Kubica Hastaneden Taburcu Olmaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Şubat ayında rallide geçirdiği kaza sonucunda büyük yara alan Polonyalı sürücü, aynı ülkede geçirdiği ameliyatların ardından hastanede kalmaya devam etmişti.

Bugün Renault F1 websitesine konuşan Kubica, kısa süre içerisinde Monaco’daki evine dönmeyi ve ardından İtalya’daki Formula Medicine Kliniğine rehabilitasyon çalışmaları için gitmeyi umduğunu söyledi.

Kubica “Şu anda çok daha iyi hissediyorum. İyileşmem doğru bir şekilde oluyor. Şu an için elimin işlevi sınırlı seviyede ancak bu tür durumlarda bu oldukça normal çünkü kol kasları uzun zaman çalışmadığı için oldukça zayıf durumda oluyor. Gün geçtikte gücüm ve ağırlığım artıyor ve sonuç olarak kısa süre içerisinde Santa Corona Hastanesi’nden ayrılacağım. Tam bir tarih yok ancak önümüzdeki 10 gün içerisinde taburcu olmayı umuyorum.”

“Hastaneden ayrılır ayrılmaz kısa süreliğine dinlenmek için Monaco’daki evime döneceğim. Ardından İtalya’da rehabilitasyon ve hafif egzersiz programlarının başlayacağı Dr. Ceccarelli’nin tesisine gideceğim. İyileşme durumuma göre her iki program şekillenecek.” dedi.

Kubica, hastanede olmasına rağmen Lotus Renault GP takımıla sürekli bağlantıda olduğunu ve takımının daha da gelişmesini umduğunu söyledi.

Kubica “Bana yarış raporlarını gönderiyorlar böylece ben de ne olduğuna dair bilgi sahibi oluyorum. Böylece sanki pistteymişim gibi oluyor. Eric Boullier de sürekli benimle bağlantıda ve genel durumumu öğreniyor.”

“Güçlü bir başlangıç olduğu konusunda şüphe yok. Aracın şubat ayında gördüğüm potansiyeli doğrulandı. Her zaman olduğu gibi şu anda Enstone’daki çalışmalar ve getirilecek güncellemeler, şu anki seviyemizi korumamızı sağlayacaktır. Ekip araç üstünde mükemmel iş çıkardı ve gelişmeye devam edeceklerine eminim.” dedi.

Taraftarlarına mesaj gönderen Kubica “Orada olmasam bile F1’den keyif almaya devam edin. Ben, bu zor deneyimi mümkün olduğu kadar daha iyi geri dönebilmek için kullanmaya çalışacağım.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Aynen ya ,tv de bir görseydik "oh" derdik.Neden se aklıma her gelişin de onu çok kötü olarak tasvirliyor beynim.

  2. geçen senelerde yarışın ilk 15-20 dk sını ayakta izler, yarışı videoya kaydeder heleki kubica öndeyse tekrar tekrar izlerdim. Bu sene sadece oturup izliyorum yarışlar daha geçişli olmasına ramen. Pilot tutmak işte böyle bişey inşallah bir an evvel sağlığına kavuşur ve pistlere dönersin.

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Mark Webber sorunlu bir omuz ile geçen sezonu tamamlamıştı ve hiç de kötü değildi.Kubica ,O'ndan çok daha azimli bir sürücü.Formunu kısa sürede bulacaktır.2011 sezonu içinde pistte göreceğimizi umuyorum.

  4. Umarım daha hızlı dönersin Robert..

  5. Geri döndüğünde bu iyi aracıın acısını çıkartacaktır ve daha hırslı gelecektir.

  6. Seni bekliyoruz cesur adam o lansman daha dün gibi aklımda.Geçen sene sıralamalrda Petrova 0.5 fark atan adam busene olsa kim bilir neler yapardı

  7. birde kanlı canlı röportajını izleyebilseydik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir