İtalya Medyasından Türkiye GP'ye Destek

yazar:

kategori:

Yazılı basın ve televizyon programları, yol ayrılığının nedenlerinin başında Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone’un istediği abartılı nakit para olduğuna işaret ederek tarafların anlaşma sağlaması gerektiğini ve İstanbul Park’ın Formula 1 takviminde kalmasını işaret etti. La Gazzetta dello Sport ve Corriere dello Sport gazeteleri “Türkiye Formula 1’e veda ediyor” başlığı ile verdikleri haberde “Bu işin içinde iş var” değerlendirmesinde bulundu. İtalyan medyası şu görüşlere yer verdi:

Tuttosport Gazetesi: Türkiye’de otomotiv sanayi giderek gelişiyor. Üstelik Formula 1’e katılan tüm otomobillerin kullandığı Pirelli yarış lastikleri de İstanbul Park’a çok yakın bir bölgede üretiliyor. Türkiye Formula 1 için her açıdan önemli. Bu bakımdan 2012 takviminden çıkartılması zor olacak gibi görünüyor.
SKY TV Motori programı: İstanbul Park, Formula 1 takvimindeki en teknik ve en heyecanlı pistlerden biri. Üstelik Türkiye’nin spor alanında tanınmasında büyük rol oynuyor. İstanbul Park silinirse, Japonya Büyük Ödülü’ de radyasyon nedeniyle yapılamazsa yerlerine Rusya Sochi veya ABD Austin Teksas pistleri takvime alınabilir.      

Hürriyet


Yorumlar

  1. Tebrikler Racingotem. Aynen katılıyorum. 40 TL ye bile bilet var. Suyunu yemeğini yanında götür üstelik İstanbul'un en uzak yerinden bile Piste kadar servis var hatta pist içinde bile ring servisler var.

    Ama yok ben Platiniumdan paddock'tan izleyeceğim diyorsan o zaman bilet tabi pahalı gelir. TT Arena'da veya Saraçoğlunda maçları Loca'dan mı izliyor herkes? Fenerbahçe maçlarında en ucuz bilet 44TL kale arkası. Stada evde yaptığın köfte ekmeği ve suyu bile almıyorlar. Maça da yine IETT ile gidiyorsun. Üstelik 44 TL ye 3 gün etkinlik falan da yok sadece 90dk.

    Kısacası start düzlüğünde Gold da yarış izlemeyi 50TL yapsınlar bu millet gene burdan eleştirir biletler pahalı diye.

  2. -arkadaslar yorumsuz olarak asagidaki yaziyi ilgi ve bilginize sunuyorum

    http://www.dunya.com/tevfik-gungor_18_0_yazar.html

  3. 2 senedir Ankara' dan gidip geliyorum istanbul parka her seferindede gp3 antremanları dahil tüm herşeyi izlerim.Bu senenin biletinide bu gün aldım 🙂 silver 8 ' den.Biz Ankara'dan kalkıp geliyorsak bi zahmet iStanbulda yaşıyan vatandaşlar bilet alıpta gitsin yarışa…

  4. Hakikaten özel kanal da olsaydı adamlar en azından reklam dı raiting ti falan diye en az 1 ay öncesin den tanıtımlara başlarlardı.ama TRT nin bunu özellikle yapmadığını düşünmeye başladım.Çünkü hükümet belki de en başın dan beri bu işi seneye organize etmeyi düşünmüyor.Buna bağlı olarak sessiz sedasız bir son sezon yarışı ile bunu tamamen kapatmak istiyor olabilirler..O yüzden TRT de reklam çıkmıyor diye düşünüyorum.aksi olsa F1 en başta olmasa da gündem de öne çıkacaktır,bu durumda belki de önümüzde ki sene için kamuoyu baskısıyla uğraşacaklarını biliyorlardır. Umarım ben yanlış düşünüyorumdur.

  5. TRT YAYINI ŞİFRELEMYE DEVAM ETSİN SPİKERLERDE BUNU VE ÜLKE ŞARTLARINI BİLMEZMİŞ GİBİ YÜZSÜZCE YOK MOTORSPORLARI KÜLTÜRÜ YOK BİLMEM NE YOK İNGİLTERE ŞÖLE ALMANYA BÖLE DEYİP İNSANI SİNİR ETSİN…..ADAMA SORARLAR MADEM COK BILIONDA AGA SİZ NE YAPTINIZ F1 İÇİN DAHA Bİ YAYINI VERMEYİ BAŞARAMIYOSUNUZ TRT ALDI DİYE F1'İ SEVİNMİŞTİM CNNTURK U ARATIR OLDULAR NE YAPMAYA CALIŞIOLAR ANLAMIYORUM BAKIN YARIS BIZDE OLACAK BIRAKIN DİĞER KANALLARI TRT DE DAHA 1 KERE REKLAMINI GORMEDIMMMMM….:(((((

  6. Abi kafayı yiyeceğim ya:(Ne yapmalıyız sesimizi duyurmak için.?Çok yazık olacak çoook!

  7. Emre Sercan avatarı

    Ya yeter olmayacaksa olmasın, bu kadar bunaltılmaz ki.. Biletler o kadar pahalı ki gitmek imkansız ( Türkiye standartlarına göre , yoksa tamam en ucuz bilet f1 yarışları içinde ) , sonra kimse gelmiyo diyolar yahu nası gelsin insanlar o parayı bulsalar karınlarını doyuracaklar zaten.

    Bence Türkiye gerçekten yarışın olmasını istiyorsa ve o yarış Türkiye de kalır. Ama ilgi yok ki trt yarışı şifreler, fiyatlar karşılanamayacak şekilde pahalı olur tabii ki talep görmez.

    Herşeyin hayırlısı artık, ben f1 takviminde Türkiye'nin kalmasını istiyorum ama yarışlara gidemedim ve gidemiyorum 🙁

  8. bence italyanların isyanının sebebi hem f1 hem tatil biarada planladıkları rezervasyonlarını iptal ettirmek zorunda kalmalarından dolayıdır..yoksa italya avrupa birliginde bizi sevmeyen azılı birkaç devletten biri……

  9. mcl- attack avatarı

    Basketçilere dünyanın parasını verdiler F1 e nasıl vermezler anlamak zor.Türkiye nin tanıtımı açısından kıyas kabul edilemez.

  10. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    İtalyanlar bile bizim pistimizin değerini anlayıp değer veriyorlar, ilgi gösterip turkiye hakkında olumlu şeyler söylüyorlar bizler neden pistimizin değerini anlamayıp mucadele etmiyoruz, hadi sen vazgectin bırak taraftarlara piste sahip çıksın ücretsiz çalışıp pistimizi onarmak bize kalır hiç olmassa, pistin yıllık yarisma bedeli 26 m dolar ise bunu vermek için pazarlık yapın biraz mucadeleci olun bundan 4 ay önce başbakan demişti bernie 26 m dolar fazla anlasma yapılacak demişdi hadi bunu geç daha geçen sene F3 de yarışan turk pilotumuz vardı ismi Cem di hatırlamıyorsam gelecek sene için sponsor bulup f1 yarislarinda olacagini söylemisdi biraz destek ve sponsor la alt sıbıf daki takımlarla yarısmak hayel değil diyorlardı ve Turkiye gp de dusunsenize bir turk pilotun yarıştıgını turkiyemiz için tanıtım reklam vs… DÜnya seni izliyor sen ülkenin izlenmesini nasıl istemessin dünya çapında yapılan bir spor için neden MUCADELE ETMIYORUZ!!! BASİT SIRADAN BİR SPOR DEĞİL BU F1 DİYORUZ!!! Parayı mesele edip pistimizin yapımında harcanan parayıda hesaba katmak lazım yanılmıyorsam 400 m kadar bir para gitmis pistte sen bu kadar harcanan bir parayla 26 m doları cok bulup yarıs yapmamak akıl alıcak iş değil diğer ülkelere göre maliyeti düşük bir rakam söyledi, Bernie ama bence pazarlık yapılarak bu sorun çözülür. Biraz Mücadeleci Davranmak gerekiyor parayı çok bulupda eğerki yarış yapılamassa BİZLER F1 Fanları Olarak Turkiyemizin Nasıl bir Hale geldiğini seyretmek zorunda kalaçağız GERçekten ÇOK ACI BIR DURUM SÖZ KONUSU…. Umutlarımız yarış günü bitene kadar devam edicek bakarsınız Baskanımız Oy toplamak için Supriz bir Şekilde anlaşma yaparsa EVDE İLK İŞİM ARKADAŞLARIMDA PARTİ VERMEK ÇEREZ PARTİSİ 🙂

    UMUDUMUZ YARIŞA GUNUDE KADAR DEVAM EDICEK..

  11. eğer kendi ülkendeki bir pistin işletmeciliğini beceremeyip bernieye gel kurtar bizi biz bu işi beceremiyoruz derseniz adamda fırsat bu fırsat der ve ruysya, bulgaristan ve abd gibi yerleri bahane ederek 13 yetmez 26 milyon $ vermelisiniz der. zaten bu rakamı kabul etmek 2-3 sene sonra rakam 30 çıktığında da itiraz etmemek demektir. herzaman derim biz politikadan anlamıyoruz. politikayla savaşmayı karıştırıryoruz. bakın italyan gazeteleri ülkemizi bizimkilerden nekadar da iyi ifade etmişler.

  12. amerikanın f1 dışında güçlü bir motorsporları geleneği var, avusturya uzun yıllar yarış düzenledikten sonra klasik pistlerin terkedilmesi politikasının kurbanı oldu. bizim durumumuz farklı, biz tam da f1'in avrupa dışına açılması sürecinde bu işe dahil olduk ve 300 milyon $ gömdüğümüz bu pist seneye büyük ihtimalle hiçbir yarışın yapılmadığı bir pist olucak. bernienin de bi ara söylediği gibi, olimpiyatlara harcadığımız paranın yüzde 1ini harcasak gp bizde kalırdı. ilgililer hem f1in halka tanıtımı için bi kuruş para harcamaz, hem de 26m bize çok derlerse kendikeri bilir tabii. pist bomboş durur işte.

  13. rocco junior avatarı

    Amerikayla bizi mi kıyaslıyorsun?O adamın f1e ihtiyacı yokki zaten

  14. İşin en komik yanı çevre konusu. Pistin çevresi, televizyondan bakılınca çorak ağaçsız bir yermiş gibi gözüküyor. Aslında her tarafı orman. Piste gelmeyen bilemez tabii. Ben bu para mevzunda bizim yetkililerin yanındayım. Devlet tabii ki 26 milyon dolar verebilir, ancak yarışın değeri bu kadar yüksek değil. O yüzden altından kalkamayacağımız bir anlaşmaya imza atmaktansa, birkaç yıl f1'siz kalmayı yeğlerim. Bir şeye değerinin üstünde para ödememeyi öğrenmemiz şart. Gerekirse birkaç yıl yarışsız kalalım. Amerika da 5 yıl yarışsız kaldı. Avusturya'da 8 yıldır yarış yok. Yarış yapmamak dünyanın sonu değil.

  15. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    katılıyorum yaz olsa daha iyi olur ben aydın dan gelemiyorum mesela sınavlarım falan var zaten ama bu bizim elimizde de değil zaten.insanlar futbola destek verince diğer sporlara destek veremiyorlar sanki, bende çok iyi beşiktaşlıyım her maçı izlerim tv den falan ama f1 ide takip ediyorum ve alonso taraftarıyım çevremdede bir çok kişi var hem f1 izleyen hemde futbol ama az işte sayımız bence tek şans 2 hafta sonraki istanbul gp nin müthiş olması iyi kazanç elde edilmesi yoksa hayatta almıyıcaklar pisti 1 sendedir anlaşılmasını bekliyoruz adamlar neredeyse seçim vaadi yapacaklar pisti o kadar yaklaştık yani basket milli takımına 1 günde kaç milyon para veriyorlar finale çıktılar diye f1 e 26 m yediremiyorlar ,gidiyorlar millete stad yapıyolar euro 2016 yı kazansaydık acaba kaç MİLYAR $ harcıyıcaktık ama sayımız çok az en azından 3 milyon 4 milyon değiilde bi 15 milyon f1 izleyicisi olsaydı bu sıkıntıları yaşamazdık bence

  16. alonsoberker avatarı

    şu işe bak ya bizim ülkemizde bir gazete veya televizyonda türkiye gp kalsın biraz destek olun yada federasyon başkanını çağırıp konuşan olmadı ama adamlar bizim yapmadığımızı yapıp bizim pistimizin takvimde kalması için destek veriyor bu pistin değerini bilmeliyiz ama bilmiyoruz yeni pistlerin en iyisi bizde ama çevresinde hiç birşey yok bomboş o çevreye biraz yatırım yapılmalı halkın dikkati çekilmeli 2005teki gibi mesela ama bizim ülkemiz bunları yapmıyor çünkü bu ülke futbol ülkesi özellikle şu anda kimsenin umrunda olmaz yarış bence tekrar yaza gelse haziran temmuz gibi herkes akın eder yazın insanların yapıcak işi yok öğrencilerin okulu yok herkes müsait oluyor bunun yanına birde az önce yazdığım pist çevresi ve halkın dikkatini çekme işi yapılırsa o pistte bir tane boş koltuk bulamazsınız

  17. para göz Bernie Ecclestone ulen zaten dinazor olmuşun hala para para genç kızlara yediriyosun parayı zaten başkada bişey yapamazya

  18. zaten italyan medyasını hep sevmişimdir:P yazık bizim medyamızın işini yapıyolar. bizim yetiştirdiğimiz spor insanlarına yazıklar olsun. f1 e gönül vermiş bir kaç kişi dışında böyle destekleyici haber yapan yok. 7 yıl boyunca doğru düzgün haberini yapmadılar nasıl ki bu büyük organizasyonu kaybetme raddesine geldik leş kargaları gibi üşüştüler.

  19. schumacher075 avatarı
    schumacher075

    bizim medyamızın demesi gereken şeyleri italyan medyasının demesi çok acı

  20. Kendi medyamızın söylemeyi aklının ucundan bile geçiremediği şeyleri söylemişler. Gözlerim yaşardı.

    Bernie'ye bir pankart yazmak şart oldu artık.

  21. Dışardan objektif bakarsak pist karakteristik olarak sayılı pistlerden birisi benimde video oyunlarında turlamayı en çok sevdiğim pistlerden birisi atmosfer güzel geçen senede güzel bir yarış oldu.
    İnsanlarımızada biraz f1 sevgisi aşılamak lazım.
    Yorumlarınızı hep okuyorum gerçekten hiç bir tv TRT bile reklam vermiyor şu gün şu saat yarış var.
    İnsanların tutkusu olmasa bile TV'den görüp tatil için gidip izleyebilirler katılımcıyı artırır.
    Benim sınav senem olmasa kesin gitmeyi isitiyordum ama artık görmekte nasip olmayacak gibi umarım anlaşırlar…

  22. İtalyan medyası pist kalsın diyor ama bizim medyamız gitsin diyor. Tek kelimeyle skandal.

  23. İtalyanlar ülkemizin önemini bizden daha iyi biliyorlar.

  24. İtalyanlar ülkemizin önemini bizden daha iyi biliyorlar.

  25. Abuzer Kadayıf avatarı
    Abuzer Kadayıf

    dünyanın en az %75 i istanbul park ın takvimde kalmasını istiyor. tilke pistleri içindeki en güzeli. aç gözlü bernie 2 katını istiyor. sanırım geçen sezondu, motorsporları geçmişi olmayan bir ülkeye zaman tanımak lazım diye konuşmuyormuydu bu adam. daha çok para veren ülkeler çıkınca gerisi hava cıva.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir