McLaren Pilotları, İstanbul Park İçin Sabırsızlanıyor

yazar:

kategori:

2011 sezonu Vettel’in üst üste aldığı iki galibiyetle başlamıştı ama McLaren’den Hamilton, Çin’de son turlarda Alman pilotu geçerek bu sezonki ilk yarış zaferine ulaşmıştı.

Lewis Hamilton: “Geçen sene bu yarışı kazanmıştım ve İstanbul Park, gerçekten keyif aldığım bir pist. Viraj çeşitliliği, birçok yüksek hızlı virajı ve iyi bir aracın faydasını hissedebileceğiniz harika bir modern pist.”

“Elbette herkes muhteşem olan 8. virajdan bahsediyor ama 9. ve 12. virajlardaki geç frenaja da bayılıyorum. Çünkü viraja girerken hâlâ yanınızda hız taşıyorsunuz ve bunu doğru yapmak tatmin edici”

“Burada pilotların, yarış boyunca lastiklerini kollamak için çok uğraşacaklarını göreceğiz, özellikle de hızlı ve tümsekli olan 8. virajda. Takvimde lastikler üzerine en çok zorlayıcı virajlardan birisi.”

“Ayrıca KERS’in de büyük faydası olan bir pist; düzlüklerin çoğu, düşük hızlı virajların ardından geliyor. Bu yüzden KERS’i kullanma şansı fazla; en net olarak 10. ve son virajın çıkışında”

“12. viraja gelirken geçiş şansı her zaman fazla. Çünkü üst düzey bir araçla 10. virajdan çıkıp hava koridoruna girmek oldukça kolay”

“İlginç ve heyecan verici yarışların bu hafta sonu da devam edeceğine inanmak için büyün nedenler var”

Takım arkadaşı Button da lastik aşınmaları nedeniyle yarıştaki stratejinin önemine değindi.

Button: “Çin’deki yarışın ardından lastiklerin dayanıklılığı ve performans düşüşleri üzerine yine yoğun ilgi olacağını düşünüyorum. Pist düzeni ve simülasyon çalışmalarımıza göre Türkiye, lastikler için önemli bir test olacak, özellikle de 8. virajda yük altında kalacak ön sağ için.”

“Yüksek hızlı, birden fazla çizgisi olan, çok zorlayıcı bir yer. Bu yüzden Cumartesi günü sıralamaya gitmeden önce yarış için güvenli bir denge elde edebilme adına, Cuma gününün bir bölümünü lastikler üzerindeki yükleri inceleyerek geçireceğiz.”

“Lastik aşınmasının muhtemelen bütün takımların yarış stratejine yön vereceğini söylemek bence durumu küçük görme olmaz. Lastikleri güvenli bir aralıkta kullanmak önemli olacak ve bu, yarışta ne zaman ve ne sıklıkta pitstop yapacağımızı belirlenecek.”

“Ayrıca hava, Türkiye’de alıştığımızdan daha soğuk olacak gibi. Yarış, geçen senekine kıyasla 3 hafta önce olacak ve bu, lastiklerin kullanışını da etkileyebilir. Yine ilginç bir yarış olacak.”


Yorumlar

  1. Eminim şu lastikler sağlam dursaydı bu yıl daha iyi bir sezon olurdu. Kaliteli pilotlar bile sollanıyor. Bence bu lastikler onlar için ve kaliteli olan kendini göstersin diyen benim için çok üzücü. Kimin pite girip çıktığı kimin yarıştığı belli olmuyor.Karmakarışık bir sezon. Gösteri için fazla abartılı oldu.
    Bence lastikler de değil araçta değişimin serbest olması lazım ki o zaman yarış izlensin ve herkes en iyi aracı yapma cabasına girsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir