"Seneye Türkiye GP Olmayacak Gibi Görünüyor"

yazar:

kategori:

2005’te başlayan Türkiye GP anlaşması 7 senelikti ve bu sene 7. kez Formula 1 yarışına ev sahipliği yapacağız. Ancak bu seneyle birlikte anlaşma da bitiyor ve anlaşmanın yenileceğine dair bir açıklama yok.

Son olarak İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş da 2011’deki yarışın son yarış olabileceğini söyledi.

Twitter’dan yazan Yalçıntaş “Seneye İstanbul’da yarış yapılmayacak gibi görünüyor. Her sene Bakanlık 13 milyon dolar yarış yapma bedeli olarak Formula 1 şirketine ödüyordu. Ecclestone bu seneden itibaren 26 milyon dolar istedi. Bu rakam çok yüksek bulunduğundan dolayı ödeme yapılmayacak gibi görünüyor. Yarışın yapılmama sebebi budur.” dedi.

Bu sene 7. kez gerçekleştirilecek olan yarış 8 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek. Resmi sitelerde yer alan haberlere göre bu sene gerçekleştirilecek olan yarışın isim sponsoru “DHL” olacak.


Yorumlar

  1. Erkan Zaman avatarı

    Merhaba arkadaşlar benim bir fikrim var, seçim arefesinde olduğumuz için bu konuyu bir şekilde gündeme getirebilirsek süper olur diyorum.İstanbulpark'ı konuşmanın tam vakti hem gazetelerde de olumsuz da olsa birşeyler yazılmaya başlandı. Fikrime gelince hükümet cephesi zaten pazarlığı yürüten taraf, bizim de onlara baskı yapmamız gerekiyor. Mesela benim seçimlerde oyum ak partiye vercem ama pist için hep beraber chp'ye özellikle de kılıçdaroğlu'na mail falan atmak çok işe yarayabilir. Eğer bu şekilde gündeme gelirse hükümeti sıkıştırabiliriz. Diğer türlü biz oldukça az bir topluluk olduğumuzdan kamouyu yaratmakta sıkıntı çekiyoruz. İşi siyasetle karıştırmayalım ayrıca, tabii mhp'ye falan da haber verebiliriz ama en etkili yol muhalefeti uyandırmaktan geçiyor bence. Üstelik çok önemli bir koz bu hem bizim için hem muhalafet için, ortada 250 milyon dolara yakın yatırım boş kalacak. Gsgm başkanı başka motorsporları aktivitesi yaparız diyor, F1 ile dolmayan pist ne ile dolacak ayrıca, bugün futbola kaç para yatırılıyor türlü şeyler de söylebiliriz. Ne olursa olsun ben muhalafete mail falan atmayı düşünüyorum, twitter'dan ulaşmaya çalışacam. Yarış olduktan sonra pist tamamen unutulur söyliyim ayrıca, o zaman iyice seçimler de yaklaşmış olacak hem, kimsesnin umurunda olmayabilir. Özet olarak çok kişi değiliz ama elimizde önemli bir koz var, bunu kullanalım

  2. 26MD eder etmez o ayri bir konu. Ama herkesin yok saydığı birkaç şey var,

    1)Çünkü devletim Türkiye'nin reklamını yapmak için Malta,Panama,Singapur vs.. gibi ülkelerde stant kurarken 1,5milyar insana 3 gün boyunca reklam yapmayı gereksiz görüyorsa,

    2)Motosiklet federasyonu sırf pisti ele geçirmek için çıkıp (Formula 1 bile 60bin seyirciyi zor toplarken) bir motosiklet serisinin 100bin seyirci çekeceğini sallayabiliyorsa,

    3)26MD paranın kaç bin askari üctretlinin maaşı olduğunu hesap etmeyi bilenler 2 hafta sonra unutulacak olan bir üniverside oyunları için ne kadar para harcandığını görmezden geliyorsa? (veya basket milli takımna 2.olduğu için verilen parayı veya futbol vs..)

    örnekleri çoğaltabilirim ama biz ''SPOR ÜLKESİ'' DEĞİLİZ arkadaşlar. Denizi olmayan slovakya İstanbul'da Avrupa kısa kulvar yüzme şampiyonasında altın madalya alıyor ama bizim 3 yanımız denizle çevrili madalyamız yok.

    Sorun, sporcu havuzlarımızın ve sporcu yetiştiren/yöneten kurumlarımızın yeterli eğitimi almış ve yetenekleri tescillenmiş olanlar içinden değil de tanıdıklardan oluşması.

    Bunu da Barnie'ye bağlasanıza.

  3. adam 2 kere dunya sampiyonu oldu adim gibi eminim bugun sokakta insanlara sorsaniz tanimaz kenanin kim oldugundan habersiziz ama eger soyadi sofuoglu degilde tahincioglu olsaydi siz o zaman gorun biz iste burda kaybediyoruz ve ne yazikki uzulerek icim ciz ederek soyluyorum bize mustahak oluyor ama bu buyuk deger elimizden gidince anlayacagiz degerini ama kacan balik degil balinadir ona gore eyvallah

  4. M1CHAEL ustad ellerine yuregine saglik izin verirsen altina imza atmak isterim ve diger bu turdeki tum yorumlara ayrica biz bu pistin kiymetini bilemedik biz eger dogru insanlarla dogru sekilde calissaydik biz berninin pesinden kosmazdik o bizim pesimizden kosardi birde bizde su mantik hic degismeyecek asamiycaz bu durumu en guzel ornek fazla zaman gecmedi gecen seneyi hatirlayin webberin aracini webber yirtiniyor bir seyler anlatmak icin ama bizim ordaki gorevli arkadas ingilizce anlamiyor ki adama yardim etsin ben yurt disinda yasayan birisiyim bu goruntuler resmen yuregime koccaman bir cizik atti ya torpiller alinan calisanlarin durumu icler acisi yoruma gerek yok aslinda bu ve bunun gibi daha cok seyler var bir tane daha bizim motor sporlari baskanimizda sirf kendi ogludur diye neler yapti ama becerisi yok o yuzden bir ise yaramadi oysa gercekten yetenegi olan kisileri desteklesek f1 de yarisan 3 4 cizgi ustu pilot disinda hangisinin bizden fazlasi var ki bakin kenan sofuogluna kimse destek oluyor mu

  5. Söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Bu işe başlıyorsun, maliyeti ne kadar bilmiyorum ama o kadar parayı veriyorsun sonra da 26 milyondan kaçıyorsun. Ha bu pazarlık için blöfse yapsınlar, ne kadar düşük maliyet olursa o kadar iyidir. Tamam şimdi 26 dan kaçtın orası ne olacak peki. O daha büyük bir zarar değil mi? Eğer sen o pisti doğru tanıtırsan bi 26 daha harcarsan oraya gelecek gelirden 2 yılda ödediğini çıkarırsın.

    Bir diğer katıldığım nokta da neden İstanbul? Biz burda reklam diyoruz ama o da bir yere kadar. Bakın çok kısa bir örnek veriyim. Erzurum da Dünya Gençler Kış Olimpiyatları yapıldı. Gidenleri gördünüz mü? Hayatında bırakın kule atlamayı izlemeyi adını bile duymamış onlara göre "tayt giyen adamları" izlemeye gittiler, hemde dağları tepeleri tırmanarak. Demek istediğim insanlar şehirlerine sahip çıktılar!. Onlarda biliyorlar oraya gelecek turistlerle bu işin döneceğini. İstanbullu bazı şeyler doymuş. Ama bu tip şeyler aç kaç tane şehir var Türkiye'de. Dediğin gibi Antalya var İzmir var İzmit var var oğlu var.

  6. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sadece bizim gençlerin veya vatandaşlarımızın cazibe meerkezi olacaktı HAYIR,
    yaabancılarında cazibe merkezi olacaktı
    bakın Alanya'da Almanlar neredeyse işgal edecek kadar yerleştiler.
    Antalya zaten uluslararası insan topluluğu gibi.
    tatil var,deniz var ,lojistik var,otel motel var var oğlu var yani
    daha ne istiyoruz o zaman
    bizim devletimizin kafası çalışmıyor
    ne varsa ne yoksa (neyse burayı yazmıyorum ama anlayan anladı)

  7. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ve şunuda belirteyim
    dünyada nerede kalburüstü spor platformu var
    hemen İstanbul
    neden İstanbul nedennnnnnnnnnnnnnn
    yani İstanbul olmak durumundamı lan…
    İstanbul zaten insan çöplüğü gibi…
    koskoca ülkemde başka şehirmi yok (küfür ediyorum anlarsınız ya)
    akıl,mantıkla hareket etsek.
    hep yabancı kuruluşların dediğini yapıyoruz
    ben böyle işe tüküreyim.

  8. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    sen devletini destekliyorsun (iyi,güzel,hoşda)
    senin düz mantığıyla hareket ederek belirtiyorum
    o zamaqn sen bu pisti niye yaptın
    yazık günah değilmi dünya kadar para harcanmasına
    madem yaptın pisti
    o zaman ne pahassına olursa olsun devamlılığını sağlayacak faktörlere eğilsene
    senin gibi zihniyetlere şaşırıyorum zaten :S
    bak misal Atatürk olimpiyat stadı çürümeye mahkum bırakılacak.
    çünkü mekan olarak yanlış yer seçildi
    ve zaman olarakda yanlıştı yapılması.
    son olarak şunu belirteyim
    İstanbul park pisti lojistik olarak İstanbul'da yapılması yanlıştı (hep dedim zaten)
    bu pist ya Antalya veya İzmir'de yapılmalıydı.
    bizim gençlerin cazibe merkezi olacaktı
    çünkü bizim gençler eğlenmeyi seven bir yapısı var
    hal böyleyken eğer pist o şehirlerden birisinde olsaydı hem tatile giderlerdi hemde eğlenirlerdi (hani anlarsınız ya turist murist) :):p

  9. Kusura bakma. Ben o yazını görmedim. Görsem neden yazmayım? Olabilir neden olmasın. Hiç birşey bilmiyorsak gider açık alanda izleriz. Ama kaç kişiyiz onu bilmiyorum.

  10. Bernie ve bizimkiler arasında süren İstanbul Park anlaşması konusunda devletimi destekliyorum. Bizim Bernie'nin imparatorluğuna heba edecek paramız yok. Şu kadar yılda üzülerek tecrübe ettiğimiz İstanbul Park kullanımı biçimi 26 M $ etmez. O varsın gitsin Rusları, Arapları kandırsın. Kaldı ki FIA yönetim saçmalıkları ve kararları ile bu spor 2015 ve itibariyle bitmeye başlayacak. Düşündüklerini uygularlarsa bana göre kaybetmeyle yüzleşek bir dala devamlı arttırılması istenen o meblağlar verilmemeli. Bunları bir Ferrari, Makine, Formula 1 aşığı olarak söylüyorum. 10 yıldan fazla tv den medya dan takip etmişliğim var zaten yine ederim hiç de zoruma gitmez. En azından belki o kadar para dökülerek yapılan pistimiz heba olmayıp olumlu kullanılabilir. Zaten ülkede ilgi yok böyle şeylere. Dolmadı yine dolmaz neyine 26 o zaman. Lemans, DTM getirsen o kadar kişi de gitmeyecek nede olsa. Bari zenginler, gençler kullanır. 😛
    (Facebook'a yazdığım özetle benim düşüncem budur.)
    Bu iş olmaz. Zorla bir şekilde olsa da sonucundan cacık olmaz.

  11. ya arkadaş ben kendimi paraladım ankara da yaşayan f1 ci varmı diye.gördünmü bilmiyorum.kimse kimseyi yemez.bir araya gelsek en azından böyle bir yer varmı birlikte bir tek yarışta olsa izlesek.birlikten güç doğar.bir şeyler olur illaki.ama küçük ama büyük.senden başka Ankara da ikamet edenlerde çıktı ortaya üstelik sırf şu konu başlığında.anlayamıyorum ! bir şeydenmi kaçıyoruz yada korkuyoruz ?

  12. Seni beni boşver bizim zaten reklama ihtiyacımız yok. Biz burdan takip edip gidiyoruz F1 e hoş burası olmasaydı da giderdim. Bu sporla bizim kadar ilgilenmeyenlerin dikkatini neyle çekeceksin ? Haberlerde yok gazetede yok. Reklam-tanıtım da olmazsa millet nerden bilecek. Reklamı yabana atamazsın tek başına etkili olmayabilir ama etkilisi bu.

  13. izin verirseniz şu 6 senelik izlenimlerimi yazacagım…
    6 sene boyunca 3 gunlugune ankaradan kalkıp gittim istanbula kalacak yer sorunu yasamadım ama yinede piste gelip gitmek sorun oldu… neyse dedim madem seviyorum olur bu kadar koskoca pisti yapan adamlar benimicin otel yapacak değil ya dedim.. ammma zamanla uyandım tamam bana yapma ama dısarıdan gelenlere ne yapıyorsun insanlar sadece yarıs izlemeye mi geliyor…bu koca istanbul sadece boğazdan ve sultan ahmetten mi ibaret?

    sen insanları piste getir ama yarış dışında birşey verme valla ister inanın ister inanmayın eski belediye olan akfırat zamanında belediye baskanını şahsen tebrik etmiştim adam canla başla ugrasıyordu.. sonra yeni belediye umursamadı bile..

    peki ya sponsorlar??? ilk zamanlar petrol ofisi sponsordu ama bu işi anahtarlık dagıtmak sanıyordu sonra ing bank sponsor oldu en komiğide oydu kızılay çadırından az büyük bir çadırla resmen gelenler ile dalga gectiler.. devamlı gelen iki isim gördüm bunca sene power fm ve coca cola…

    ilgisizlik sadece seyircide aranmasın sen ekonominin dinamiklerini uyandıramıyorsan seyirci full çekse ise yaramaz.. THY BEKO VESTEL TURKCELL nerede bunlar..

    bıktım artık seyirci yok lafından elalemin futbol takımına sponsor olanlar nerede esas soru bu..

    bu sene gitmeyecegim kendimce sebeplerim var ama tahminim en sönük senesi olacak üzülüyor muyum evet ama biz değil işletmesini beceremeyenlerin sponsor olabilecekleri heveslendiremeyenler utansın…

    ben değil..

  14. kadir yener  avatarı

    seneye f1 türkiye ayagı bellidegil valla benimde iktidar partisine oyum beli degil şu secim arifesin de bol bol bülef yapalım arkadaşlar bellimi olur secim nedeniyle olabilir

  15. ''Akgül, Türkiye’nin Arap ülkeleriyle kıyaslanmaması gerektiğini ifade ederek, "Arap ülkeleri çok para veriyormuş. Arap ülkeleriyle kıyaslanacak bir ülke değiliz. İstanbul Avrupa’nın göbeğinde bir şehir. Bizim öyle petrol paramız yok" dedi.''

    BASKETBOLA GELİNCE GÖZÜNÜZÜ KIRPMADAN 24 MİLYONU VERİRSİNİZ İŞ FORMULA 1 OLUNCA BİZİM PARAMIZ YOK EDEBİYATI

    BIRAKIN BU UCUZ İYİMSERLİK AYAKLARINI SAYIN YETKİLİLER BU OLAY FUTBOL İÇİN İSTENSEYDİ HAVADA KARADA OLURDU

    FORMULA 1 VERGİSİDE ÇIKARIN ÖDERİZ NASILSA…

  16. rocco junior avatarı

    Umut kardeş ben bu sporu reklam sayesinde takip etmiyorum yani hepimiz azıcık takvime baksak yada bilet alırken sorsak bile yarışın ne zaman yapılacağını biliyoruz değil mi?michael arkadaşın dediği gibi reklam tek başına yeterli değil bir yere kadar o da ilk yıllarda etki etti zaten millet nedir bu diye geldi ve ilk sene gelenlerin çoğu sonraki seneler gelmed.Gelenler hep f1i seven,tutkunu olmuş insanlar.Sadık f1 izleyicileri yani.Sonuçta sen aç her kanala bangır bangır reklam koy kim gelicek?Garanti verebilir misin?Gelecek olan yine aynı gelmeyecek olanda yine aynı.

  17. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    reklam reklam diyorsun ama bir yere kadar
    2005 diyorsun ama 40 yılda olur böyle şey
    önemli olan burada devamlılığı sağlamak
    bu'da her sene farklı yoldan geçer
    yani her sene farklı strateji ile ülkemdeki insanları piste çekmektir
    farklı farklı sunumlarla misal
    misal ilk,orta,lise öğrenim gören çocukları haydi deyip geziye çıkıyoruz (F1 dünyasına)
    bu tip platformlarla güçlenir ve büyürüz..

  18. tartışmaların içine girmek istemem ama, bir kaç laf etmeden de olmaz şimdi.

    millet aç edebiyatı yapılıyor, alışveriş merkezlerinde iğne atsan yere düşmez.

    benzin 5 liraya dayandı deniyor, ama son 10 yılda ülkedeki araç sayısı tam %81 artıyor. dışarıda yollar arapsaçı, belki ayranımız yok bilmem ama takterevanımızın olduğu besbelli.

    sinemada oynayan bir filmi izlemek için 1 ay bilet bulunamıyor, dull gişe çekiyor seanslar.

    hele futbol.. ona zaten söyleyecek söz bulamıyorum. 17 maç sahanda, 17 maç deplasmanda, üstüne bir de kelle koltukta futbol fanatikleri var. hem de sayıları öyle böyle değil. kredi kartına bilet alıp her hafta maça gidenleri bilirim.

    gelelim bizim formula1'imize. sabah bir tv kanalında, spikerin biri gazete başlıklarını okurken "F1 seneye yapılmayacakmış, yazık değil mi milletin parasına, ne gereği vardı" gibi çapı kadar konuşma yapabilen ve düşünebilen bir canlı olduğunu ispat etmiştir. ama milyon dolarların yatırıldığı bir sporla ilgili en ufak bir reklam olmadığından bahsetmez, insanları bu etkinlikte ne gibi güzelliklerin karşılayacağından, bilet fiyatlarının aslında (standartlara göre) çok ucuz olduğundan bahsetmez. niye bahsetmez? orasını bilmem. ama çamur atma yarışında birbirlerini yerler.

    seneden vereceğin 1 bilet parası, bir de gidiş dönüş yol parası. böl 12 aya, aslında verdiğin para haftada 1 gittiğin maça, 2 haftada bir gittiğin sinemaya, ya da her hafta sonu görevmiş gibi doldurduğun AVM'lere harcadığın paradan ASLA daha fazla değildir.

    kendi adıma, an itibariyle biletimi almış bulunmaktayım. bundan sonra dünya gözüyle bir daha felipe'mizi göremeyeceğim belki de..

  19. Başta ben de senin gibi düşünüyordum ama hafta sonları futbol statları tıklım tıklım doluyor akbille girilmiyor sunuçta oraya. İnsanlar maçlara her hafta gidecek parayı bulabiliyor. Zaten parası olmayan gelmesin bütçesini zorlamasın eyvallah ama 80 milyonluk ülkede maddi durumu İstanbul Parkta yarış izleyecek kadar iyi olan kimse yok mu 🙂 Genel gezer bir kitle var ülkede reklamı tanıtımı yaparsan 2005 gibi, yapmazsan 2009 gibi olur İstanbul Park. Reklamla alakası yok diyen arkadaşlara da şaşırıyorum sanki tüm ülke TRF1 sitesini takip ediyor. Hadi bizim gibilerin reklama ihtiyacı yok bu siteden herşeyi takip ediyoruz ya diğerleri.

  20. Beyler , hanımlar her ne kadar bana kızacak olsanızda bunları söylemem lazım…

    Öncelikle Türkiye'de halk ekonomik olarak zorda herkes istediği standartlarda yaşayamıyor. Bu yüzden spor , gezi vb. gibi aktiviteler insanlarımız için lükse kaçıyor. İnsanlar karınlarını doyurma derdindeyken F1'i düşünemezler haksız mıyım?

    Bir diğeri ise ; herkesin bildiği gibi insanların zevkleri ve renkleri tartışılamaz. Burada kahvede oturanlara veya akşam dizi izleyen insanlara laf atan F1'ci arkadaşlara empati yapmalarını öneriyorum. Hiç kimseyi zevki yüzünden aşağılama hakkına sahip değilsiniz.

    Son olarak "yaşın yanı kuruda yanar" diyorum.

  21. Sen beni yanlış anladın sanırım. Ben onlarla kıyasladım çünkü seninde dediğin gibi orası gelişimde çok geride kalmış bir ülke. Ve yine dediğin gibi yıllardır orada F1 pisti var. Ama sakın şunu göz ardı etme orada yarışa bu kadar ilginin olmasının sebebi oturmuş F1 kültürü değil. Adamlar bunu bir görev gibi benimsemişler. Çünkü reklam yapıyorlar. Belkide milyonlarca insan o ülkenin adını sadece yarış yapıldığı için biliyor. Bay E neden sence bu kadar dandik bir pistten vazgeçmiyor? Otürmuş F1 kültürü yüzünden mi? Elbette hayır böyle olsa efsane olmuş pistleri tek tek takvimden kaldırmazdı. Bunun tek nedeni oraya gelen seyirci ve ona yapılan jestler. Adamlar şehrine Bay E nin büstünü dikmişler. Yani herşey karşılıklı.

  22. Sen nerden tanıyosun beni:) Gerçi bizim burda Ziraat bankası çok uzak ama olsun:)

  23. Sen nerden tanıyosun beni:) Gerçi bizim burda Ziraat bankası çok uzak ama olsun:)

  24. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    örnek veriyorum,
    şu anda ülkemde 81 il var değilmi
    devletimiz bu 81 ilin belediyelerine talimat verse iyi olmazmı.
    belediyelerde artık nasıl yapacaklarsa iyi bir organizosyanla her kesime hitap etmeli ki hani günlükde olsa piste taraftar kazandırmalı
    teşvik etmeli,sunmalı,göstermelidir bir şeyler.
    yaa Japonya'da dünya sallandı
    bir parçalanmış yol depremde adamlar 2 günde dümdüz yaptılar.
    adamların hayat felsefesi,zevki,işçiliği hayran kalınacak bir durum yaa…
    bizde biraz böyle içten gelerek maceramsı hani bir hayat felsefemiz olsa
    ama nerdeeee…
    kafalar değişmedikçe bizden bir b.. olmaz.

  25. reklam olmaması zaten herseyi bitiriyor, ilk senesinde heryerde broşürler televizyonda reklamlar vs 1 ay önceden başlamıstı. gecen sene cuma günü Tv de 1-2 tane reklam görmüştüm. zaten fazla ilgili olmayan halkımız, haberide olmayınca pazar akşam haberlerinde türkiye GP sini X pilot kazandı diye duyuyor o kadar.

  26. Ziraat bankasının yanındaki 3. sokak mı 🙂

  27. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    aslında ben bunu daha öncede bu sitede dile getirmiştim
    maalesef ülkemizi yöneten,kurum ve kuruluşlarını yönetenler bir yerde tıkanıyorlar.
    yani 1 adım ileri atalım derken 2 adım geri adım atıyoruz (maalesef)
    ülkemde pırıl pırıl gençlerimiz var cevherlerimiz var
    bu işin püf noktası yönlendirmek.
    daha öncede belirttiğimi tekrarlıyorum
    organizasyon nedir bilmiyoruz
    aslında gücümüz var irademiz var ama bir türlü adım atamıyoruz
    misal ülke çapında F1 için sosyal aktivite düzenlenmeli.
    teşvik edilmeli
    sponsor aracılığılyla taraftar kazanılmalı.
    ne bileyim yaratıcı olmalıyız.
    bakın arkadaşlar bir kere adım atılırsa gerisi çorap söküğü gibi gelir.
    aklıuma gelmişken en basit örneğini vereyim
    futbolda büyükler nasıl deplasman maçlara taraftar kaldırıyor
    işte bizde bunun gibi bir aktivite düzenlesek.
    inanın adım adım gidilecek yol daha çok ilgi kazandıracak.
    bende bu konuda düşündükçe sıkılıyorum ülkemizin halişni gördükten sonra.
    hele hele o gazetenin yorumlarına bakınca (üzücü)

  28. ayrıca pist antalyada yapılsaydı tatil amacıyla antalyaya gelen turistler yarışta varmış oraya da gidelim diyerek büyük bir kitle oluşturabilirlerdi.ayrıca antalyadaki otel potansiyelini düşünürsek daha iyi olabilirdi

  29. aradan 10 yıl geçer uğur dündar arena ekibiyle piste gider , pistin harabeye döndüğünü ve pistin tinercilere ev olduğunu görür yani pist çürümeye bırakılır.böyle tesislerimiz varken kaybetmemiz ne kadar acı bir olay.

  30. Bir arkadaşımız macaristan gp ile bizim ülkemizi kıyaslamış,macaristan da 2 yılda gelen seyirciyi daha biz yakalamamışız,onlardan bile geriymişiz.Macaristan belki avrupa da az gelişmiş ülkeler arasın da olabilir ama orada ki yarışların başlangıcı ta 1936 lara dayanıyor.Yani neredeyse 80 yılı devirmiş adamlar,artık bunu benimsemiş bir toplum var orada.Formula 1 in başlı başına bir ekol bir kültür olduğunu düşünürsek bunu başka bir kültüre empoze etmek kolay olmasa gerek bunun için zaman lazım ve bu da 7 yılda olacak şey değil.
    Öte yandan futbolda halterde güreşte vs…madalya alan kulüplere devlet tarafın dan verilen ödülleri azımsamamak lazım.Bu başarılara ulaşmak için kurulan alytapı ve harcanan paralar cabası.Herhangi bir futbol kuluübü avrupa da derece elde etmek için en az 50 milyon £ harcıyor,buna rağmen izlenilebilirrliği sınırlı.Formula 1 in ise milyarlarca izleyeni takip edeni var.Bu rakamlara baktığımız da 26 milyon dolar ülkemizin isminin dünya nın 4 te üçün de telaffuz edilmesi için bence az bile.Bu kadar insana ulaşmak için futbolda avrupa şampiyonu olmanız lazım harcayacağınız para an az 50 milyon£.Buradan baktığımız zaman devletimizin,bakanlığımızın biraz fedakarlık yapıp bu organizasyona sahip çıkması lazım.Bu pist her ne kadar zarar da etse ülkemiz adına kazanımları üç-beş kuruşla bence ölçülemez.

  31. 1-reklam yok
    2-bizim insanlarımızın anladıkları şeyler belli:futbol-sinema-internet-cafede geyik muhabbeti yapmak-dizi seyretmek bunların haricinde başka bir şey bilmezler.dünyaları dar bakış açıları dar.formula 1 deyince michael schumacherin ismini bazıları bilir oda sadece ismini başkada bir şey bilmezler f1 le ilgili-rally desen yine aynı-moto gp desen yine tık yok.yok yok yok oğlu yok
    boşuna kendimizi yırrtmayalım bence havanda su dövüyoruz.

  32. rocco junior avatarı

    Bu konuda haklısın ama seyirci gitmeden kar edemezsin ki.Şimdi gitmeyen seyirciyide bana kimse savunmasın.Bay E yi de direk suçlamadım bizim sebep olduğumuz ve yürütemediğimiz bir yönetimi vurguladım.O yüzden hepsinin bir toplamı seyircisinden idarecisine herkesin payı var.

  33. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Türkiye'de yapılan F1 organizasyonunu Bernie Ecclestone yapıyor ama tesisin yönetimi İTO'ya ait. Bernie'ye suçu atmayalım. Bize teklif verilmiş durumda, yani F1'de kalmamız isteniyor, kimse bizi seyirci az diye falan göndermek istemiyor arkadaşlar. Bizim akıllı yöneticilerimiz pisti yeterince zarar ettirdi, şimdi de bu kadar parayı ödeyemiyorlar. Pisti kullanıp buradan para kazanamadılar, bizden istenen cüzi rakam devam edecek sandılar, ama fiyat daha normal bir rakama çekilince bizim yöneticilerimize çok geldi. Çalışıp iş yapsalardı bu rakamı rahatlıkla öder, uzun süre F1'deki yerimizi sabitlerdik. Bernie yada başkasının suçu değil bu, bizim yöneticilerimizin suçu, az önce tv'de Murat Yalçıntaş'ı gördüm, F1 pistlerinin zararlardan bahsediyordu, içimden neler dedim bir bilseniz

  34. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Basketbolculara verilen paralardan bahsedilmişken, o konu da ayrı bir konu. Bazı büyük oyunculara ödenen rakamlar çok çok düşük gözüküyor, öyleyse bu bahsedilen yüksek ücretler kime ödendi? Basketbolculara ödenmediğini biliyoruz, ama kime ödendi bu para, devletin kasasından nereye gitt, bunu da ayrıca sorarım. Haksızlık diyorsunuz ama o para basketbolculara ulaşmadı, Hıncal Uluç bu yüzden defalarca federasyonu uyardı, ama federasyon konuşmuyor.

  35. Evet. Ankarada ikamet ediyorum

  36. sen ankara damı ikamet ediyorsun ?

  37. rocco junior avatarı

    Bir şey daha belirtelim ilk sene güzel reklamlar oldu pist doldu ama f1 ile alakalı alakasız herkes geldi ve insanların çoğu umduğunu bulamadı.Zaten ilkti bir heyecan heves vardı ve bu nedir diye insanlar akın etti.Hatta ben üniversitede projemi f1 hakkında yaptım epey ilgi çekmişti tüm konferans salonu okul yöneticileri ve öğrencilerle doluydu epey uzun bir gösteriydi.Ama reklam yapsakta zaten sokaktaki vatandaş,memur,işçi vs zaten gelmez ki.Gelmesi gereken bizdik bu kadar basit.

  38. rocco junior avatarı

    Bence reklam yok demek bile f1in gitmesi için neden gösterilemez.Bu pist dolmuyor zaten 100.000 kapasite var ve sen eğer bir ülkede 50.000 sporseveri o piste getiremiyorsan bunun bir kaç nedeni olabilir;tembellik,parasızlık,gevşek davranmak,f1sever olup tvde izlemeyi tercih etmek.Zaten bizim yarış olduğunu bilmemiz için reklama ihtiyacımız mı var?Bu ülkede o piste gidebilecek 50.000 kişi yok mu yahu zaten kalan yarısı turist.Kimin eli kimin cebinde belli olmayan bir pist yönetimi,her şeye para pul saçıp f1e 26 milyon doları çok gören bir yönetim vs vs diye uzar gider bu.Bahreyn prensi cebinden ekstra 20 milyon dolar ödüyor f1 yapılsın diye ama o ülkede ilgi bizdeki ile mukayese bile edilemez.Yani neymiş işin halkın medyayı vs etkilemesi ile olacak iş değil bu.Bu tutku işi,inanmak istemek.Sen sigara içmem dersin içmezsin arkadaş içmek istiyorsan içersin bu kadar basit.Ne yapıcaz çıkıp meclis önünde f1 ülkemizde tutun diye slogan mı atıcaz.Zaten seçim süreci yaklaşmakta o yüzden bu alana ilgi iyice azalmaktadır ister kabul edin ister edin ister sevin sevmeyin ama durum böyle yani.Futbol gibi bize hiçbir halt kazandırmamış spor dallarına milyonlar dökülüyor ama başarı yok,istikrar yok,yıllardır alex gs fb lafları ağızda sakız gibi tekrarlanıyor.Tamamen kısır bir döngü var adaletsizlik var.Ayrıca futbol iyi bir gündem değiştirme ve uyutma aracıdır.Neyse burada yazan arkadaşlar bile toplasa yakınlarını çok büyük rakama ulaşırız.Hemen hemen tüm site üyeleri birbiri ile bir şekilde irtibatta veya ilişkide.Belki sayımız binleri bile bulabilir bu şekilde bir çaprazlama yaparsak yada tümevarım diyelim.Özet olarak yapmamız gereken şey her yıl pisti doldurmaktı ama biz bunu yapmadık.Hayırlısı olsun…

  39. Diğer pistlerin ne kadar verdiklerine göre değişir.Avrupadakiler 20 üzeri ise, bu ücreti versinler. Araplar hariç.
    F1 giderse iki nedeni var.
    1- seyirci yok. İbrahim Tatlıses hayranları kadar sayımız var.
    2- Pist Bursa'da sanki. Bu kadar para harcadığın pistin dolmasını gerçekten istiyorsa uzağa yapmayacaksın, şehre yakın yapmak zor değil.

  40. Yakup ERCAN avatarı

    Görüşlerinde sahip çıkmak ile beraber değindin bir konuda altını çizmek gereğini hissetiğim bir nokta var. F1 yarışlarını izlemeye 1997 sezonunun sonundan başladım ve bu güne kadar izledim hala izliyorum ve devam edeceğim. Azınlık olabiliriz ancak değinmek istediğim nokta şudur ki; 1997 yılından itibaren F1 de gördüklerim gelişmiş olan ülkelerin bulundukları konumu gözler önüne sermektedir. Almanya – İspanya – İtalya gibi ülkelerde sene içerisnde iki yarış yapılmaktaydı bu demek oluyor ki bu spor bir hafta sonunda milyarlarca insana ulaşıyorsa çok ciddi getirileri olan bir organizasyon demektir. Belirtilen rakamın yüzlerce katını verseniz dünya televizyonlarında yayınlatsanız bu kadar ses getirmez. Herkes reklam çıktığında zaplar ama F1 için aynı şey söz konusu değil gözlerini kapatmadan sizin ülkenizde olan yarışı seyrederler ve defalarca Türkiye kelimesi geçer kameralar tribünlere çevirildiğinde Amerikan filimlerinde hala fesli olarak gösterilerek aşağılanan insanlarımızın aslında ne kadar çağdaş bir yapıya sabip oldukları açıkca görülür. Kısaca bu organizasyon Türkiye için önyargı besleyenlerin ön yargılarını gidermek adına bulunmaz bir fırsattır. Biz gelişen dünyada çok önemli bir yere sahip olmalıyız biz bunu hak ediyoruz. Bu spor bizim için olmazsa olmazlardan olmalı biz azınlık olsak da bu ülkenin dünya gözünde daha iyi bir yere sahip olması için çıkarları için bu organizasyon şart.

  41. Konser konusuna bir arkadaşımız değinmiş… Rock & Coke bir ara İstanbul Park'ta düzenlenmişti. Almanya'da ise Rock am Ring var, Nürburgring'de yapılır. İngiltere'nin Download Festival'inin Donington Park'ta yapıldığını biliyorum.

    Formula 1 için kullanamayacağımız açık pisti. Muhtemelen herhangi bir yarış için de kullanamayız çünkü İngiltere'nin BTCC'si gibi kaliteli bir binek otomobiller serimiz yok. Be arkadaşım Arjantin'de bile var hem de dünya devleri yarışıyor (Peugeot, Honda, Fiat, Renault vs.). Muhtemelen anca konserlerde kullanırız biz İstanbul Park'ı.

  42. Genelimizde dünya tarafından yok sayıldığımız intibahı vardır.
    Herhangi bir filmde "Törk" lafı geçtimi bir yanlışlık mı var diye 5 sn. geriye alırız. bir daha dinleriz. (Virgil "the Turk" Sollozzo)
    Ama bu organizasyon sayesinde yıllar boyunca TÜRKİYE kelimesinin kullanılmasını sağlarken, bundan ülkemizi mahrum etmek.

    ————–
    Şahsi fikrim anlaşmanın uzayacağı yönündedir. Börni seyirci azlığına rağmen bu yarışı yapmak istiyor.

  43. Hepinize saçma gelecek ama:
    Halk medyayı, medya da hükümeti harekete geçirir. Haliyle yapılması gereken medyayı harekete geçirip halkı konuyla ilgili düşünmeye itmek ve hükümeti doğası gereği bu konuyla ilgilenmesini sağlamak. Facebook da ya da Tweeter dan hükümete birşey anlatamayız işin formülüne ters 🙂 Biz iletişim öğrencilerine yıllardır öğretilen şey aşağı yukarı bu. Eğer bu siteden organize olup kanalalrı arayacak ve kardeşim f1 le ilgili böyle böyle haberler var nedir ne değildir diye arayabilsek akşama haber bülteninde ve gazetelerde çok çok fazla yer aldığını görebiliriz. Bu siteden: " ben birkaç kanalı-gazeteyi arayabilirim diyen en fazla 100 kişi ayarlanabilirse medya harekete geçebilir. Şu işe el atalım araştıralım denebilir ülke gündemine oturabilir. Yapılan esasında medyayı kandırmak 🙂 İşe yaramayabilir. Yarayabilir de. Bunlar size saçma gelebilri aslında bana da öyle geliyor bu formulü daha etkili kullanan arkadaşlar varsa fikirlerini söylesinler daha iyi şeyler de çıkabilir.

  44. rocco junior avatarı

    üzülmeyin bize müstahak zaten.f1 kim biz kim daha konuşmayı bile beceremiyoruz.

  45. Nedeni şu. Biz bu işi beceremiyoruz. Şöyle ki, bakın şimdiye kadar olan yarışlara gelen seyirci sayısı, Maceristanın 2 yılda gelen seyircisinden daha azdır. Bunda etken ne peki? Yarışa 2 hafta kaldı daha bir tane reklam yok. Bilet satış yeri Biletix de bile ana sayfasında biletle ilgili bir tane reklam yok. Tv.ler radyolar deseniz onlarda da durum aynı. Şöyle bir şey söyleyebilirim; ben 98 yılından bu yana F1 takip ediyorum ve 4 kez Ankara' dan kalkıp yarışa gittim. Ama ben bile yarışın tam tarihini bilmiyorum. Çünkü reklam yok insanlar F1'in ne zaman yapılacağı konusunda fikir sahibi değil. Bir arkadaşımız söylemiş biletler pahalı diye düşünen insanlar var. Ama bundan 1-2 ay öncesine kadar açık alan bileti 40 liraydı.

    Ben Ankara'dan gittim yarışa piste en yakın oteli bulabilmek için en az 3 saat yer aradım. Ben bu şekilde arıyorsam turist ne yapsın gerisini siz düşünün. Pistin yapımı üzerinden 6 yıl geçti hala çim alan diye birşey yok. Çevre düzenlemesi deseniz öyle birşey söz konusu bile değil. Kısacası biz F1 e yakışmıyoruz. Bir beden büyük geldi bize.

  46. çok bile dayandı :)) ben ilk sene haric ertesi yıl fiyasko olacak diye bekliyordum ama genede birkaç yarış görebildik , her nekadar yarışlara gidemesemde türkiyede olması güzeldi..bu tip paraya dayalı şeylerin türkiyede olması zaten bi mucize, bi arkadaş yazmış yeşillendirememişler diye :)) bundan sonra yeşillenir kimse merak etmesin :)) kendi haline bırakırsalar 1 sene icinde heryeri otlar sarar ve yemyeşil bi alan olur :))) hatta kurban bayramında hayvanları orda otlarken bile görebiliriz buda süper olur :))))))))

  47. Anlamadığım durum şudur. Zaten gelecek sene için anlaşması bulunan 20 pist var. Takımlar da 20'den fazla yarış istemediklerini beyan etmişlerdi. Biz bir şekilde anlaşmaya kalksak bile nasıl alacaklar ki bizi? Yer yok.

  48. işte bir rüyanın sonu
    şöle nurburgring gibi pist halka açık yapılsa gerçekden çok iyi kazanç sağlanır

  49. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Son Dakika!!!!!1

    dünyaca ünlü kargo şirketi DHL İstanbul Parka İsim Sponsoru Oldu

    DHL TURKISH GRANDPRIX

  50. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Yakup ERCAN arkadasim o zamanda yazmistim basketbolculara verilen para kesinlikle haksizlikti,Kenana ne verildi,komik bir para,o zamanlar referandum vardi ve bu yuzden o basariya karsilik hiçte haketmedikleri miktarda buyuk bir para verildi basketbolculara,prim kesinlikke almaliydilar ama bu kadar buyuk bir primi almalarida bence haksizlikti,seninde soyledigin gibi oraya var buraya yok olayi çok yanlis,ayrica f1 kabaca bir hesapla bu paranin tamamina yakin olanini çikartiyor,(turist,otel,uçak,alisveris, yaris bileti olarak dusunursek) simdide yakinda seçimler var ama f1 sevenler olarak çok fazla sayida olmadigimiz için maalesef kimse bizi dusunerek birsey yapmaz.

  51. Bay E Türkiye'den sıkılmış(!) anlaşılan.Onun sıkıntısını anca Rusya geçirir. Dünyada sıkıntıyı geçirecek en iyi yol paradır…

  52. O pist Antalya'da olsaydı şimdi durum böyle olmazdı

  53. Umarım öyle olur. Yani bu sezon Türkiye gp nin son sezonu olur. Ben böyle bir organizasyonun Türkiye de yapılmasını istemiyorum.

  54. sandro verone avatarı
    sandro verone

    pisti yaptık ve işletmesini her zaman ki gibi başkasına verdik…Kime? bernie'ye
    bu şahsiyetin kendi elinde olan reklam bu ülkede malesef yeteri kadar yapılmadı…
    her şirket burdan gelicek gelire bakıyor…hangi parasal düzende yaşıyoruz…konuşmaya gerek yok…
    kazanmadan yatırıma yönelmiyorlar…belkide pistte deve kesilmesi gerekiyordur…
    pistin işletmesi bernie'de olunca kimse kulanamıyor…işin en kötü tarafı bu…devlet doğunun en ücra yerlerine yatırım yaparken buraya dokunmuyorsa bu, o dönemde yapılan saçma sapan anlaşmanın getirisidir.
    burda sayın devlet büyüklerimiz olaya el atsa sorumluluğu mümtazı yollayıp adam gibi birilerine verse belki bir şeyler olabilir…herkes nemalanmak isteyince olmuyor…
    dediğiniz gibi basketbol takımına yok bir nba oyuncusuna yada tenisçiye milyon dolar akıtılıyor..kimse cebinden vermiyor bu paraları…bizlerin parası veriliyor…sen bunları verirken neyi düşünüyorsan işte bu pistte o yarışın olduğu gün sana yatırdığının kat be kat fazlasını geri vericek…
    yazıktır günahtır…
    elin arabı çölün ortasına pist yapıyor imrenerek bakıyoruz….biz ortadoğunun değil dünyanın merkezindeyiz bizi görmezlikten gelmek bu gibi etkinlikleri saçma sapan dizilerde dönüp duran arabalar olarak lanse etmek yerine….elimize bir sopa aldığımızda beyzbol vuruşu yapıyor gibi hareket yapıyorsak…bunu kafana sokuyorsa birileri…sende kendini tanıtmak için güzelliklerini sana ait kültürü göstermek için kullan bu sporu…arabalar orda dönsün sen yan tarafta medeniyetlerin buluşmasına yönelik konferans ver…dünya medyası orda arkadaş…bir yanlış pitstop oluyor anında youtube da…izlenme oranına bak….sende orda ol düşüncelerini ver millete etkinlikler düzenle…arabalar orda gene dönsün…seçim zamanı otobüsler kaldırıyor bütün partiler …kaldır otobüsleri bedavadan yada 1 liradan götür…30000×1 =30000 tl yapar orda satılan biletten gelen bir vergin var otellere gelenden diğer arkadaşların bahsettiği kiralama şirketleri vs…hepsinden dönen vergiler var…gelire bakarmısın….her sene yap bunu….lunapark koy yanına….çocuklar eğlensin….dar gelirli aileler düşük ücretle orda güzel zaman geçirsin….ama yok arkadaş…bizden adam olmaz…..spor için bu ülkede bir şey yapılmaz…
    içim acıyor bunları yazarken..biliyorum ki gelemiyecek bir daha….çok ama çok acı verici…
    formula 1 sitesine girin bakın…bilet fiyatlarını iyi okuyun….yazık çok yazık….

  55. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Vatandaşının huzuru ve mutluluğu devletin asli görevlerindendir.Güvenlik,milli birlik,bütünlük kavramlarının hemen arkasından gelir.Ancak görülen o dur ki Formula1 konusunda ilk gündeme geldiği yıl yapılan kısıtlı çalışma dışınada hiçbir etkinlik yapılmamış,devlet tarafından bu organizasyon adeta unutulmuş,yada duyarsız kalınmış.Bu gün gelinen nokta tabiki bu sürecin dogal sonucu olarak gelişti.Bu ilgisizligi kalitesiz TV yayınları,basında çıkan haberlerde öylesine eklenen çok çok esk,i düşük çözünürlüklü gp fotografları destekledi.Adeta "boşver önemsiz" diyen fotoğraf kareleri.Genellikle bir kenarda küçücük bir gazete haberi ve yanında 1-2 sezon öncesine ait mini bir foto.
    Dağ başına yapılan bir pist,çevre düzenlemesi yok.Gp zamanı düzenlenen belediye otobüs seferleri bile fahiş fiyatlı.Çift bilet,yada 3 bilet harcamak zorundasınız.Bazı kurumlar fırsatı değerlendirmeyi görev saymıştı.

  56. kesinlikle. ki zaten olsa da bence layığınca yapamıoruz. herşey 60 tur'un dönülmesiyle olmuyor bence. insanların dikkatini çeken hiçbirşey yok. 5 senedir etrafı bile yeşillendirilemez mi bir pist'in. ağaç diksen hiç su vermesen bile 5 senede yeşillendirirdi orayı. hala kır hala toprak. sanki arabistanda yapılıyo yarış. ölü yatırım haline gelmesindense halka açılması en mantıklısı.

  57. Yakup ERCAN avatarı

    Küçümsemek gibi olmasın ama basket milli takımına gözü kapalı 24 mil. $ veren devlet 3 gün boyun ca onların yaptığı reklamın ve getirinin daha fazlasını ayrıca hersene bu ülkeye kazandıracak bir organizasyonda fiyat için direniyor. Lütfen bu ülkeyi yöneten sayın yöneticilerimiz gelir ve gider hesaplarınızı iyi yapın. Eğer doğruyu siz bulduysanız biz yanlıştaysak bizede izah edin birde doğruya geçelim. Saygılarımla.

  58. Gürkan Bilgin avatarı
    Gürkan Bilgin

    Arkadaşlar ben yarışların türkiyeden gideceğine inanmıyorum. ilk sene moto gp, lemans, yarışları da düzenlendi ama ilgisizsikten bir daha gelmediler. çok iyi hatırlarım ana tiribünde 45 – 50 kişi lemans yarışlarını izledik. lemans ve motogp, F1 yarışları kadar önemli değil dolayısı ile istanbul parkta yarış düzenlememeleri çok etki yaratmadı. ama gerçek olan f1 yarışları. bu pist f1 yarışları için hazırlandı, bu organizasyonu almak için kaç sene uğraştık çok iyi hatırlıyorum. pistin yapımına 400 milyon dolar harcandı arkadaşlar. f1 yarışları tüm dünyada ilgi ile izlenen popüler bir spor. türkiyenin inanılmaz derecede reklamı yapılıyor. bakın bu reklamın para ile yapılabilmesi çok zor. ayrı bir yerden bakın, mesela orada kaç insan kaç firma iş yapıyor haberiniz varmı. yarış zamanı oteller doluyor. rent a car şirketleri full çalışıyor. tercumanlar, iş makineleri kiralayanlar ve hatta seyyar wc kiralayanlar arkadaşlar. insanlar 3-5 ayda kazanacakları parayı burada 10 günde kazanıyorlar. son olarak şunu söylemek isterim sabah radyoda duydum bu haberi ve şok oldum. eğer f1'in türkiyeden çıkmasına izin verirsek istanbul park koyun otlatma yerine döner. kenan sofuoğlu ile bu pistin reklamının yapılabileceği ve gp 2 yarışlarının türkiyede düzenlenebileceğini ve pisti zarar etmeden çalıştırılabileceğinden falan bahsediliyor. bu tam bir şaçmalık. motorsporları federasyon başkanının da bu görüşte olması ve bu yönde çalışmalar yapılması korkunç birşey. böyle bir vebal altına nasıl girebiliyorlar anlamış değilim. motogp nin ilgi görmediği bir yerde onun alt katagorileri ilgi görebilirmi ? en son olarak eğer f1'in türkiyeden çıkmasına izin verirsek istanbul park koyun otlatma yerine döner. bukadar basit. ayrıca Onur Ömer Öztürk arkadaşın dediği herşeye katılıyorum

  59. kırkpınar gibi bir etkinliğe para aktaranlar f1 e para vermez……..işte sonuç.

  60. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Ayrıca güncel olarak bir şey ekleyeceğim, Iron Maiden İstanbul'a geliyor, peki konseri nerede verecek? Küçükçiftlik park'ta. Giden, orada konser izleyen var mı bilmiyorum, ben çok bulundum orada, hatta evim oraya yürüyüş mesafesinde olmasına rağmen orada gittim çadır kurdum, gece de kaldım. Çok küçük bir yer ve orada dünyanın en büyük isimleri konser vermeye çalışıyor. Bu organizasyonu İstanbulPark'ta yapmak zor mu? Padok alanının ne kadar güzel olduğunu biliyorum, üstelik orasının imkanları çok daha iyi, yiyecek içecek ve hediyelik eşya satışı yapmak için güzel alanlar oluşturmak çok daha kolay, üstelik benim gibi beton üzerine çadır kurmanız gerekmez, açık alanları çadır alanı olarak kullanırsanız inanılmaz bir seyirci kapasitesi elde edebilirsiniz. Bunu akıl etmek çok mu zor? Şimdi merakım şu; sizin aklınıza geliyor da bunu yapmak, bunu yapmaktan neden kaçıyorsunuz, derdiniz ne? Yok eğer sizin aklınıza gelmiyorsa ben mi çok zekiyim, ben ortalama zekaya sahip bir insanım, öyleyse siz ne kadar zekisiniz?

  61. Onur Ömer Öztürk avatarı
    Onur Ömer Öztürk

    Sorunun fiyatın yüksek olması gibi gösterilmeye çalışılması acı bir durumdur. Biz beceriksizliklerimizin suçunu başkasına atmaya alışmış toplumuz ne yazık ki. Tesisin yönetim açısından çok çok kötü durumda olması sebep olabilir mi acaba? 365 günün kaçında organizasyon oluyor tesiste, bilen var mı? Yarış organizasyonlarından bahsetmiyorum, konser olsun isterse; kaç organizasyon yapılıyor ve tesis ne kadar para kazanıyor? Bu tesisin giderleri olduğunu unutmamak lazım, tesisin giderlerini karşılayacak kadar bile para kazandırmıyor bu tesis. İlgi mi yok cidden, sorarım. Otomotiv dünyasıyla yakından ilgiliyim, dergilerin testlerini takip ediyorum. Türkiye'de iyi işler çıkaran bir medya varken, niye teslerini bu pistte yapamıyorlar? Pisti kiralamak istediğimizde niye faiş rakamlarla karşılaşıyoruz, pistin boş durması daha mı fazla para kazandıracaktır? Bu işi üstlenen, haberde adı geçen kuruluş olan İTO bu işte fazlasıyla başarısız olmuş, F1 gibi önemli bir organizasyonun bile tanıtımını yapamamıştır. Yarış çok pahalı diyen çok insan tanıdım, gitmek imkansızmış. Açık alan biletlerinin fiyatlarını söylediğimde insanlar şaşırıyor, öyleyse gidelim diyorlar. Herkesin Gold vs izleme şansı olmayabilir, pahalı gelebilir, o parayı oraya vermek istemeyebilir, ama açık alandan da olsa yarışı izlemek pahalı bir etkinlik değildir. Halkımızın önyargısı çok fazla oluştu, biletler pahalı deniliyor, fiyatların ne olduğunu kimse bilmemesine rağmen, yönetimin halkta oluşturduğu izlenim işte bu; bilet pahalı, yarışa gidilemez. Gidilir, ama birinin bunu halka anlatması lazım, bu benim işim değil, o tesisi işletmek kimin işiyse onlar işlerini yapmıyorlar. Tesisi verimli kullanmayı bilmiyorlar ve F1 organizasyonunda bile başarısız oluyorlar. Birileri sizin paranızla har vurup harman savuruyorlar, pist yaparak işleri hallettiklerini sanıyorlar. Melbourne'deki Albert Park yılda 365 gün işleve sahip ve organizasyonların sayısı 365'ten fazla yani her gün bir organizasyon ortalamasının bile üzerinde. Bizim pistimiz ulaşılamayacak bir yerde değil, dağ başında değil, İstanbul'da. Bu ülkenin en büyük ve kalabalık metropolünde yer alıyor. Türkiye'de işini yapması gereken kişiler işini yapmadığı sürece her zaman birilerine suçu atarlar, bizden istenen rakam 2'ye katlandı, evet. Ama diğer ülkelerle karşılaştırırsanız bizden istenen rakam rasyonel bir rakam ve kabul edilemeyecek bir yeri yok. Yeter ki birileri ellerindeki tesisin bir F1 pisti değil, bir organizasyon merkezi olabileceğini kavrasın.

  62. Zaten bize yer kalmadı diye biliyorum. Bizim dışımızda halihazırda yarış yapılan ve henüz gelecek seneki yarış için mutabakata varılmamış herhangi bir yer var mı?

  63. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    orta yol bulun 18-19 a anlaşın uzatmayın işte kardeşim.

  64. catalunya veya hockenheim gibi kiralansa güzel olur. Gerçi pist nordschleife gibi uzun değil, fazla araç almaz ama olsun. boş bir anını denk getiririz. Bir yaz günü smart roadster'la turlamak hoş olur benim için 🙂

  65. F1 umrumda değil, olmuş olmamış fark etmiyor. Öyle bir tesisin boşa yatmasına üzülüyorum makul fiyatlarla kiralansa insanlarda pistte tur atabilse…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir