Button: "Takımlar Yeni Yarış Şekline Alışmaya Çalışıyor"

yazar:

kategori:

Bu sezon DRS, KERS ve Pirelli lastiklerinin sporda yer almasıyla birçok geçiş yaşandı ve yarışlarda farklı stratejiler benimsendi.

McLaren pilotu özellikle lastiklerin farklı stratejilere neden olduğunu belirtirken, takımların tecrübe kazanması ile işlerin rayına oturacağını ifade etti.

Button: “Bütün takımların 2011’deki yeni yarış şeklini öğrenme sürecinde olduğunu düşünüyorum. Gelecek birkaç yarışta strateji ve fikirlerin birbirine yakınsadığını göreceğiz ve daha doğru dürüst düzel olacak. Açıkçası lastikleri herkesin daha iyi kontrol etmesi gerekiyor. Bana göre bütün takımlar, en başarılı stratejileri ve işe yaramayanları yakından izliyor olacak”

Çin’de yarışın başlarında lider olmasına rağmen Button, takım arkadaşı Hamilton’un temposuna yeteri kadar ayak uyduramadı ve 4. sıraya kadar geriledi.

İngiliz pilot bunu, arka lastiklerinden azamisini alamamasına bağladı.

Button: “Malezya’da ana lastiklerde çok güçlü bir son bölüm geçirmiştim ama Çin’de arka tarafın çalışmalarını sağlayamadım. Nedenini anlamaya başlayacağımızdan eminim. Gelecek haftanın teknik çalışmasında buna bakacağız. Umarım Türkiye’ye daha da güçlü bir paketle gideriz, zayıf noktalarımızı geliştirir, güçlü yerlerimizi pekiştiririz.”

Şangay’da kalkışta Vettel’i geri bırakıp liderliğe yükselmesine rağmen Button, bu konuda da hâlâ gelişmeleri gerektiğine inanıyor.

Button: “Pazar günü harika bir kalkış yaptım. Sezon başından beri bu konuya çalışıyoruz. Sonuçta kalkışta öne çıkmak iyi oldu. Mükemmel bir çıkış yakaladım ve Seb’inki de mükemmel değildi. Ama yine de bunu geliştirmemiz gerek. Red Bull’un sıralamasının hâlâ fazlasıyla etkileyici olduğunu biliyoruz. Bu yüzden Formula 1’deki en iyi kalkışlar bizde olursa, o (sıralama) avantajının oldukça büyük bir bölümünü telafi ederiz.”

“En iyi kalkış sistemine sahip olmayı istiyoruz ve eminim mühendisler, gelecek birkaç yarışta gelişim için çalışacaklardır.”


Yorumlar

  1. Yusuf  Hitay avatarı

    "nasıl olurda"

  2. motor ayarlarını değiştirerek dayanıklılıktan ödün vererek tek turluk yüksek performans alıyorlar.

  3. Şu ana kadarki tüm yarışlarda karambol vardı ama henüz yağışlı veya güvenlik aracının devreye girdiği bir yarış görmedik. Bu gerçekleştiğinde en doğru stratejiyi kullanan takımlar büyük avantaj elde edecek.

  4. En iyi kalkış sistemi gerçektende çok önemli Malezyada Renaultların nasıl öne fırladıklarını görmüştük Çinde de Mclaren ler fırladı.Mercedesler de iyi onboardlardan gördüğüm kadarıyla.

  5. Yusuf  Hitay avatarı

    sıralamada önde olma umudunu kesmiş sanırım artık diğer takımlar 🙂 cidden bir otomobil nasıl olsa tek bir tur için fazladan 0.5-0.6 saniye güç üretebiliyor, nedir bunun sırrı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir