Webber, McLaren'e Haddini Bildirmek İstiyor

yazar:

kategori:

Sebastian Vettel ve Red Bull, sezonun ilk iki yarışında mükemmel sonuca imza atmıştı ama Çin’de sıralamayı yine önde geçmelerine rağmen Pazar günü damalı bayrağı en önde gören isim McLaren’den Lewis Hamilton’du.

Şimdi takımlar, Avrupa sezonunun başlayacağı Türkiye için hazırlıklarını yapıyor. Red Bull da şimdiye kadar sıkıntılar yaratan KERS için çözüm arıyor ve Webber, sorunu halledeceklerine inanıyor.

Webber: “(KERS) bu sene Formula 1’de kilit parça ve Red Bull, bu konuda zorlukları henüz atlatamadı.”

“2009’da KERS kullanmadık. Bunu kullanmış olan McLaren ve Ferrari gibilerini yakalamaya çalışıyoruz”

“Tur başına 6.6 saniye boyunca sistemin size sağladığı 80 BHP’lik tetikleme, pistine göre her tur 0,3 ile 0,5 saniye getirir ve Pazar günü 24 turdan itibaren onsuz yarışmak zorunda kaldım”

“İstanbul’da sistemi güvenilir bir şekilde çalıştırabilirsek, yarışa kendimize güvenerek gideceğiz. RB7 zaten harika bir araç ve Lewis Hamilton’un Çin’deki zaferi ardından McLaren’i tekrar eski yerine göndermek istiyoruz”

“Büyük bir mücadele olacak; sabırsızlanıyorum”


Yorumlar

  1. geçen sene 8. virajda fark acıldıgı için arka düzlükte mclaren f-duct sistemine ragmen redbull u yakalayamıyordu. DRS ile durum biraz daha iyi olabilir mclaren açısından.

  2. Ahmet Keleş avatarı

    Dünkü adamlar bizi eski yerimize göndermek istiyormuş… Bizim eski yerimiz belli, asıl yerine dönmesi gerekenler kendileri, meydanın asıl erleri McLaren ve Ferrari hep seyirci kalacak değil buna.

  3. ismail uçar avatarı

    mclaren istanbulda iyiydi geçen yıl vetteli sıkıştırıyodu hamilton

  4. rocco junior avatarı

    Türkiye'de Mclaren perfonmansı geçen sene daha mı üstündü?Redbull dubleye gidiyordu kaza olmasa

  5. kimiraikonenn avatarı
    kimiraikonenn

    türkiyede geçen sene mclarenin performansı redbullardan bile üstündü bu senede bence mclarenin redbullara kafa tuttuğu bir yer olacak bizim pist

  6. vettel kırarsa direksiyonu webber hiç acımaz sonuna kadar kırar direksiyonu nasılsa(kırmalı takım emri yoksa ! oda şüpheli ! hemde bariz şüpheli heman sorguya alalım :))startta dans etmek serbest ! (kurallar bunu söylüyrorsa) ki vettel hep dans ediyor
    webberin keybedecek bir şeyi varmı.amacı puan olarak vetteli yakalamak

  7. Heeyyttt beeee. Kim tutar seni.

  8. Sen önce vettel'i geçte ondan sonra bize haddimizi bildirirsin 😀

  9. eee düşenin dostu olmazmış 😀

  10. mclarene haddini bildirecek tek kişi sensin şuan webber. tabi horner amca önüne taş koymazsa!

  11. kers te sorun yaşayacağınız çok barizdi rb7 yi hazırlarken basına kers ve ağırlık dağılımıyla ilgili sorun yaşadıklarının sızması artı kullanmamış olmalarına karşın sistemle tanışık olmaları ve üzerinde çalıştıklarını biliyorduk lakin durum 2009 da tecrübe edenler gibide olmadı. pirelli lastikleriyle artan pit stoplar küçük olan deponun+renault motorunun fazla yakıt tüketiyor olması gibi dezavantajlarını da azaltmıştı.
    Avustralya'da Malezya'da ve Çin'de sıralamalara nazaran Mclaren ve Ferrari nin yarış performansının RB ye daha yakın olması umut verici. küçük sorunlar yaşansada kersi 2009 da kullanan takımlar ciddi ciddi avantajlı, sezon başlamadan Mclaren ve Ferrari yi RB ile aynı çizgide belkide küçük farkta avantajlı bile olabilirler diye düşünürken RB den işlerin ters gittiğine dair haberlerin çıkması üzerine testler ve ilk yarışların biraz hayal kırıklığı yaşattığını kabul etmeliyim RB nin zaten çok güçlü olan rb6yı geliştirip rb7 dönüştürmesi bulundukları durumda verilebilecek en mantıklı karardı geride bıraktıkları baskın hafta sonlarıda onları yeterince tatmin etmiştir bu karardan ötürü.
    Taşlar Avrupa sezonuyla yerine oturmaya başlar. içinde bulunduğumuz üç hafta içinde Mclaren ve Ferrari Rb den daha aç bir şekilde gelişime yönelecektir.Mclaren tek turdaki performansını daha da yakına taşırken Ferrari nin de beklenen gelişimi göstermesi yaklaşan Monte Carlo ve Valencia gibi grid pozisyonunun hayati olduğu pistlerde belkide tek şans olabilecek start anını kersle daha da avantajlı bir duruma dönüştürebilirler.
    Webber q1 de elenmesinin ardından yarışı 3 bitirmesiyle çok büyük takdir kazansada ama yinede bir fan olarak takımların ve pilotların herşeyin çok çabuk değiştiği bir ortamda daha temkinli açıklamalar yapmasını yeğlerdim…

  12. Vettel ve Webber'den İstanbul'da güzel bir kapışma bekliyoruz. Sumo güreşcilerinin kapışması gibi.. 🙂

  13. sen bunun olabilecegine kendin inanıyor musun?? webber'in ilk denemesinde vettel kırar direksiynu üstüne, hiç acımaz =)

  14. Gizem Aydın avatarı

    umarım webber kazanır istanbulda. kapanışı webber gibi bir pilotla yapmak çok güzel olurdu

  15. rocco junior avatarı

    Webber çok hırslanmış ve iddaalı açıklamalar yapıyor.Çin onun güvenini kendisine getirmiş.Bakarsın Türkiye'de Vettel'i geçip 2010 intikamını alır:)

  16. Webber istanbul'da vettel'i geçerse çok güzel olur ve çok sevinirim.
    Mercedes gp' dende iyi şeyler bekliyorum Mclaren zaten iyi…

  17. rocco junior avatarı

    Baksana kimse ismimizi zikretmiyor.Unutulduk be vicdansızlar=)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir