Karthikeyan: "Küçük Takımlar da F1 İçin Önemli"

yazar:

kategori:

Zaman zaman spora geçen sene giren takımlar bazı kesimler tarafından aşırı yavaş olmaları nedeniyle eleştiriliyorlar ve bunların başında Virgin ile HRT yer alıyor.

Karthikeyan “Gerçek şu ki asla şampiyonluk mücadelesi içerisinde yer almayacağız. Ancal bu tür takımlar da F1 için eşit derecede önemlidir. Hepimiz gösterinin birer parçasıyız.”

“Bu takımlar genç sürücüler ve geri dönmek isteyen sürücüler için iyi bir platform oluşturuyor. Her sporda bu hiyerarşi vardır ve sporu daha heyecanlı yapar.”

HRT’nin Teknik Patronu Geoff Willis “Aralık ayının ortasnda tasarıma başladık ve % 75-80 yeni bir araçtı. Aerodinamik performans açısından bazı kısa yolları tercih etmek zorundaydık. Her seans aracı geliştirdiğimiz için memnunum ve daha iyi kararlar alıyoruz.”

“Hâlâ hatalar yapıyoruz ancak bunlardan öğrendiğimizi umuyoruz. Beklediğimden daha iyi ya da kötü olduğunu söylemek zor. Elimizdeki kısıtlamalarla oldukça iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum ancak çok daha iyi iş çıkarmaya kararlıyız.” dedi.

Bu arada HRT’nin asıl rakibi Virgin Türkiye’de aracını tamamen değiştirmeyi planlıyor. Haberlere göre HRT yeni yüksek burun, yeni taban, Red Bull tarzı egzoz, modifiye edilmiş arka süspansiyon ve yeni kanatlara sahip olacak.

 


Yorumlar

  1. 05Alonso| SF' F150° Italia  avatarı
    05Alonso| SF' F150° Italia

    Karthikeyan Reyiz; Adam yarışçı :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir