Hamilton: "Hızımı Nasıl Kontrol Edeceğimi Biliyorum"

yazar:

kategori:

Zaman zaman bazı Formula 1 yorumcuları, Hamilton’un oldukça hızlı ancak aynı şekilde hızını kontrol edemediğini söylüyorlar.

Çin hafta sonunu değerlendiren Hamilton “Sıralamalardan önce mühendislerimle konuştuğumda geride tek set yumuşak lastiğimin kalacağını biliyordum. Bu nedenle onların iki lastiğimizi kullandırmasına izin vermedim. Bu konuda ikna oldular ancak bu düşünceye karşı çıksalar bile bunun olması için zorlayacaktım.”

“İki pit stop iyi görünse de 3 pit yapmak istiyordum. 3 pit stopla lastiklerimde daha agresif olabileceğimi biliyordum.” dedi.

Sunday Telegraph’a konuşan Hamilton, aracını çok fazla düşündüğünü ve neler yapabileceklerini değerlendirdiğini söyledi.

Hamilton “Diğer sürücüler nasıl çalışıyorlar bilmiyorum ancak rüzgar tünelinde çok fazla zaman geçiriyorum. Mclaren’de olduğumdan beri kimse benim kadar rüzgar tünelinde yer almamıştır. Orada bulunduğum her fırsatta hemen ne olduğuna bakıyorum.” dedi.

Hamilton, Red Bull’un ön kanadının esnemesi karşısında bu bilgiye dair soru işaretlerinin, sistemi sorgulamasına neden olduğunu söylüyor.

Hamilton “Söylediklerim kendi düşüncelerim. Doğru mu değil mi bilmiyorum. Araçlara aşırı derecede ilgi duyoyorum  ve belli konularda kendi düşüncelerimi ifade ediyorum. Her zaman çok fazla soru soruyorum.”

“Onların barge boardları neden farklı? Niçin daha fazla eğime sahipler?  Mühendislerimiz bunları düşünmemiş olabilirler ancak  baskı kurmanın gerektiğini düşünüyorum. Ben de birinci virajda yeteri kadar geç fren yapmayınca onlar benim üstümde baskı kuruyorlar.” dedi.

Hamilton ayrıca araç geliştirme konusunda gridde en iyi olan sürücüler kadar iyi olduğunu düşünüyor.

Hamilton “Diğerlerinin nasıl olduğunu söyleyemem ancak dürüst olmak gerekirse kendimi zirvede görüyorum. Bu konuda gelişmek için çok çalıştım. Farklı konularda yorumlar yapabilecek ve benden daha bilgili olan başka sürücüler olduğunu biliyorum. Ben de işin yapılması için gerekli olan bilgileri verebiliyorum.”

“Genellikle aracımla diğerlerine göre daha hızlı anlaşabiliyorum. Şu ana kadar takım arkadaşım olan herkese karşı daha hızlı olmasam bile en azından onlar kadar hızlı bir şekilde aracıma alıştım.”

“Ayarlar konusunda çok ısrarcı olurum. Tabi ki yollar ve açıklamalar ararım. Yaptığım değişiklikler karşısında ne olduğunun söylenmesini isterim ve mühendislerimle çalışmayı seviyorum. Bu çok, çok iyi bir şey.”

“Bazı sürücüler vardır ve gelip hangi alanlarda sorunları olduğunu söylerler. Mühendisler de neleri değiştireceğini söyler. Ben kendi ayarlarımı kontrol altında tutmayı ve uygulamayı seviyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. ham ' in yorumu aynen şu cümleye benziyo kanımca 🙂 '' ben bu adamı döverim ama dayak yerim diye korkuyorum '' yada şöyle de olabilir '' ben hızımı nasıl kontrol edecegimi biliyorum ama birinci olurum diye korkuyorum ''

  2. Hamdi Toprak avatarı

    onu Alonso öğretti bence.Yorumların çok taraflı.kimi hamilton doğuştan üstün diüerleri çalışarak oldu vs falan.Katılmıyorum buna.

    Önemli olan tarafsız olmak.

  3. Zaten bilen biliyor seni. Seni bilmeyenler yada bilmek istemeyenler, zorla öğrenmek zorunda kalıcaklardır eminim. Çünkü Formula 1 izleyen biri senin nasıl bir pilot olduğunu çok rahat görür.

    Sadece en hızlı araçla yarış kazanılmaz. Bunu zaten son yıllarda F1 izleyicilerine sen hatırlattın.

  4. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf
    "Genellikle aracımla diğerlerine göre daha hızlı anlaşabiliyorum. Şu ana kadar takım arkadaşım olan herkese karşı daha hızlı olmasam bile en azından onlar kadar hızlı bir şekilde aracıma alıştım."

    cümlenin tamamı daha güzel. 🙂

  5. Hamdi Toprak avatarı

    Şu ana kadar takım arkadaşım olan herkese karşı daha hızlı olmasam bile tıpkı bunu farketmen gibi.

  6. Hamdi Toprak avatarı

    Farklı konularda yorumlar yapabilecek ve benden daha bilgili olan başka sürücüler olduğunu biliyorum

    Bunu bilmen güzel.

  7. Ego kontrol ünitesinde kısmi bir sorun var gibi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir