Webber, Sıralamaların Ardından Sakin

yazar:

kategori:

Avustralyalı sürücü, takım arkadaşının pol pozisyonunu kazandığı sıralamalarda sürpriz bir şekilde ilk seansta elenmişti.

Webber’in derecesinin iyi olmamasına rağmen sert lastiklerle piste çıkıp yeteri kadar hızlı tur atamamasının ardından Red Bull’un bu stratejisi eleştirildi.

Sert lastikle piste çıkma kararının takıma ait olduğunu söyleyen Webber “Karar konusunda sakindim ancak 2 tur atamayacağımızı öğrenince biraz panikledik. Lastik yeterli olacaktı ancak bir tur yeterli değildi. Öyle olduğunu görünce panik yaptık.”

“Sıralamalarda hatanın bedelini ağır ödüyorsunuz. Red Bull’un 1. seansta en son ne zaman elendiğini hatırlamıyorum, çok uzun zaman oldu. 2009’dan sonra bu ilk oldu. Geçen sene böyle bir şey olmamıştı.” dedi.

Neyin yanlış olduğunun sorulması üzerine Webber “3. seansta tek tur atmamız. Bu yardımcı olmuyor. Biraz geride kalmıştık çünkü aracı sıralamalardan çok kısa süre önce hazırlayabildik. Piste çıkmamın ardından olmam gereken turdan yarım saniye yavaştım.”

“Bunun yanında KERS de etkili oldu. Ana lastiklerle bir tur atmaya daha karar verdik ancak yeteri kadar hızlı değildik. Bu yüzden tek bir tur atabildik ve lastikleri yeteri kadar sıcaklığa ulaştıramadık. Bu açıdan ikinci seti çalıştırmak daha zordu.” dedi.

Werbber, her şey yaşandıktan sonra kararı değerlendirmenin daha kolay olduğunu söyledi.

Webber “Üst sıralarda yer alan bir takım 1. seansta elendiğinde hemen yorum olur ve neler yapılabileceği söylenir. Sonunda yumuşak lastikler hayatı kolaylaştırabilirdi ve kesinlikle açık bir şekilde bu kararı verebilirdik. Ancak takım olarak bunu yapmadık.”

“Ve sert lastiklerle 2 zaman turu atabileceğimizi düşündük ancak piste çıkarken biraz geç kaldık ve bunun yanında zamanlama nedeniyle yanlış lastikleri seçtiğimizi gördük.” dedi.

KERS sorununa espirili bir şekilde yaklaşan Webber “Sorunu bulursanız takımda iş kazanabilirsiniz.” dedi.


Yorumlar

  1. hadi red bull gibi sıralamada ultra hızlı bir takımın, webber'i her şeye rağmen sert lastikle piste yollamış olmasını anlayabiliriz.
    fakat, zamanlamayı 2 tur atmasına yetmeyecek şekilde yapmak.. işte burada açık bir pis koku seziliyor. yaşadığı sorunları saymak mümkün değil. tamam, red bull aracına vettel kadar uyum sağlayamıyor, saf hız olarak vettel kadar hızlı olmayabilir ama bu kadar da geride kalacak bir pilot değil. kendisini hiç sevmesem de, durumu üzüntü veriyor. red bull psikolojik olarak daha ilk yarıştan ititbaren çökertmek istemiş weeber'i, bu açıkça belli.

    bir de, şu lastik ısıtma olayı neymiş arkadaş yahu, red bull aracını bile yavaşlatabiliyormuş, uygun şartlar oluşmazsa..

  2. efendimayin  avatarı

    Webber resmen 2. pilot. Yarınki yarış ise bizim açımızdan iyi olabilir bence. Webber,heidfeld,michael geride yükselirken bol hareket görebiliriz devasa düzlük bayağı uzun kers artı kanat bayağı işe yaraması lazım. Güzel yarış bekliyorum.

  3. weberi bile bile harcıyorlar ilk yarışlarda vetteli öne çıkarıp şmapiyonluk mücadelsinde weberi geriye atmayı istiyorlar ki böylece ileride türkiyedeki gibi bir problem yaşanmasın ileride sorun yaşamamak için weberin 2. plotluğunu garanti altına almak istiyorlar onun için de aracını yavaşlatıyorlar geçen 0.1 saniyelerle yavaşken bu sene farkın bu kadar çok olması imkansız

  4. Yusuf  Hitay avatarı

    KERS sorununa espirili bir şekilde yaklaşan Webber "Sorunu bulursanız takımda iş kazanabilirsiniz." dedi

    bu kers bi tek bu adama dert oluyor nedense

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir