Red Bull: "İki Pitstop Doğru Karardı"

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel, yarışa iyi bir başlangıç yapamadı ve her iki McLaren pilotuna geçildi ve üçüncü sıraya düştü. Daha sonra Alman pilot, Red Bull’un iki pitstop yapma kararı ile yarışın çoğunda liderdi ama sonlarda bitmiş lastikleriyle Hamilton’un ataklarına direnemedi ve yarışı ikinci sırada tamamladı.

BBC’ye konuşan Horner: “Onların arkasında üç pitstop yapsaydık, muhtemelen her ikisinin de arkasında kalırdık. Bu yüzden onları yenmek için farklı bir şey denemeye karar verdik. Bunun işe yarayabileceğini düşünmüştük. Son 4-5 tura kadar durum böyleydi. Yine de ikincilik harika bir sonuç”

“Lewis, o lastikleriyle çok hızlıydı. Sıkı bir mücadeleye girmeye değmezdi. Puanlar hâlâ önemli ve uzun bir şampiyona var. Bir iki tur işe yaramasını sağladı ama tutunmadaki farla sonuç kaçınılmazdı”

“İkinci ve üçüncü sıralar yine de muhteşem bir sonuç. Bu yüzden iki pitstop yapmaya sadık kaldık. İşe yaramasını sağlayabileceğimizi düşündük ve bunun bugün bizim işin çalışmasını 4 turla kaçırdık. İnanılmaz bir yarıştı. Kararı, McLaren’lerin arkasında 3. sırada olmasını esas alarak vermiştik. Onları yenmenin en iyi yolunun bu olduğunu düşünmüştük ve başarmaya çok ama çok yakındık”

Horner ayrıca çok güçlü bir yarış çıkaran Mark Webber’i de övdü.

Horner: “Mark’dan böylesi bir geri dönüş. Mark için yarışı tersten yürüttük ve ana lastiklerle başlattık. Üç pitstop stratejisinde yumuşak lastiklere geçer geçmez giderek hızlandı”

“Elbette günün adamıydı. Michael’e, Fernando’ya vs.. bazı büyük hamleler yaptı ve sonrasında podyuma çıktı. Geçen hafta sonu da yakındı ve bugün bu sonucu gerçekten hak etti.”

Red Bull için bu hafta sonu da KERS sorun yarattı. Horner, Türkiye’deki yarış öncesinde durumu iyileştirmeleri gerektiğine inanıyor.

Horner: “KERS yarışın ilk yarısında oldukça iyi çalıştı ve sonrasında ikinci bölümde kullanımında kesintiler yaşandı. Geliştirmemiz gerek. Yarışın her turunda kullanılmaya hazır olmasını sağlama adına İstanbul’a kadar üç haftamız var”


Yorumlar

  1. aHQU7O <a ****="http://fpnbshcrcpug.com/">fpnbshcrcpug</a&gt;, ujsnczdhfwsv, [link=http://uminzbnohhje.com/]uminzbnohhje[/link], http://lbimcqqlhpzn.com/

  2. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    onun için zaten 2 pitstopu göze aldılar.

  3. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    vettel eğer 3 pitstop yapsa bu onun için daha kötü olacaktı, yarışı kazanması daha zor olacaktı

  4. webbber ilk 10 dışında olduğu için lastik stratejisinde isteğini yapmakta özgür ama mclarenler cumartesi günü son turu yumuşakla attıkları için mecbur yumuşakla başlamak zorundalardı kurallar buna izin vermiyor maalesef.

  5. Red bull üç pit stop yapmış olsaydı rahatça yarışı kazanırdı,değişen bir şey yok red bull hala önde ve bunu istanbulda tekrar hatırlatacaklardır..

  6. oyle karmaşık anlatmıssınki devlet bahcelinin oy hesabı gibi olmuş 😀

  7. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Bence arkadaki webberin taktiğini öndeki mclarenler uygulasa yani sertle başlayıp yumuşakla devam etseydi ne olurdu? Bunu incelemek lazım, birde ferrarilerin en büyük hatası vettel ile aynı turlarda pite girmeleri oldu, eğer hamiltonla aynı turlarda girseydiler massa yarışın mutlak favorilerinden di?

  8. Adrian Sutil 3. pit stopunu 47 turda yapmış yanı Vettelin 2. pit stopundan tam olarak 16 tur sonra oluyor.yarışın en hızlı tur derecelerinde 54. turda attığı turla 4. en hızlı turu kaydetmiş Sutil ve bu turu Vettelin 2. pitinden 17 tur sonra 48. turda yaptığı en hızlı turdan sadece 0,150 sanıye daha hızlı.3. pit stopunu yapmış vetteli hayal bile edemıyorum heralde yarış sonunda tur başına hamiltondan ortalama 3 sanıye hızla yarısı kazanabılırdı :)) bir not daha webber ve button ilk pit stoplarında rakıplerıne oranla 3 sanıye alonso ise 2 sanıye daha fazla pitte kalmışlar.buttonunki yanlış pit tercihi tabi:) bizim ekip dun ıyı iş çıkardı ))

  9. Yanlış bir hesaplama yapmışım 🙂 Vettel 3. pitini Webberden hemen sonra yapsa Hamiltonun 22 sanıye değil yaklaşık 15-16 sanıye gerısınde çıkacaktı ki 14 turda bu farkı kapatabilirdi günümüz yarışlarında..

  10. Bazen bazı yarışlardan sonra biz tv izleyicileri için bile strateji şöyle olsaydı daha doğru olurdu demek yanlış oluyor,çünkü yarış içinde alınan kararla yarıştan sonra yorumlanan aynı olamayabiliyor.Fakat bu gün o günlerden biri değildi.Yani bu gün yarış içinde ben olsaydım vetteli pite alırdım dıye düşündüm bitmeden yarış..Webber 40. turda 3. pitine girdiğinde sıralamada Hamilton dan 6 sanıye Vetteldende 12 saniye gerideydi. pitten Hamiltonun 25 Vettelin 32 sanıye gerisinde çıkıyor ve yarısın bıtımıne 15 tur var.2. turunda 1:40 in altına inen tek isim oluyor.bunu bır örnek olarak göremeyen pit duvarı vetteli piste tutması yanlıştı.halende yanlışlarının arkasındalar.yarış sonunda 15 turda takım arkadasıyla arasındakı 32 sanıye farkı 2.5 sanıyeye indiren Webber örneği olmasına rağmen.yani yaklaşık olarak tur basına 2 sanıye daha hızlıymıs webber son bölümünde.Vettel aşınan lastiklerine rağmen 48. turda en hızlı turunu atmış,eğer Webberden 1 tur sonra o da 3. turunu yapmış olsa heralde webberden tur basına 0,300 sanıye hızlı olabilirdi.hamıltonun yaklasık olarak 22 sanıye arkasında cıksa 3. pitinden heralde 14 tur * 2 = 28 sanıye yaparki son bölümde hamiltonun avladığı vettel sahnesınde rolller tersıne olabılırdı 🙂

  11. ''burnu düşse eğilip almıycak havasında bir açıklama, 3 pitstop hamilton'a yarış kazandırdı 2 pitstop size yarış kaybettirdi hala stratejiyi savunmak biraz komik değilmi hata kabul etmemek zafere engel olsa dahi yanlış kararı savunmak tamamen kendini beğenmişliktir. şimdiden başlamışsınız buna, ama burnunuz daha çok sürtüceğe benziyor bu yıl daha yeni başladı durun siz. artık yok öyle hızlı araba yap tamamdır lewis'ten atak yedikten sonra suratlar süperdi ama red bull ekibinin''

    elinize sağlık harfi harfine katılıyorum tüm bütünlüğüne

    adamlar az kaldı artık kazanmaktan sıkılıp yarış bitiminde araçtan inmeyecekler bu kadar kapris yani küçük dağları onlar yaratmışlar..

    meşrubatçıların pit duvarı melez oğlanın atağında süperdi hakikaten yarışın tüm ana fikri oradaydı..

    allem kallem araç yap oldu bitti yetmez tipindeydi.

    yarış bitiminde ise parmak çocuk aracından öyle hızlı indiki görülmeye değerdi akıllanmış olacak.

    sizi gidi kanat sahtekarları sizi..

  12. burnu düşse eğilip almıycak havasında bir açıklama, 3 pitstop hamilton'a yarış kazandırdı 2 pitstop size yarış kaybettirdi hala stratejiyi savunmak biraz komik değilmi hata kabul etmemek zafere engel olsa dahi yanlış kararı savunmak tamamen kendini beğenmişliktir. şimdiden başlamışsınız buna, ama burnunuz daha çok sürtüceğe benziyor bu yıl daha yeni başladı durun siz. artık yok öyle hızlı araba yap tamamdır lewis'ten atak yedikten sonra suratlar süperdi ama red bull ekibinin.

  13. önceki yarış malezya da aynı hatayı mclaren yaptı, nasıl olurda bu kadar basit hatalar tekrarlanır anlayamıyorum

  14. Altinzda en hizli arac var ama kazanamadiniz nedeni 3 pit stop yapilmamasi, bunu biz dahi rahatlikla goruyorken Horner nasil goremiyor, yada goruyor da hata yaptiklarini kabul etmek istemiyor. Ders olsun size, Vettel in dedigi gibi sizi yenicek bir baskasi vardir. Mc Laren ve Lewis e tebrikler, sonuna kadar hakkettiler.

  15. mehmet arslan avatarı
    mehmet arslan

    hamilton rosberg i geçtigi an pite girip yumuşakları takması gerekiyordu kurbanlık koyun gibi hamiltonun onu gelip geçmesini bekledi

  16. Bencede hata yaptılar 3 pitstop olmalıydı.Neyse ki acısı büyük olmadı daha kötülerini de gördük.Arada sırada olur böyle hatalar

  17. Vettel söylemiş vettel kimki bunun doğru olduğunu görebilsin..

    bu şarlatan şımarık çocuğu öyle bir şişiriyorlarki sanki ilah.

    gördük kaç pit stop un işe yaradığını beceriksiz meşrubatçılar sizi.

    siz gidin vettelin etrafında takım kurun ancak ona erer aklınız horner efendi.

  18. Horner abi yarışı iyi izleyememiş demek ki, ilk pit stopun ardından Vettel hem Hamilton'ı hem de Button'ı geçmişti. Aynı stratejiyi uygulamaları durumunda McLaren'lerin arkasına düşmesi için bir neden göremiyorum. Hem McLaren'lerin arkasında olsa bile bu demek değil ki onları geçemeyecek. Sonuçta Webber onların çok daha arkasındaydı ama Button'ı yakalayıp geçmeyi başardı, değil mi?

    1. sıradan başlayan Vettel ile 18. sıradan başlayan Webber arasında yarış sonunda yalnızca 2.4 saniye fark var. Şaka gibi.

  19. Üç pitstop yapsaydılar Vettel 3. bile olsaydı pist üzerinde hem Hamiltonu hem de Buttonu geçeceğine dair hiçbir şüphem yoktu.

  20. Gerçekten söyledikleri çok ilginç. Hamilton, Vettel ve Button ilk pitlerini hemen hemen aynı turda yaptı. (Arada bir tur vardı sadece) Tur zamanları o ana kadar birbirine çok yakındı. Hatta Vettel Hamiltonu'u pist üstünde, Button'u da pitte geçti. Yani Vettel de 3 pit yapsa büyük ihtimalle yarışı kazanmaya daha yakın olurdu. Tabi ki en önemli etkenlerden biri de -pit sayısı dışında- kersti. Eğer Vettel'in kersi gerçekten yarışın yarısı boyunca çalışmadıysa, ki telsiz bağlantısında da sorun yaşadı, Vettel'in 1.liği kaybetmesi, Hamilton'un kazanması gayet normal. Zaten yarışın tamamında ve özellikle de 3. pitinden sonra Hamilton inanılmaz hızlı sürdü.

  21. Doç.Dr.Kalpazan  avatarı
    Doç.Dr.Kalpazan

    Küstahlık

  22. Yarş 5 tur daha uzun olsa 18 den kalkan Webber yarışı kazancak ve Horner hala çift pitstop doğru karardı diyor.Saçma bir yorum olmuş.Redbull gerçekten çok hızlıydı.Vettel 3 pitstop yapsa rahat kazanırdı bence.

  23. watercolour avatarı

    Bir bakalım.Vettel ilk pitlere kadar önündeki Hamiltonu geçiyor.Pittede Button u geçiyor, rakibi olmayan rosbergin gerisinde piste dönüyor.Yani vettel in yarış için esas rakipleri hamilton ve button.Mclarenlere tur basına 3 sn kaybederken pistte kalırsan yarışın sonunda alırlar oyuncağını elinden.Sadece mclaren in yaptığı pit stratejisinin aynısını yapsanız bile yarışı vettel alacaktı.Yarışı redbull tecrübesizlikten kaybetti.McLaren ise tecrübesini konusturdu…

  24. Christian Horner'a duyduğum tüm saygımı bir anda kaybettim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir