Newey: "Kanat Şikayetleri Sıktı"

yazar:

kategori:

Son dünya şampiyona ve şu anda klasman lideri olan Red Bull’un RB7 aracının ön kanadının yere çok yakın olduğu yönünde eleştiriler yapılıyor ancak FIA tarafından yapılan testlerde herhangi bir sorun çıkmıyor.

Red Bulletin’e konuşan Newey “Dürüst olmak gerekirse bu artık biraz sıkıcı. Zaten bir sene boyunca ön kanadımız şikayet edildi. Testler sertleştirildi ve detaylı bir şekilde incelendi. Bir takımın kuralları değiştirmeye çalıştığını söyleyebilirim çünkü ön kanatta yapıp yapamayacağınız şeyler çok açık.”

“Geri kalanı aracı sürüşünüze bağlı. Biz aracımızı eğimli kullanıyoruz. Bu arkanın yüksek önün düşük olması anlamına geliyor. Ancak mesela Mclaren bizim tam tersimizi tercih etti. Onların aracının eğimi oldukça düşük. Eğer arka tarafı düşük tutuyorsanız o zaman ön kanat otomatik olarak yüksek olur.” dedi.

Newey’in kendilerini şikayet eden takım olarak Mclaren’i gösterdiği tahmin ediliyor.

Newey “Bu şikayetler sinirbozucu ancak biraz da iltifat şeklinde. Onlar da difüzör ve egzosla büyük gelişim gösterdiler ve iyi çalıştırmış gibi görünüyorlar. Formula 1’in doğası böyle. Gelişimi sürdürmeliyiz ve önde kalmak için yeni fikirler bulmak zorundayız.” dedi.

Newey ayrıca takımının egzos sisteminde Renault gibi aşırı bir konsept hazırlamayacağını söyledi.

Newey “Kış aylarında Renault tarzı bir egzos kullanabileceğimiz söylendi ancak bu konuda hiç zaman harcamadık. Biz mevcut zaman içerisinde kendi yolumuzda ilerlemeyi tercih ettik. Ve Formula 1’de öne çıkan şeylerden birisi budur: çok sık farklı yollar bulunur ve hangisinin daha başarılı olacağını tahmin etmek zordur.”

“Kim bilir? Belki Renault kendi sistemini geliştirmeye devam eder ve bizimkilerden daha fazla performans bulur. Bunu bilmek zor ve neredeyse imkansız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Eğer harbiden senin anlattığı gibiyse bende F1 tasarımcı diye girerim arkadaş. Yeme bizi Newey.

    Büyük adamsın, oda ayrı.

    Ama en büyük eksin artık bir yerde tıkanıyorsun. Bence yavaş yavaş yaklaşıyoruz o noktaya. McLaren dayken bu süre çok kısaydı. RB de bakalım ne kadar olucak.

    Birde McLaren ın arkasıda yüksek benim gördüğüm kadarıyla.

    Şu var ki RB nin ki daha yüksek.

    Şuda varki araç ne kadar yere yakın okadar iyi olması lazım. Bu bilinen bir gerçek. Galiba formülü değiştirmişler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir