Massa Gelişen Formundan Memnun

yazar:

kategori:

Ferrari pilotu, sıralamada Alonso ile başa baştı ve yarışta 2 pitstop stratejisini takım arkadaşına göre daha iyi çalıştırdı.

Massa: “Performansımdan çok ama çok memnunum. Bu sene benim en iyi yarışımdı; geçen seneye kıyasla da en iyilerden birisi.”

“Yazık oldu. Çünkü zirvede olabilirdik ama mümkün değildi. Yarışı tamamladık, elimden gelenin en iyisini yaptım. Ama sadece beni değil herkesi mutlu edecek kadar değildi.”

Brezilyalı pilot 3 pitstop stratejisinin belki de daha iyi sonuç verebileceğini düşünüyor.

Massa: “Sonuçta (önümdeki araçlar) doğru stratejiyi tercih etti. Sadece Lewis değil, 4 araç birden. Bütün bu araçlar beni çok kolayca geçti. Yarışı domine eden adam -Sebastian- bile benimki ile aynı olan stratejisi nedeniyle kazanamadı”

“Doğru olanı seçmediğimiz görülüyor. Yumuşak lastiklerdeki tempom harikaydı, Sebastian ile benzerdi bile. Ardından bir pitstop az yapabileceğimizi gösden geçirdik.”

“Herkesin hemen pitstop yaptığını gördüğümüzde daha ilk bölümde kararı vermiştik ve ne yazık ki beklediğimiz gibi olmadı”


Yorumlar

  1. bence alonso hala geçen sene kaçan şampiyonluğun etkisinde,buna birde yeni lastiklere alışamamasını eklerseniz ortaya kocaman bir hayal kırıklığı çıkar.Sanırım üzerindeki bu konsantrasyon boşluğunu ispsnyada atacağını ve yeniden rekabrtçi bir ****** izleteceğini düşünüyorum

  2. tek cümle söyleyeyim sana takımın ne düşündüğünü anlarsın belki ''Fernando faster than you''

  3. Massa takımın ona verdiği ekmeğin kıymetini bilir. Ekmeğe ihanet etmez. Saygılıdır. Takımı tehdit etmez. Takımın selametinin her şeyin önünde olduğu bilir. Velhasıl, her takım için biçilmiş kaftandır.

  4. massa karakterli bir pilottur. bazı pilotlar gibi samimi ortamlarda konuşulan şeyleri eline fırsat geçtiği zaman asla eteğindekilerini döker gibi otaya dökmez gammazlamaz ve hainlik yapmaz. delikanlıdır merttir erkektir ve adam gibi adamdır.

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    55 nermin,bunların aynısı 2008 de her yarış sonrası söylendi.Kopya çekmişsin.

  6. 2. PİLOT KOMPLEKSİNDEN VE KOMPLOLARINDAN KURTUL GAYRI. MASSA HAKKIYLA 2. PİLOTTUR HEP SÖYLERİM. KENDİSİ TAM BİR SİNİR BOZUCU TİP.

  7. MASSA YALNIZ RAİKKONEN İLE ÇEKİŞİR.

  8. massa normal şartlar altında alonso ile çok rahat kapışabilecek onu geçebilecek bir pilottur. takım geçte olsa yanılmıyorsam massaya "yürü top senin çevkan senin" demeye başladı…massa alonsodan iyi bir pilot olmasa iki yarıştır startta onu geçemezdi. bence alonsonun ayarını bozan en önemli konuların başındadır. zaten vettel hamilton button webber derdi değil alonsonun…onlar bizden iyi deyip konuyu kapatıyor. ama massaya geçilirse keyif kaçar kaçıyorda zaten…buda pilotajına yansıyor…ahan da durum ortada…
    massa sonuna kadar asılır da alonso rahatsız olur ve bu konu umrunda olmazsa alonsoyu geçer…

  9. Massa'yı da tebrik etmek lazım.Güzel start alıp takım arkadaşını geride bıraktığı gibi Rosberg'i de yanılmıyorsam 4.virajda yanyana geldiklerinde geçmesini beklerdim.Rosberg vettele atak yaparken dışarıda kaldı ve kayma yaşadı o anda massa rosbergi geçebilmiş olsaydı hem kendi için hem de Fernando için iyi bir hamle olurdu.ilk pitlere kadar rosbergin arkasında kalmak her iki pilotun da yarışını etkiledi.
    Takım da Massa'ya ,önde olduğu sürece iyi rüzgarların eseceğini hissettirdi.Massa'yı Fernando'dan önce pite alarak performans kaybını asgariye indirmekle kalmadılar ,daha erken pit yapmışların (Şumi) arkasında kalmasını da engellediler.
    Massa'nın bu yıl ki hedefi sadece Fernando gibi geldi bana.Takım arkadaşımı geçeyim yeter veya onun önünde olayımda kaçıncı olursam olayım gibi bir hava var.İnşallah yanılırım.

  10. Kusura bakmayım beyler bayanlar ama Massa'dan ne bugün nede yarın hiç bişe olmaz. Bir pilotun en büyük amacı şampiyon olmaktır bence, ama Massa'nın en büyük amacı takım arkadaşını geçmek… Kimi'yle beraberkende böyleydi, Fenando'yla beraberkende böyle…

  11. 2 pit kararını çok önceden vermişti zaten takım.

  12. düşmanımın düşmanı
    🙂

  13. şimdi aklıma geldi. hatırlarsanız dün serhan acar ferrari pilotlarının Q1'de kullandıkları yumuşak lastikleri, Q2'de ilk bölümde attıkları turda da kullandığını söylemişti. yani normalde 3-4 tur kullanılan yumuşak set, dün iki pilot tarafından da 7-8 tur kullanılmış oldu. bu lastik dün miadını neredeyse doldurmuş desek yalan olmaz. kaldı 2 set yumuşak. onların birini yarışın başında kullandılar, diğerini ilk pitlerde. 2. pite geldiklerinde kullanacak yumuşak set lastik kalmamıştı, daha doğrusu dün suyu çıkarılan yumuşak seti takmanın bir faydası olmayacağı gibi, zaman da kaybettirecekti. bir de baktılar ilk pitlerin ardından vettel ile strateji aynı, felipe aynı tur zamanlarını tutturuyor, belki de bunu da göz önüne alarak 2 pit yapmış olabilirler.

    webber'in bugün gösterdiği gibi, c.tesi günleri, yalnızca sıralamaları değil aynı zamanda yarışı da direkt etkiliyor. çünkü ortada olan lastik sayısı belli, kullanılacak alan belli. ferrari tek tur performansını adam gibi seviyeye çıkaramazsa, daha çook yarış günü lastik derdine düşeriz. millet gibi Q1'i sert lastikle geçecek araç lazım!

  14. geçen sene lastikleri nedeniyle o kadar çok ezilen pilotun, bugünkü sürüşü sonunda kendi performansından memnun olması gayet normal. memnun olduğu nokta, kendi performansı. bunda da son derece haklı. takımdan, mühendislerden, stratejiden memnun olmak söz konusu değil elbette.

  15. Yarışı izlemeseydim massanın vucut dilinden yarışı kazandığını zanederdim,Bugünkü tabloda herhangi bir ferrari taraftarı,mekanikeri,mühendisi pilotu,menunum kelimesini kulanırsa ben şaşarım.

  16. muhammed boztepe avatarı
    muhammed boztepe

    felipe'nin podyum şansını yine pit duvarındaki lololar yanlış pitstop kararlarıyla yok etti

  17. "şunu beklerdim massadan,kendi formumdan memnunum ama pit duvarının salaklığından iki yarıştır podyumu kaçırıyorum,o zaman derdim ki helal olsun sonuna kadar haklısın,"

    hiç bir pilot, takımının hatalarını ya da hoşnutsuzluğunu bu şekilde basına duyurmaz. bunu F1'den azıcık anlayan birisi bile bilir. "3 pit daha iyi olabilirdi" demiş. böyle politik bir sporda bu kadar açıklama bile yeterli.

    "Alonsonun önünde bitirdin diye sevineceksin"

    bu garip (!) tezini ispatlayan bir kanıt gösterir misin?

    "Performansımdan çok ama çok memnunum. Bu sene benim en iyi yarışımdı;"
    "Yazık oldu. Çünkü zirvede olabilirdik"
    bu cümleler bir anlam ifade ediyor mu senin için? alonso'yla bağdaştırmaya çalışan birisi varsa o da sensin, felipe değil.

  18. Valla ben bu yorumu yazarken öfkem bütün ferrarileydi,Öyle senin düşündüğün gibi Alonso benim babamın oğlu değil o avanak avanak start alırken massanın hakkını teslim etmeyecek değilim,ama şunu beklerdim massadan,kendi formumdan memnunum ama pit duvarının salaklığından iki yarıştır podyumu kaçırıyorum,o zaman derdim ki helal olsun sonuna kadar haklısın,
    şimdi sen ikinciliği garanti görürken aynı hatayı tekrarlayıp podyumu kaçıracaksın önüne gelen seni traktör geçer gibi geçecek ondan sonra Alonsonun önünde bitirdin diye sevineceksin,kocaman yuh derim,hani tepki?

    Bundan sonraki massa ile ilgili yorumlarıma not düşeceğim ! massabest sen üstüne alınma diye:)

  19. MASSA nın açıklamasına tamamen katılıyorum; strateji hariç MASSA kesinlikle güçlü bir yarış çıkarttı hatta HAMİLTON ile yan yana gelince serhan acar bile 2008 hatırlattığını söyledi
    tebrikler MASSA.

  20.  Rossi-Webber  avatarı
    Rossi-Webber

    Sıralamalarda 3-0,Alonso'nun puanı ve ilk 2 yarıştaki perfromansı daha iyi.Pek gülecek durumda olduklarını sanmam.Ferrari'de zaten gülünecek birtek şey var oda duvarda oturan sözde uzman çalışanları.

  21. djarum, acını anlıyorum ama ortalığı germe. rahatsızlığını kendi içinde yaşa. adam podyumu kaçırdım diye hayıflanıyor, sen tutturmuşsun "alonso'yu geçti" diye. felipe'nin böyle bir ölçüsü yok ama anlaşılan senin varmış.

    cümle alemin sürüşünü beğendiği bir günde canı karpuz çeken birisi varsa o da şu kışkırtıcı yorumunla ancak sen olabilirsin. ben senin aklınsıra oyununa gelmeyeceğim.

  22. Ayıp denen bişey var adam utanmadan sıkılmadan(ölçü Alonsonun önünde bitirmek ya)bu günkü yarışımdan memunum diyor,Alonso ile birlikte Pist üstünde tokat yemediğiniz pilot kalmadı hala menunum diyor, sırf Alonsonun önünde bitirdin diye ağzına karpuz girecek nerdeyse,ben utanıyorum sizde biraz utanın.

  23. kan mevsimi avatarı

    aynen bende bu şekilde düşünyorum,zaten ulusal yayın 2.pitstopunu özellikle gösterdi hakemlerin gözünden kaçmış olası imkansız…

  24. kan mevsimi avatarı

    massa her iki pitstop unda da çizgiye bastı,tam olarak emin değilim ama her ikisinde de pist üzerinde bulunan beyaz cizgiye değil pitstopyol üzerindeki çizgiye bastığı için ceza gelmeyebilir diye düşünüyorum

  25. şu çizgi ihlali ile ilgili bir şey dikkatimi çekti.

    felipe ilk pitlerden çıkarken de aynen 2. pitindeki gibi aynı bölgeyi çiğneyerek geçiyor, ama kamera onu göstermemiş.

    bence ceza gerektirmemesinin nedeni, pistin sağ tarafındaki start düzlüğünden beri gelen beyaz çizginin, pit yolu çıkışına ait beyaz çizgi ile kesiştiği noktadan önce felipe'nin beyaz çizgiye basmış olması. 2 pit çıkışında da beyaz çizgiye basıyor, ama iki pitte de bastığı nokta, pit çıkışını pist içerisinde sayılan bölümü değil. çiğnediği bölüm, pit yoluna ait ve buraya basmak ceza gerektirmiyor. benim görüntülerden anladığım bu.

  26. yanılmıyorsam şuana kadar istanbulparkta massayı hiçbir takım arkadaşı geçemedi bu senede böylemi olacak acaba, bekleyip görmek lazım…

  27. felipe gerçekten formuna dönmüş gibi görünüyor. bugün sıkı bir yarış çıkardı. bu performansı onu daha da cesaretlendirecektir. her zaman muazzam yarıştığı istanbulpark'taki performansını da merakla bekliyorum.

  28. watercolour avatarı

    Massa kendine geliyor avaş yavaş.İstanbul onun pisti ferrari'nin yeni güncellemeleriyle podyum savaşı verecektir eminim.

  29. kirli taraftan kalkmamıza rağmen, startta yer kazanarak bir kez daha c.tesi günü kaybettiği sırayı ele geçirmiş oldu.

    ilk pitler yaklaşırken, tam da olması gerektiği noktada hamilton'u geçerek ilk pitlerden sonra hamilton'un önünde çıkmayı başardı.

    pitten çıktıktan sonra, hiç vakit kaybetmeden heidfeld'i geçti, böylece önünü açarak iyi turlar tatı.

    yumuşak ve sert lastiklerle performansı gayet tatmin ediciydi. lastiklerini rahatça çalıştırabildi.

    43. turdan itibaren, ne yaparsa yapsın arkasındakilerin geçeceği gün gibi ortaya çıktı.

    felipe'yi, 2008 sezonundaki gibi atak ve güçlü görmek çok keyifliydi. küllerinden doğuyor desek yanlış olmaz herhalde. son 2 yarıştır harika performans ortaya koyuyor. sürüşü ve yarışı idare edişi kusursuzdu. tebrikler. her zaman inandım felipe'ye, ve çok şükür inancımızı boşa çıkarmıyor, inşallah bu performansı artarak ilerleyecek.

    gelelim üstüste 2. kez yarışımızı baltalayan takımımıza.

    geçen yarışta felipe'nin podyuma çıkması işten bile değilken, pit stop esnasında hata yapıp 10 saniye kaybettiren takım, bugün de inanılmaz bir hata ile yarışı podyumda bitireceği açıkça belli olan, hani belki kazanmaya bile aday olan felipe'nin yarışını bir kez daha sabote etti. 2 yarışta 2 podyum, ellerimiz arasından uçup gitti. söyleyecek söz bulamıyorum. demek kendinize bu kadar güveniyor ve podyumları "istemezük" edasıyla hatalar yapmaya devam ediyorsunuz.. ne diyeyim..

    uzak doğu macerası sona erdi şimdilik. sırada felipe'nin topraklarındaki yarış var =) ferrari'den tek istediğim, fazladan bir şey yapmaları değil, felipe'nin yarışına limon sıkmamaları. felipe zaten gerisini halledecektir. son iki yarıştaki performans artışı ile, dünkü sıralamalarda canlanması ile, felipe düşük performanslı geçen 2010 yılına nispet yaparcasına parlamaya devam edecek. ve bir çok üzüntü dolu yarışın acısını bu sene katmer katmer çıkaracak pirelli lastiklerinden. bu yılın içerisinde (araç ve takım elverdiği müddetçe) felipe de var olacak.

    takım gölge etmez ise, galibiyet için aracımız yetmiyor ama, istanbulpark'ın uzmanı felipe'yi podyumda görmek isteyenler, şimdiden biletlerini almaya başlamalılar =)

  30. sen hep böyle ol. bizde memnunuz bu formundan.

  31. Hadi bakalım inşallah en kötü yarışın böyle olur.

  32. Massayı tebrik ediyorum.Geçensene alonsonun gerisinde kalmasından dolayı ne hikmettir ki kendi takım taraftarları(fakat alonsocu bazı kişiler)tarafından epey topa tutulmuştu bi nevi kendi takımlarının pilotu değilde ezeli rakiplerinin pilotuymuş gibi bi hava estirilecek kadar hakir görülmüştü.Yaplan hata şu bence;pilotumuz birinciyken takım arkadaşı geride olunca bu adam kral öbürü dandik, pilot mu şu da gibi millette bi hava oluyo hemen kendi takımlarının 2.gördükleri pilotunu bile küçümsemeye giriyolar fakat her zaman önde olmak garanti olmuyor görünen o.Kısır bi döngü işte.Tekrardan tebrik ediyorum massayı

  33. massa'nın pist çıkışındaki çizgi ihlaline neden ceza gelmedi?

  34. felipe tüm olumsuzluklara rağmen bugün 2008 gibi yarıştın tebrikler…özellikle lewisle olan mücadelede oldukça keyifliydi…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir