DRS Monako'da Kullanılmayabilir

yazar:

kategori:

Bu sene DRS, yarışlara heyecan kattı ve hatta Mercedes GP pilotu Nico Rosberg, bunun tarihteki en iyi fikir olabileceğini savundu.

Bununla birlikte anlaşılan o ki bazı pilotlar, karakteri nedeniyle Monako’da DRS konusunda tereddütlerini dile getirdi.

DRS’nin etkili bir şekilde kullanılabileceği uygun düzlük olmaması ile Monako’da pilotlar, sıralama ve antrenmanda kullanımı serbest olan bu sistemle bazı riskler alıp tehlikeli ortamların ortaya çıkabileceğini düşünüyor.

Monte Karlo’da yarışa başlangıç yerinin çok önemli olması nedeniyle pilotlar, risk alabilir ve bazı virajlarda ciddi durumlar ortaya çıkabilir; buna örnek olarak tünelin için gösteriliyor.

Konu ile ilgili olarak son karar verilmiş değil ama kaynaklar, FIA’nın Monako’da DRS’nin yasaklanmasını gözden geçirdiğini söylüyor.

Konunun gelecek yarış Türkiye GP’de görüşülmesi ve son kararın orada alınması bekleniyor.

Ülkemizde yapılacak olan yarışta DRS alanının 10. ve 12. virajlar arasındaki düzlükte kullanılacağı göz önünde bulunduruluyor ama kullanılabilecek alanın uzunluğu için net bilgi yok. İspanya’da ise bu alan, start-finiş düzlüğü olacak.


Yorumlar

  1. işte birde işin ticari boyutu var bir şeyi söylüyorsan bütün durumları göz önüne almak zorundasın eger sen su anda formula1 seyrediyorsan bu bir pazarlama basarısıdır ve formula 1 takımları kendilerini en cok monakoda pazarlıyorlar burası kesin…

    zaten görmüşsündür ne kadar ünlü varsa hepsi monaco gpde olur aynen büyük firma ceolarının oldugu gibi…

  2. Ben ticari olarak bakmıyorum.F1 sever olarak bakıyorum ve tren gibi dizilmiş F1 araçlarını izlemekten zevk almıyorum.

  3. Naptin hocam, Monaco bu sporun vitrini 🙂

  4. Kers orada hayati onem tasir bence, guclu bir cekis herzaman onemli olmustur Monaco`da.

  5. senin aklın alıyormu monakonun takvimden cıkarılması adamlar sadece burda önümüzdeki senenin sponsorluk görüşmelerini yapıyorlar formula 1i bu kadar büyük bir hale getiren zaten monakodur… git takım patronlarına sor hangi pist cıkmasın takvimden diye yüzde doksanı monakoyu soyleyecektir…

  6. Monaco çok keyifsiz yarışların olduğu bir pist. B,rtürlü heyecan katacak güzel bir düzlük yada geçiş yapılabilecek bir viraj eklemediler. Bence takvimden bile çıkarılmalı, hatta macaristanda aynı şekilde.
    Madem bu drs sistemi var tünelde kullanılsın. Güvenlik sorununa neden oluyorsa hiçbir pistte kullanılmasın. DRS nin belkide en çok işe yarayacağı yada ihtiyaç duyulacağı yer Monacodur. Kısa tünelde extra kers gücü ve kanatla hiç olmazsa geçiş olabilir.
    Kısa şase ile burda MGP avantajlı olacak inşallah.

  7. yok bide kullansalardı 🙂 monako icin zaten araçların hızları düşürülüyo bide drs mi kullansınlar ,orda hıza çok fazla ihtiyaç yok hızlı kalkış , kısa mesafe frenaj, yere basma gücü,ve viraj performansı daha ön planda…tabiki bide sağlam lastik … çogu pilot orda belki kers bile kullanmıyacak…lastikler burda çok fazla aşınacak kanımca , hiç beklenmedik sonuçlar çıkabilecek bi yarış olacak tahminim…

  8. Mantıklı olur zaten Monaco'da sadece kazaya neden olur bu sistem sanki.

  9. monaco kararı bence gayet yerinde. kullanılabilecek tek düzlük, tünel düzlüğü, ama orada bile normalde kazalar oluyor, bir de DRS olursa acayip tehlikeli olabilir.

    istanbulpark'ta DRS alanı arka uzun düzlükmüş. ne kadar ilginç değil mi, geçişlerin en çok yaşandığı ve bundan sonra da yaşanacağı en uygun yeri gören bir tribünümüz bile yok… sağolsun söküp aldılar.

  10. Guvenlik acisindan kullanilmamasi dogru olabilir..

  11. Monako'da DRS kullanacak pek yer yok zaten.

  12. "İspanya'da ise bu alan, start-finiş düzlüğü olacak." yuhh biraz uzun olmus bu, mercedes motoru ciddi fark yaratabilir =)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir