2011'deki Geçiş Sayısı Heyecanı Arttırdı

yazar:

kategori:

Bu ifade, Pirelli-KERS-DRS’li Formula 1’in başarısını haber yapan Turun Sanomat gazetesine ait.

Habere göre Çin’de Pazar günü 63 geçiş olmuş ve bu sayı, 20 yılı aşkın süre içinde kuru zemindeki yarışlar göz önüne alınınca en yüksek değer.

Yine bu sayı, 2 sene önce yağmurlu yarıştaki geçişleri de geride bırakmış; 2008’de sadece 9 geçiş yaşanmış.

İki hafta önceki Malezya GP’de 56 geçişin yapıldığını belirten Turun Sanomat, Avustralya’da ise bu sayının 29 olduğunu ekledi.

Malezya’da geçen sene 24 geçiş yapılırken 2008’de sadece 5 geçiş olmuştu.

Avustralya’da 2007 ve 2008’e göre geçişler sırasıyla 17 ve 21 fazla.

Heikki Kovalainen: “Yeni kurallarla ilgili çok şey söylenir.

“Büyük başarı yarattığında hemfikirim. Yarışlar tahmin edilemez; geçişler oluyor. Bu yüzden işe yarıyor”


Yorumlar

  1. alptuğ bektaş avatarı
    alptuğ bektaş

    webber button'u tur bindirir gibi geçti. Üçüncülük çekişmesi tur bindirme gibi olursa neyleyim öyle geçişi ! Düğün konvoyu izlerim daha iyi.

  2. Matematiksel olarak geçiş çok ama bir o kadarda sıradan ve yapay. İfadesi zor, hissiyat olarak işin hakkaniyeti yok gibi. Lastiklerin daha dayanıklı üretilmesi gerekiyor. Yap boz oyunlarıyla olmaz bu iş. Matematiksel olarak sadece geçişi hedeflerseniz zaten başarırsınız fakat bunun adı Formula 1 kandırmayacaksınız insanları. Bu dal duyguların da zirvede olduğu bir ortam. WRC de pilotlar bu lastikler berbat, dayanıksız rahat diyebiliyorken doğal seleksiyon gibi doğal baskı sonucu F1 pilotları bunu dillendiremiyor. Hiç olmayacak yerde kayıp vermek normal karşılanabilecek bir şey değil. Öyle bir noktaya geliniyor ki pilot, araç yetenekleri önemsiz hale geliyor.
    Nascar da bak bu kadar bizde bu kadar geçiş oldu artık deyip ancak kendinizi kandırabilirsiniz ki o kadar üstün geçiş sayısıyla ruhu var Nascar da o geçişlerin.

  3. ben bu geçislerden hiç zevk almıyorum geçişin eşit şartlarda yapılması daha güzel oluyor çok zevksiz geçişler gerçekten

  4. artık bir mücadeleyi izlerken "geçebilecek mi?" yerine "öndeki acaba kaç tur dayanabilecek?" diye merak etmeye başladık. schumi alonso'ya çok iyi dayandı mesela çin'de. 🙂 ama yine de şahsen bu durumu eskisine tercih ederim.

  5. Çok doğru söylemişsin

  6. Ne güzel işte geçiş artmış. Siz ne istiyorsunuz yahu? Geçen seneki Bahreyn yarışından sonra bu sene bitmiştir, çok sıkıcı olacak diyenler siz değil miydiniz? Siz istiyorsunuz ki 2008'deki gibi 5 geçiş olsun, biz ekran karşısında uyuyakalalım. Sonra da şikayet edersiniz f1'e olan ilgi niye azalıyor diye. Yahu geçiş olmazsa millet niye seyretsin. Bu tip kurallar f1'e hareket getirmek için şart. Kimse 2004 yılının tekrarı olsun istemiyor. Bazı şahıslar mutlu olabilir ama, f1 izleyicilerinin büyük kısmını kaybeder. Böyle devam edilmesi lazım. Zaten sezon ilerledikçe öğrenme düzeyi artacağından lastiklerle ilgili belirsizlik ortadan kalkacak. Abuk sabuk taktikler azalacak. Daha monoton yarışlar bekliyor bizi sezonun ikinci yarısında.

  7. Büyük pilot kavramı sadece pole pozisyonu için oldu artık. Yarışlarda bunun bir önemi kalmadı.
    F1 aracına oturan herkes geçiş yapabilir. Sıradan bir tur atma ve lastiği eskiyeni geçme yarışına döndü. USTA pilot kavramı kalktı gibi. Herkes birbirini geçiyor. Bence yetenekli pilotların emeğine yazık oluyor. Amaç show'a dönüştü. Üstelik o kadar pit-stop oluyorki yarışlar karmaşık hale geldi.
    En azından lastikler dayanıklı olsada biraz pilotara sagılarını ve emeğini geri verseler.
    DRS ve kers gibi gelişmeler güzel ama lastikler için emeği yok etmek diye düşünüyorum

  8. ALİ  ULUSOY avatarı

    Tamam geçiş çok ama zevksiz geçişler.Çünkü yapay.
    Neden.Geçilenin lastiği bitmiş.Yada geçen araç,geçtiği araçtan daha yavaş olmasına rağmen lastiği yeni veya başka bir strateji ile yarıştığı için geçiliyor.
    Biz F1 izleyicilerini tatmin etmeleri çok zor.Eskiden azdı geçiş ama şasilerin,aeroların,motor güçlerinin yada pilotun geçiş becerileri,yetenekleri daha ortadaydı.3-5 yarış izleyen bile diyorduki bu adam iyi yarışıyor.
    Şimdi öylemi değil kesinkle olaya Fransız'lar:)) diyorki '' aaaa Shumi geçildi,bitmiş shumi '' yada Alonso için aynı şeyi söylüyor.

  9. Felipe Massa avatarı

    bence de 2009 çünkü bildiğin düğün konvoyu oluyordu yarışlar

  10. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    2008 YAZDIKLARINIZ 2009 YILI OLABİLİRMİ ACABA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir