Schumacher: "42 Yaşında 25'inde Gibi Olmuyorsunuz"

yazar:

kategori:

Mercedes GP, 2010’da tempodan çok uzak kalmış ve büyük umutlarla girdiği 2011 senesine de pek parlak başlayamamıştı.

Ama son Çin GP’de Nico Rosberg’in ortaya koyduğu performans ile Mercedes, gelecek için ümitlenmişti.

Formula 1’e geri dönüşünde genel olarak Nico Rosberg’in gerisinde kalan Schumacher’in spora ağlılığı sorgulanmıştı. 10. sıra için mücadele etmenin keyif vermediğini kabul eden Schumacher, “takımın durumu geliştireceğine” inanıyor.

Bunte’ye konuşan Schumacher: “İşte bu yüzden Mercedes’te mücadele ediyorum. 42 (yaş), 25’inde gibi olmuyor. Mercedes ile olan üç senelik anlaşmamız dolduracğaım ve sonrasında markanın bir temsilcisi olarak çalışacağım”

Takım arkadaşı Rosberg ise Schumacher’in hâlâ zor bir rakip olduğunu ve bu sene performansını arttırdığını belirtti.

Bild am Sonntag’a konuşan Rosberg: “Michael yüksek seviyede performans gösteriyor, o güçlü. Şimdi aldığı sonuçlar, onun ne kadar iyi olduğunu temsil etmiyor. Onu yenmek için her şeyi doğru yapmam gerekiyor. Geçen seneye göre daha yakın”


Yorumlar

  1. Cindeki yarista son 5 turda Hemilton Feteli gecmisti.Fetelin yerine Scumaher olsaydi ve Hemilton onu gecseydi kimbilir gazeteler Schumiye karsi neler yazacakti.Ya birakinda pilotlarin yarisini bakalim yasini degil.

  2. dostum bu adam tarihe geçmiş böyle bir adam 100 yılda bir gelir bence sen sahip olduğun şansın farkına var böyle büyük bir ustayı izleme şansına sahipsin.ister başarılı olsun ister başarısız sence ihtiyacı varmı daha fazla başarıya:)

  3. schumacher tabiki griddeki en hızlı pilotlardan ama 15 sene önceki schumacher de değil sadece teknik le olmuyor bugün ün şartları için yeterli ama bir efsane için bu saatden sonra DOĞAL olarak yetersiz onun için bugünün pilotları onun sahip olduklarına erişemez o başka gezegenden:)

  4. Her startta 3-5 kişiyi geçiyor ve bence Shumi'de sorun yok. Bu sene ve önceki sene de sorun aynı.Araç eğer düzgün çalışırsa neler yaptığını gösterdi. Ama bu yıl lastikler yüzünden son sürat değil aracı teker patlatmadan finişe götürmece oynanıyor. Yani hızlı araç işi götürür. Yani Shumi=hızlı araç=Şampiyonluk. Ama burda yanlış olan Shumi yerine Vettel.Çünkü hızlı araç onlarda malesef. Kuarllarda sollamaya müsade etmiyor. Alonso ve Hamilton' da bu konuda ceza yediler ve ''Normal yarış içinde olabilecek olay'' dediler. FİA da buna YASSAK GÖZÜM YASSAK dedi.Turu atın evinize dönün diyor. Olan bu.Shumi hala en iyisi çünkü teknik aynı ve teknik BAKİdir.

  5. ne olursa olsun.ister 42 ister 25. bence dönmekle hata yaptı.dönerken bıraktığımdan daha tutkuluyum diyordu.demekki tutku herşey demek değil.

  6. onun ulaştığı seviyeye ulaşmak için büyük bir yeteneğe sahip olmanız gerekir öyle büyük bir pilotki bu yaşda bile başarıya aç dinamik gençlere halen kafa tutuyor ölüsü bile para ediyor derler ya:) işte bu yüzden efsane oldu o gerçekten saygı duyulacak önemli bir isim onu tekrar yarışırken görmek büyük mutluluk sonuncu bile olsa, böyle bir efsane yi izlemek kaç kişiye nasip olurki yeni nesil sahip olduğu şansın farkına varmalı bu büyük adamı daha iyi tanımalı.schumacher gibi büyük bir efsane olabilmek için bugün ün schumacher inden 3 kat daha iyi olmalısınız.onu 25 yaşındaki haliyle görebilmek için kendisine büyük bir ayrıcalık tanınması gerekirki zamana meydan okuma gibi büyük bir lütuf schumacher de olsanız tanınmaz malesef.

  7. yani şunu diyor…bugün ölmem bir daha da dönmem:)

  8. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher Son Sezonunda 2-3 Tane Galibiyet Alırsa Gitmeyecegine İnanıyorum.Tam Schumiye Yeniden Alışmışken Gitmesine Üzülürüm..

  9. Sözlerine katılmakla birlikte birkaç cümle eklemek isterim, 2006 da Schumi Monza'da emekli olacağını söylediği zaman hüznüm nekadar büyükse dönüş kararı içinde sevincim o kadar büyüktü, onun hangi aracı kullandığı yada kaçıncı olduğu ile ilgilenmiyoruz, biz onu her türlü sevdik…

  10. Schumacher bir şampiyonluk daha almadan hiçbir yere gitmez.

  11. Bunu insanlara anlatmak güç. Yaşın ne olursa olsun gençkenki halinden birşeyler kaybetmediğini düşünüp başkalarıyla karşılaştırıp, "7 dünya şampiyonu Schumi bu muymuş ?" diyenlerin olduğu bu ortamda, Schumacheri hala yarışıyor olduğunu görmek inanılmaz derecede keyifli. Bu geri dönüşü ne olursa olsun hiç dönmemesinden çok daha güzel benim için. İşin güzel kısmı da ben hala bu sezon takım arkadaşını yeneceğine dair büyük bir inanç taşıyorum. Sadece sorundan uzak bir hafta sonu bekliyorum, sadece ve sadece bunu.

  12. "sonrasında markanın bir temsilcisi olarak çalışacağım"

    Daimi temsilci: Mika Hakkinen.
    Buna birde Schumi eklenince.

    —Mercedes—

  13. Tolga Soydan avatarı

    usta niye döndün ki

  14. Aracın kötü performansı Schumi'yi bunaltmış olmalı bence gayet iyi ben memnunum kendisinden 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir