Boullier: "Takımlar Kendi Menfaatini Değil, Sporu Düşünülmeli"

yazar:

kategori:

Bazı takımların 2013’te 1.6 litrelik turbo motorlara geçme konusunda isteksiz olması, Bernie Ecclestone’nin de bu motorların sporun yararına olmasından şüphe etmesi ile bu yeni kuralların geciktirilmesi üzerine bazı söylentiler yayılıyor.

Yeni kuralların yazılmış olmasına rağmen takımlar arasında görüş ayrılıkları var ve Boullier, spor için bir şeyler yaparken çok dikkatli bir şekilde düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Boullier: “Dürüst olmak gerekirse karmaşık bir tartışma bu. Kolay bir cevabı da yok. Bir otomobil üreticisi olarak Renault, yeni kuralların gelmesinde istekli ve evet, birkaç isteksiz takımın olmasını da anlayabiliyoruz.”

“Herkesin kendi argümanları vardır ve bugün bütün bu argümanlar değerlidir. Bu yüzden doğru kararı verme adına oturup, üreticilerin kendi dileklerini daha iyi anlamamız gerek.”

“Kesinlikle olması gereken şey şu, -ki (FOTA’da) daha yakından ilgili olmamın nedenlerinden biri de budur- F1’in menfaatlerini düşünmemiz gerekiyor. Esas olan bu, kişisel menfaatler değil.”

2013 kurallarının maliyet açısından etkisi üzerine tartışma, takımların harcamalarını kısıtlayan Kaynak Kısıtlama Anlaşması’nın (RRA) gerekleriyle ilgili görüşmelerle birlikte yürüyor.

Harcamalar konusunda yeni bir sınır üzerine henüz bir anlaşma sağlanamadı ama Boullier, meselenin yakın zamanda çözüleceğini ifade etti.

Boullier: “Bu anlaşmayı (geçen sene) Singapur’da hepimiz imzaladık. Yani bu, bir safhada bir şey üzerine fikir birliğine varmışız anlamına geliyor. Bu yüzden, bu fikir birliğinin temeline geri dönmemiz ve sonuca ulaşmak için zorlamamız gerek. Bir şey bulacağımıza inanıyorum”


Yorumlar

  1. Takımlar F1 i düşünecekler kendilerini düşünmeyecekler deyip ütopik cümleler kurmanın anlamı yok..Takımlar kendilerini düşünmese BMW-Honda-Toyota bu spordan ayrılırmıydı..Şu an çalıştığın takımın sahibi Renault bütün hisslerini devredermiydi…F1 2006 dan sonra ölmeye balmıştı,iki senedir saçma aero kuralları sayesinde ölüm hızladı..2013 de artık fişi çekerler…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir