Mitsubishi, Elektrikli F1 İle İlgileniyor

yazar:

kategori:

Jean Todt’un, Formula 1 pistlerinde 2013’ten itibaren yapılmasının planlandığını açıkladığı serinin Avrupa Komisyonu tarafından hazırlanması istendi.

Formula 1 içinde daha çevreci bir spora yönelinmesi konusunda zaten şu anda direnç var ama Mitsubishi Motors, elektrikli seri ile yakından ilgilendiklerini ifade etti.

Osamu Masuko: “Çalışanlarımız, kesinlikle bunu yapmamız gerektiğini söylüyor. Elektrikli araçların gelişim maliyetleri, benzinli araçlara kıyasla çok daha düşük ve şu anda pazarda olan araçların teknolojik gelişimi için de katkı sağlayabilir.”


Yorumlar

  1. hahaha sulu F-1 =)

  2. zaten formula1 kaldırılıp yerine elektrikli araçlar gelecek demiyor kimse… nereden görüyorsunuz ki bunu bir türlü anlamıyorum. elektrikli araçlardan oluşan ek bir seri planlıyor adamlar. kers dolu bir seri olacağı açık.
    hem o zaman egzoz beslemeli difüzör olayı da ortadan kesin kalkar 😀

  3. Bence çok mantıklı. Hatta çevreci olabilmek adına daha farklı yöntemler bile var. Şimdi elektrikli araç yapacaklar, onun için lastik, şasi bilmem ne derken çevreye dönüşümü zor olan maddeler üretecekler. Bence en mantıklısı pilotları sırtında taşıyan insanlarla yapsınlar bu yarışları. Bir nevi at yarışı gibi. Hem böylece çevre de kirlenmez. İnsan dediğin nedir ki? Yediğini doğaya bırakır onun da zaten dönüşümü var:)

  4. Elektrikli F1 düşünmesi bile akla zarar veriyor Bilgisyarda Oyun oynarken sesi kısarsınız ya sanki boş boş sürmüş olursunuz buda aynen öyle olur.

  5. Ahmet Kayra avatarı

    içten yanmalı motorların heyecanı, o motorların sadece sesi için bile seyredenler var normal f1'i.
    çevreci yaklaşımlarla elektrikli f1 serisi yapılacaksa, bir yan seri gibi ne bileyim gp2 gibi bir şey yapılsın.

  6. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    ya kardeşim ne elektriklisi ne güneşlisi ne sulusu bi kapayın çenenizi çvreci f1 neymiş ya.

    Bunlar bana cinnet geçittricek sabah sabah

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir