Alonso: "İstediğimiz Gibi Bir Başlangıç Olmadı"

yazar:

kategori:

Alonso “Kesinlikle hem bizim hem de taraftarlarımızın umduğu gibi bir başlangıç olmadı. Felipe ile kazandığımız 50 puan çok değil ve şu anda performansımızın yeteri kadar iyi olmadığını biliyoruz ancak işlerin çok hızlı bir şekilde değişebileceğini de biliyoruz.”

“Formula 1 her zaman böyle olmuştur. Bir yarışta ilk 5’e girmekte zorlanırınız ve diğerinde galibiyet mücadelesi verebilirsiniz. Bu sene de bu kuralda değişiklik olmadı. Barselona’daki son testlerin ardından herkes Mclaren’in yukarılardan çok uzakta olduğunu düşünüyordu ve ardından hep podyumda yer alıp Çin’de kazandılar.”

“Aynı şekilde Vettel’in yenilmez olduğu söyleniyordu ancak Şanghay’da işlerin nasıl değişebileceğini gördük. Kesin yorum yapmak için 3 yarış yeterli değil.”

“Ancak bu durumumuzun ciddiyetini göz ardı ettiğim anlamına gelmesin. Her açıdan gelişmek için çok çalışmalıyız. Başarı ancak tüm etkenler en iyi şekilde çalışırsa gelir. Bunlar içerisinde araç, strateji, pit stoplar, sürücüler ve herkes yer alıyor.” dedi.

Alonso, Ferrari’nin durumu değiştirebilecek yeteneğe sahip olduğunu düşünüyor.

Alonso “Son günlerde mühendislerle irtibat içerisindeydim ve Maranello’da gelişim çalışmalarının durma ihtimali olmadığını biliyorum. Yakalamak zorundayız ve çok fazla zaman kaybedemeyiz çünkü diğerleri yerinde saymayacak. Takıma güveniyorum. Takımın kalitesini biliyorum ve Maranello’daki herkesin mücadeleye katılacağını hissediyorum.”

“Geçmişte de Scuderia’nın nasıl mücadele edebildiğini önce rakip, ardından takım içerisinden birisi olarak izledim. 2006 sezonunda Renault’dayken sezonun ilk yarısında büyük fark oluşturmuştum ancak daha sonra Ferrari aracını geliştirme konusunda çok iyi iş çıkardı ve Schumacher harika bir şekilde geri dönüş mücadelesi verdi.”

“Bunun dışında geçen seneye bakın. Türkiye ve İngiltere’de bir sonraki seneye odaklanmamız gerektiği söylendi ancak pes etmedik ve son yarışa kadar şampiyonluk mücadelesi verebildik. Bu bir slogan gibi ancak kesinlikle hakikat: Formula 1’de asla pes etme!” dedi.

 


Yorumlar

  1. bir konuda yanılıyorsun arkadaşım… MClarenden gitmesine sebep olan zatı muhterem alonso değildir… Şu an ferrarinin başında ki LUCA dede kimi konusunda ısrarcıydı bu ısrarın mımarıda todt dur monzada duyduğunuz schummının yerini kimi alıcak lakırdısı aylar oncesinden belliydi, buna karşılık mclaren takımıda kimi ayarında bir pilota ihtiyacı vardı o dönemde de yine santander destekli olan alonsoyu takıma alma kararı alındı, kimi ferrariye gitmeyip kalsaydı, alonso ferrarıde olacaktı, todt son senesini taçlandıracak bir pilotla yolunu noktalamak istediği için kimiyi getirtmiştir,

  2. gereksiz. gereksiz ve anlamsızca cevap…

    40 tur arksında kaldığı pist te kim atak yapmışn acaba tur bindirmeşler hariç? ben gözlerimle izliyorumda f1i sen nereyle izliyorsun? lewiste aynı arabayla yanı kubinin arkasında kaç tur takıldı hiç saydınmı?

    2007de ise çok hızlı olan arabayla zaten şampiyonluğa gidiyordu ama sağolsun ron amca çok güzel oyunlar cevirdiğinden olamadı? ve sonunda mclaren de kaybetti değilmi? hani sen 2006 da schuminin motoru patlamasaydı diyipte şampiyonluğu değersizleştiriyorsun ya, bende 2007 yıolındaki olaylardan dolayı şampiyon olamadığını anlatıyorum. he eğer 2010 da da son yarıştaki aksilikler olmasaydı yine şampiyondu. hep kıyıosından dönülmüş şampiyona bunlar dikkatini çekerim!

    güçsüz arabayı güçlü hale getirebildiğini ve motivasyonunu kaybetmediğinide çoğu sezon gördük. 2010 bunlara kapak niteliğinde örnek değilmidir?

    az yakıt koymak strateji ve taktik oyunudur. buda mı yapılmasın yani? alonso o dönemler çok hızlı olan bir araca karşın savaşmış ve şampiyon olmuştur hatırlatırım. başarılar küçümsemekten başka hiçbir halta yaramayan bir yazı yazmışsın. kusura bakma. hadi dooooğru nascar'a. kamyon sürmeye….

  3. Geçen sene bir mesajı 3 defa üst üste yazıp bunun olacağına inanmaya çalışan bir kimi fanı sahne almış yine

    yazık yazık bu acizlik yok kimsede..

    teselliyi başakalarına saldırı ve acizce saldrırmakta buluyor.

    sonrasıda malum ilahiyat kısmına bağlıyor

    bu işleri bırak herkes inanç kısmını kendine saklasın yada haftanın hangi, günü ise icra etsin burada değil..

  4. malezyada alonsonun kanadı kapalı kaldı. çin i kastediyorsan da o bir arıza değildi. kazayla olduğu söylendi

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Yıl 2009. Takvim başlangıcındaki ilk 3 yarış sırasıyla 2011 ile aynı.
    1 Avustralya
    2.Malezya
    3.Çin

    2009 yılında Ferrari takımı , tarihinin en kötü sezon başlangıcını üstelik tam 28 yıl sonra yeniden yaşamak zorunda kalmıştır.(Allah o günleri tekrar göstermesin.).2009 yılındaki bu rezalet tablonun baş mimarının taraftarları o günleri unutmuş olmalılar.

    Alonso takım arkadaşıyla birlikte 50 puan aldıklarını ,mühendislerle irtibat içinde olduğunu, takıma güvendiğini,takımın kalitesini bildiğini, işlerin iyi yönde değişebileceğini, gelişimin asla durmadığını ve maranellodaki herkesin bu mücadeleye katıldığını söylüyor.
    Peki ya 2009 3.yarışı olan Çinden sonra Ferrari pilotu ne dedi?
    Ferrari pilotu Aracın çok yavaş olduğunu ve bir sonraki yarışta yeni parçalardan umutlu olduğunu söylemekle yetindi.

    Gerçekler gözardı edilmiş, gözleri kin bürümüş.Yok Alonso 40 tur gitmiş,yok raikkonen yıllardır F1 in en iyi 2 takımında yarışmış ancak sadece 1 kere arkadaşının yol vermesiyle şampiyon olmuş.Yok Alonso lanetlenmiş,yok raikkonen mclarene 2006 da tarihinin en kötü yıllarını yaşatmış.
    Bırakın artık bunları.Herkes şuanda en iyi bildiği işi yapıyor.Herkes yerinden memnun.Alonso F1 in en iyi takımında.Raikkonen de nascarda.

  6. Kimi-alonso tartışmaları komik…

    Şu dikkatimi çekti. DRS sistemi arıza yaptığı zaman açık değil kapalı bir şekilde kalması isteniyor kurallarca. Yarışta alonsonun kanadının açık olduğunu tüm dünya gördü. Eğer bu gerçek bir arızaysa (!) Alonsonun bundan fayda sağlamadığı açıklandı. Ama kim bilebilir sağlamadığını? İlk yarışta performansa etki etmeyecek ufaklıkta bir sorun için sauberler diskalifiye edildi. Bu durumda alonsonun (ferrarinin) da durumu teklikeye atmaktan dolayı diskalifiye edilmesi gerekirdi. Bu niçin yapılmadı, kimse açıklayamaz…

    Ferrari kendini yarışlara adamış bir takımdır, illa ki gelişeceklerdir. Şu aerodinami olayını da çözdükleri an birinciliğe yarışan iki takımın arasına katılacaklarına inanıyorum. Mercedes de işe dahil olursa yarışlar dadından yinmez 😉

  7. sadece yorum!!! avatarı
    sadece yorum!!!

    Misafir rumuzlu kişinin dediklerine aynen katılıyorum, Herkül Bey yine sahnede, Alonsoya olan bu düşmanlığını artık başka şeylerde arayacagğım,şiirini yazdığı şairin hayatına şöyle bir bakmasını tavsiye ederim, kimin yarın ne olacağı belli olmaz.O yüzden gönül kapıların herkese açık olsun hüküm vermenin kime ait olduğunu sanırım sen benden daha iyi bilirsin saygılar…..

  8. Bu sitede hakarete upradık,elimizi kolumuzu bağlayıp çok yumruk yedik ve yetmedi aldığımız hakaretlere karşı kulaklarımızı kapatmamıza dahi izin verilmeyince sildirdiğimiz üyelikden sonra sadece 'misafir' olarak kalmak iyidir.

  9. sert ve hızlı avatarı
    sert ve hızlı

    olurdu nıye olmasın sahte bir kaza her şeyı hallederdi bu arada schumahere basarılar

  10. Sen niye misafirsin yav:)Gel daimi ol.

  11. ben bu siteye daha yeni üye oldum uzun süredir takip ediyordum ama.bu insan alonso dan nefretinden dolayı ne yapacağını bilemeyen çaresizliğe düşmüş biri bu yüzden ne yazacağını bile bilmiyor kendi kendine eğleniyor bırakın eğlensin bence bu insana artık cevap vermeyin

  12. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    kimi kendi halinden memnun arkadaşlar alonsoda kendi halinden memnunr rahat bırakın adamları çok farklı karakterler birkere.Kim iyi kim kötü bu saatten sonra gereksizdir yani kimici bir arkadaş alonsoya laf attı diye herkesde veryansın etmiş.Biz çenemizi yormakla kalırız felaket bir kimi taraftarıydım ama adam artık f1 de yok bende yarışların keyfini çıkarıyorum mclaren 1.gelirse ne ala(button yada hamilton)olmadı yarışın zevkine bakarım.Kİmide gider donddurması yer,kolasını içer zayıflamaz.Ha istese 2010 da kimi gitmezdi sözleşmem var derdi demekki oda bıkmış artık f1 den hayatının keyfini çıkarıyor alonso da iyi bir pilot bunuda kimse inkar etmez zaten ama kimiyide yerden yere vurmayın lütfen…

  13. o kadar ii olan alonso niye gerilerden gelip bişey yapamıyo şampiyon olduğu sezonda ferrari nin 2004 aracı gibi bi aracı vardı ki öyle olmasına rağmen 2005 te kimi 2006 da patron basına dert oldu ki 6 sene patlamayan ferrari motoru japonya da patlamasa 2006 da şampiyon falan olamazdı…. 2007 de bi çağlak takım arkadaşına üstünlük kuramayan pilot mu Kimi den üstün oluyo utanmadan bi de araca yakıt az koyun diyen bi pilot mu kimi den ii oluyo sn F1 i gözlerin kapalı takip ediyorsun anlaşılan hani 2007 mclaren aracıyla o uçakla bile şampiyon olamayan bi pilot başka bişey yapamaz zaten geçen sene kim ona atak yapıp yarış dışı kaldığı için kızardı ki ama o 40 tor bi çağlağı takip etti ama 2005 te kimi en zor atak yapılan pistlerden birinde şampiyon olan araca dışarıdan milletin dönüş yaparken pist dışına uçtuğu yerde dışarıdan atak yapmayı göze aldı ama o çok ii olan pilot 40 tur aynı yazıyı takip ederek başkalarını suçlu duruma düşürdü hep vetteli atak yapamıyo diyenler acaba biri de alonso nun 2010 hockenheimde ki o inanilmaz atağı dışında şöyle sağlam bi atak gösterebilir mi bana bi pilot takım arkadaşıla mucadele etmemek için yanına zayıf takıma arkadaşı istiyosa bence o pilotla ilgili ciddi bi problem vardır ortada…

  14. Uygunsuz ifade nedeniyle yorumunuz kaldırılmıştır

  15. sen bir ****sin

  16. hocam haklısın, MEYVE VEREN AĞAÇ TAŞLANIR !!

  17. Mark Webber avatarı

    Alonso Kimiden daha iyi bir pilot olmasına rağmen gönderiliş şekli etik değildi.

  18. senin karın ağrın da bu zaten değilmi. hazmedemiyorsun. alonso her yerde tekmeyi vurdu yolladı kimiyi. soluğu kamyonlarda aldı. 2007de mclarene geçti kovdu, 2010 da da ferrariden kovdu. valla haklısın bende pilotuma böyle bişi yaşatanı sevmezdim. 🙂

  19. F1 i bilip, insanlara 'insaf be kardeşim' demek bu tanıma birşeyler yazmakdır.2005 ve 2006 daki şampiyonlukları havadan kafasına inmiş başarılarla olmamışdır.Alonso nun çabasını herkes biliyorki o sezonlarda onu F1 bilenler sorgulamamışlar işin aksine Raikonen gibiler sorgulanmışdır.O kadar havadan gelme başarılarla bu işi yapan ALonso görülseydi 2005 in peşine McLaren tarafından peşine düşülnmezdi ve Reno ile tekrar cebelleşirken Ferrari tarafından(hiç transfer konusu dahi yok iken) göz önüne alınmazdı.2007 yılınında şampiyonu yine zat-ı alisi olacakdı fakat McALren deki hesaplaşmaları (söyleyemeyenler olsa dahi) hepimiz biliyoruz.Geçen sezonuda iyi biliyoruz…Alonso, 2009 yılında KERS için bir deri bir kemik olacak kadar zayıfladı ama kocaman Ferrari için Raikonen 1 kilo dahi vermeyince Ferrari ona özel bir şasi üretmek zorunda kaldı (sanırım bir kaç yarış sonrasına yetiştirdiler).Tek kazandığı yarışıda KERS in sayesinde Fisi nin önüne geçti ve KERS in yardımıyla atak yemek gibi birşeyde söz konusu olmadı.Bu kadar avantaj sağladığı sistem için bir kilo dahi vermeyen adam taraftarlığı için ALonso ya hakaret edenlere insaf dememek olamaz.Adam 4 snedir köpek gibi şampiyonluğun hasretiyle çalışırken lanetlenirse; dondurma ve kolasını alıp kenara geçenler hakdan sayılmaya çalışılırsa o hakkaniyet sorgulanır ama bilirsinizki hakkaniyet sorgulanamaz … öyleyse kendinizi sorgulayınız.Hakkaniyetimizin ana kadisi demiştirki; hesaba çekilmeden önce kendisiniz hesaba çekiniz.Bu zırvaları yazmadan önce kendinize sorun ki cevap veremiyorsanız bilmeyenlerede bunları yutturmayın.
    Kubica ile yapılan bir röportajda gazeteciler Alonso nun normal bir pilot olduğından bahsederler.Kubica da onun normal başarılı birisi olsa insanların ona milyonlarca dolar ödemeyeceğini söylüyor.
    Yaptığı iş için çırpınan insanları bu kadar yıpratmaya gerek yok; onlar, zaten kendilerini yırtıp duruyorlar.
    Haber için söylenecek bir şey yok… sadece temenni ve beklentilerdeyiz.

  20. schumi ferrariye geldiğinde araç kamyon gibiydi ama todt, brawn ve bryne gibi bir ekibi vardı. asla pes etmediler ve sonunda üst üste beş şamypiyonluk kazandılar. alonso ise yarış kazanan bir otomobile geldi ama domenicali ve ekibi sezonun son yarışında şampiyonluğu onun elinden aldı. fernando ferrarinin yeni schumacheri olabilir ama ona bu imkanı sağlayacak bir ekibe ihtiyacı var. 🙂

  21. lanetlenmiş gibisin…belkide 2005 ve 2006 senesi şampiyonluklarının diyetini ödüyorsun ve ödemeye devam edecek gibi duruyorsun…ama dahada önemlisi benim için kiminin yerine haksızca getirilmen…lucescuda aynı böyle yollanmıştı yerine fatih terim getirilmişti. ilk sene kılpayı beşiktaşa kaptırılan şampiyonluk ve ikinci sene dökülüp yollanan fatih terim…aynen böyle bir yaşarmı alonso yaşayabilir…bundan sonra şampiyon olabileceğini sanmıyorum. tabii geleceği ve herşeyin en doğrusunu sadece Allah c.c.(şanı en yüce) bilir…benimkisi bir tahmin yada daha doğrusu temenni…

  22. şu ferrari ve mercedes de güçlenseler de şampiyonaya ortak olsalar ne heyecanlı olurdu. Renault da bunların arasına katılabilir elbette.

    Sauber, Williams, Force India ve Torro Rosso da kendi kendilerine yarışır.

    Team Lotus, Virgin ve HRT de tüy siklette yarışırlar.

    Toplamda bir yarışta 3 yarış izleriz 😀

  23. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    evet fernando evet asla pes etme sana güveniyoruz önce türkiye gp yi ilk kez daha sonrada ferradike şampiyonluğunu ilk kez kazanıcaksın kariyerinde bir türkiye gp birinciliği olmalı malum bu sene son türkiye gp olma ihtimali %95

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir