Rosberg: "Bugünkü F1'de Yarış Cerrahı Gibisiniz"

yazar:

kategori:

Alman pilot, geçişte daha büyük tekerlekli, daha düşük yere basma kuvvetine sahip araçların olduğu, daha savaşçı mücadelelerin bulunduğu yarışları istiyor.

Yüksek güce sahip elektrikli F1 araçlarını görmeyi de istediğini kabul eden Rosberg, bugünkü güvenlik standartları sağlanabilmesi halinde, geçmiş mücadelelerin geri dönmesini tercih edeceğini ifade etti.

Rosberg: “Muhtemelen Alain Prost’un şampiyonluk kazandığı aracı sürmek isterdim. En sofistike araçlardan birisiydi. Bir dakika, belki de değil. Belki büyük tekerlekleri olan ve daha düşük yere basma kuvvetine sahip 1985’in 1.000 beygirlik araçları, babamın Williams’ta kullandığı mesela”

“Araçlar şimdi çok az tutunmaya ve buna karşılık yüksek yere basma kuvvetine sahip Bugün bu lastikleri çok dikkatli bir şekilde kullanmanız, virajlara girerken yine dikkatli bir şekilde fren yapmanız gerekiyor. İstediğim şey bu değil. İşin keyfini çok kaçırıyor. Artık tam atak yapıp, sert fren olayı yok; bu günlerde daha çok yarış cerrahı gibisiniz”

Hem Michael Schumacher hem de Mikka Hakkinen’in ideal takım arkadaşları olduğunu söyleyen Rosberg, Fin pilot için “O büyük bir yetenek ve ona karşı yarışmak harika olurdu.”

Geçmişten Tyrell takımının geri dönmesini isteyen ve pistlerden de Güney Afrika’daki Kylami’yi tercih eden 25 yaşındaki pilot, favori pisti konusunda “Malezya, doğru. Yüksek nemi ile iklim gerçekten zorlayıcı ama pist, bütün bu terlemeyi telafi ediyor.”

Rosberg ayrıca F1 pist inşa etmesi halinde seçeceği bölümleri de açıkladı.

Rosberg: “Malezya’dan 8. ve 9. virajları; Monako’dan tepenin en üstünde sola döndüğünüz Casino virajını, Spa’dan Eau Rouge’yi ve Türkiye’den sola üçlü dönüşü (8. viraj)”


Yorumlar

  1. v8 motorlar kalsın bu saatten sonra başka birşey istemiyorum onuda alacaklar elimizden…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir