Mercedes "Hızımızdaki Kilidi Açmamız Lazım"

yazar:

kategori:

Bu görüş Mercedes’in Motor Sporları Patronu Norbert Haug’a ait. Haug, Nico Rosberg’in Çin’deki performansının gerçekçi olduğunu ve aynı performansı gösterebileceklerini düşünüyor.

Haug “Aynı şeyi Türkiye’de yapma sözü veremem ancak en önemli şey hızdaki kiliti açmak. Hızımız var. Çin’deki performansımız gerçekti.” 

“Eğer Çin sezonun ilk yarışı olsaydı mutlu olabilirdim. Bununla birlikte Çin, Malezya’dan çok farklı bir pist değildi. Bir çok benzer yönleri vardı. Düzlük hızı her iki pistte çok önemliydi.”

“Ancak aracımızı artık daha iyi tanıyoruz. Ross çalışanlarımız ve mühendislerimizle birlikte oturdu ve hafta sonuna yaklaşımı değiştirdi.”

“Mesela cuma günü ağır yükle piste çıktığınızda lastikleri kolayca mahvedebiliyorsunuz. Ancak iyi dengeli bir aracınız varsa ağır yakıt yüküyle çalışabilirsiniz. Bu da bize biraz güven verdi.” dedi.

Haug ayrıca takımının yaşadığı arka kanat sorunlarını aşmaya yakın olduğunu düşünüyor. Takım şu ana kadarki organizasyonlarda arka kanatta bir çok kez sorun yaşadı ve bazı değişiklikler yaptı.

Haug “Arka kanatta bazı sorunlar yaşadık ancak genel olarak sorunları çözdük sayılır. Farklı bir sisteme sahibiz ancak çalışırsa çok akıllıca bir sistem ve Çin’de sistemi çalıştırabildik.”

“Bu açıdan çalışanlarımıza tebrikler. İkinci ve 3. sırayı kazandırabilecek hızla 3. olmaktansa 5. olmayı kabul edebilirim.” dedi.

 


Yorumlar

  1. "Hızımızdaki kilidi açmamız lazım" olmalı sanki başlık.

  2. Bir aracın kısa dingil olması illaki onu hızlı virajlarda yavaş kalmasına neden olmaz.O zaman RB en hızlı viraj performansına sahip olamazdı.Tabi bir etkendir fakat çok fazla değişken vardır.Süspansiyonlar,aerodinami,ağırlık dağılımı,lastikler vb.O yüzden kısa dingil araçlar kesin hızlı virajlarda rakibinden yavaş kalır diyemeyiz…

  3. Mercedes GP avatarı

    bence Mercedes Türkiye GP de güçlü olacaktır çünkü yeni güncellemelerle dahada hızlanacaktır..

  4. kısa dingil ve 4'lü 8. viraj ?

  5. bunlar hala kilit açmaya mı uğraşıyorlar yaw. anahtarı kaybettiler heralde 😛

  6. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Açıkcası Avustralya Ve Malezya Sonrasında Umutsuzdum Ancak Çinde İyi Bir Performans Sergileyip Aracın Potansiyelini Gösterdiler..Türkiyede İyi Birşeyler Yaparlar İnş..

  7. agzından bal damlıyor bee

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir