Todt "Ferrari 2007 Hatalarından Ders Alacak"

yazar:

kategori:

Ferrari takım patronu Jean Todt, Kimi Raikkonen’in McLaren pilotları önünde şampiyonluğu elde etmesine rağmen İtalyan takımın, 2007 sezonunda etki eden küçük teknik problemlerden bir şeyler öğreneceğini söyledi.

Raikkonen’in bu sene diğerlerinden daha fazla yarış kazanmasına rağmen yarış dışı kalmalarla, sezonun bitimine iki yarış kala Lewis Hamilton’un 17 puan gerisinde yer alıyordu.

Jean Todt: "Nerede gelişebileceğimiz, haftasonu boyunca nelerin yeterli olmadığı konusuyla yüzleşmeye çalışıyoruz ve bu, büyük bir odak."

"Ama her zaman söyledim. Dahi değiliz. Ama aramızda uygun insanlar rüzgârı doğru yöne üflüyor ve bu da bizim hızlı gitmemizi sağlıyor, bazen yanlış yönde gitsek bile."

Ferrari’nin sezonunun daha zor bölümleri sırasında, Michael Schumacher ve Ross Brawn kayıplarının bune etki ettiği düşünülüyordu.

Todt, şu anki takım ile 2000’lerdeki rüya takımın karşılaştırmasını yapmaktan kaçınıyor.

Todt: "Bir geçiş yılıydı. Geçen yıllardankinden neden farklı olduğunun sebepleri için geçmişe dönme gibi bir noktanın olmadığını biliyorduk."

"Farklı bir meydan okuma olduğunu biliyorduk ama bu, sevdiğimiz bir şey. Başarılı olmak için herşeye sahip olduğumuzu biliyorduk ve gelecek sene daha iyi olabilmek için bu sene neyi yanlış yaptığımızı öğrenmemiz gerekiyor."

"Bilirsiniz, benim için en büyüleyici şey, insanlıktır. Ve insanları mukayese etmezsiniz. Bu yüzden Michael ile Kimi’yi kıyaslamayacağım. Mario Almondo veya Aldo Costa’yı Ross Brawn veya Rory Byrne ile kıyaslamayacağım."

"Ama esas noktalara sahibiz. Onlar kendilerini adamış insanlar, takım ruhu ile ellerinden geleni yapmaya istekli. En önemli şey, hepimizin bir seviyeye sahip olduğumuzu kesinleştirmektir. En önemli şey ulaştığımız noktadan emin olmak, zihinsel olarak ve kararlılık"

Todt, kendisinin geleceği ile ilgili konuşmakta pek istekli değil.

Şaka ile karışık, Todt: "Şimdi takımla olan geleceğim, bu geceki akşam yemeği, zaten planlanmış. Daha sonra Avrupa’ya uçmam gerekiyor. Bu yüzden en yakın geleceğim bu"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir