 2 kez Dünya Şampiyonu soyle bakalım?…. Birinde Mclaren Kötüydü Birinde Ferrari diil mi? Mclaren ve Ferrari iyiyken Alonso Nerde Geziyordu? sende bunu unutma aslanım.!

  19. hakan köşk avatarı

    arkadaşım bu alonsodan ne alıp veremiyorsanız değilmi adamın başarılarını çekemiyonuz her halde bunlar bir gerçek unutmayın 2 kerde dünya şampiyonluğu varrr bunlar unutmayınız

  20. tolga soydan avatarı

    zaten cadde psitlerini de kazanırsa ferrari 2.kim 😀

  21. kaan kardeş ferrari italyayı geri alacak hızından belli zaten alacagı simdi dingil mesafeside standarta döndü monaco, italyayı Ferrari geri çevirir.Özelliklede italya hız konusunda.Tabi hız bu şekilde devam ederse.

  22. tolga soydan avatarı

    aracınızın ayarları iyi değilse daha fazla limitte gitmeniz gerekir.buda hata yapma olasılığını arttırır.

  23. tunç ayoğlu avatarı
    tunç ayoğlu

    işte centilmen bir yarşcı bunun için f1 in en sevilen yüzü alonso gibi pilotları kötülemiyor sadece o an için arabası pek iyi değildi luwisin pek yapabileceği olmadığını sölüyor ama ben bu konuda kimiye katılmıyorum heiki o yarışta 5.oldu araçta çokta sorunyoktu bence bu sene luwisin üstünde çok fazla baskı var ve bu onu hataya teşvik ediyor vede biz ne kadar çekiş konturolsüz agresif kullanılmaması gerekiiyo desekte şu an için agresif kullanmayanlar kaybediyo en azında 1. sıradan başlamıyor ise ve kesinlikle luwia agresif kullanmıyor aynı massa gibi

  24. kaan kaanhan avatarı

    araçları güçlü değil demiş rai,geçen seneden farklı olan BMW faktörü. italya yı McLaren, ingiltereyi Ferrari alır daha öğrenemedi pist etkisini. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir