Rosberg Çin'in İyi Taraflarını Görüyor

yazar:

kategori:

Şanghay’da bir çok turu lider götüren Mercedes pilotu, yarışın ilerleyen bölümlerinde yakıt tasarrufu yapmak zorunda kalmış ve 5. olmuştu. Hesaplamalara göre Rosberg son yaklaşık 40. turdan sonra 0.5 sn yavaşlamak zorunda kaldı.

Rosberg “Yarıştığım en heyecanlı yarışlardan birisiydi.  Her şeyi tam olarak idrak etmek için yarıştan sonra biraz zaman geçmesi gerekti. Çünkü iyi bir podyum sonucu için büyük ümitlerim vardı ve yarışın çeyreğinde liderdim”

“Bununla birlikte yakıtın az gelmesi konusunda takımda kimseyi suçlayamam; bu, birlikte aldığımız bir ders. Çin’de ileri yönde bir adım attığımız için mutlu olmalıyız. Bu adım, takımdaki herkesin fazlasıyla sıkı çalışmaları ile geldi.”

“Tutumun hep ‘takım olarak beraber kazanırız, beraber kaybederiz” yönündedir. Çin GP öncesinde, yarışta lider olacağımızı kim düşünürdü ki? Bu muhteşemdi. Grubun önünde mücadele etmek benim ve takımdaki herkes için harika bir duyguydu”

Malezya ve Çin’deki art arda iki yarışın ardından Alman pilot, Türkiye’ye geçmeden önce ailesiyle zaman geçirecek ve bir triatlona katılacak.

Rosberg: “İlk iş Fransa’nın güneyinde ailemle, kız arkadaşımla ve arkadaşlarıma zaman geçireceğim.”

“Paskalya’da bazı arkadaşlarımla Nice’de Promenade’de kısa mesafeli bir triatlon yapmayı planlıyorum. Yarış hafta sonu için çalışmalar varken Şangay’da düzenli antrenman yapmak zordu. Ama bazı hazırlıklar yapmayı başardım. Bu yüzden iyi bir şekilde hazırlanmış olmalıyım”

“Paskalya haftasının ardından takımla buluşup ilk üç yarışta neler öğrendiğimize, Avrupa sezonu başlamadan önce neler yapabileceğimize bakmak için Brackley’e, fabrikaya gideceğim”

“Daha da gelişmek istiyoruz ve bunu başarmak için gerçekten sıkı bir şekilde çalışıyoruz. Şu anda takımda olumlu bir hava var ve ben de fazlasıyla motiveyim.”


Yorumlar

  1. benim ricam şu (haber üstte yer alsın)
    takımız takım kalcağız.(hatttı müdafaa yoktur;sathı müdafaa vardır)

  2. burada rosberg takım olmaktan bahsetmiş.ya saçma gelebilir sizede.özel bir şirkette çalışıyorum bölge müdürlüğü için çekiştim.bu gün genel müdür yardımcımız geldi.şierkette çalışan herkese sormuş kimi istertsiniz.)bilmem kaç kişinin ula klavye yazmadı yüzde 80 i benim ismimi söylemiş yüzde yirmiside çekimser hiç biri diğerinin ismini söylememiş.ama hala olamadım.olabilirmiyim onuda bilmiyorum.yükseleyim derken konumumdan olurmuyum ula oda olablir.çok karmaşık.
    ama kesin olan bir şey var takım olmak.takım olalım biri diğerini tamamlar.yada eksiltir ama takım olalım.ya hep ya hiç.
    rosberg de mgp yi benimsemiş.ula tam benim adamımsın.

  3. Arkadaşlar bence birşeyi unutuyorsunuz. Yakıt tasarrufu yapmasa bile ben podyuma çıkabileceğine ihtimal vermiyorum. Çünkü son bölümde webber inanılmaz hızlıydı. Çünkü hem son turlarda yeni lastikleri vardı hem de rosberg gibi pilotlar sert lastiklerle yarışırken o yumuşak lastiklerle yarışıyordu. Yani geçilmesi gayet normaldi. Belki 4.lük olabilirdi.

  4. bende Rosbergin podyuma çıkmasını isterdim ancak Hamilton yada Button demiştiki eğer siz ne kadar yavaşlarsanız lastikleriniz o oranda aşınıyor demişti bide bu etkende var bence ama Ben suan Türkiye GP için Mercedes eğer yine güçlü olursa daha Mercedesin Bileğini bükemezler die dusunuorm…inşallah Çalısmalar boşa gitmez…

  5. bende Rosbergin podyuma çıkmasını isterdim ancak Hamilton yada Button demiştiki eğer siz ne kadar yavaşlarsanız lastikleriniz o oranda aşınıyor demişti bide bu etkende var bence ama Ben suan Türkiye GP için Mercedes eğer yine güçlü olursa daha Mercedesin Bileğini bükemezler die dusunuorm…inşallah Çalısmalar boşa gitmez…

  6. Rosberg liderden 13,5sn geride bitirmis yarisi, 13,5 -8 = 5,5sn.. Vettel liderden 5,1 saniye, Webber 7,5 saniye geride bitirmis, Webber son tura kadar deli gibi zorladi zaten, demekki rahat 3. olacakmis, Vettel`in lastiklerinin de bittigini dusunursek DRS avantaji ile 2. bile olabilirdi, tabi bunlar sadece tahmin 🙂

  7. 0,5×16 tur= 8 saniye demek. yani yarışı 3. bitirebilirmiş yavaşlamasaymış! ihtimal tabi. ama weber gerçekten hızlıydı. güzel bir mücadele izleyebilirdik ikisinin arasında. Ancak en büyük hatayı zaten virajda kayınca button ve webere geçilerek yaptı. Bence button geçemezdi bu hata olmasa ve 4. bitirebilirdi en kötü ihtimalle.

    Bu arada Schumi ile ilgili neden hiç haber gelmiyor yada röportaj anlamıyorum. Yarıştan sonra sadece 1 demeç yayınlandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir