Moto2: Zorlu Yarışın Galibi Bradl, Kenan Yarış Dışı

yazar:

kategori:

Yarışın büyük kısmını kontrolü altında sürdüren Bradl rakiplerini geride bırakarak damalı bayrağı ilk sırada gören isim oldu.

Bradl’ı Julian Simon Takip ederken, bir hafta önce kardeşi Koki Japonya’da bir trafik kazasında vefat eden Yuki Takahashi ise Gresini ile üçüncülüğü elde etti.

Technomag-CIP takımında Dominique Aegerter dördüncü olarak Moto2’deki en iyi sonucunu elde ederken, takım arkadaşı olan Türk sporcumuz Kenan Sofuoğlu ise Bradl ile giriştiği liderlik mücadelesinin ardından önce yavaşladı ve daha sonra düşerek yarış dışı kaldı.

Poz  Pilot                Takım                Süre
 1.  Stefan Bradl         Kiefer Kalex           44m40.765s
 2.  Julian Simon         Aspar Suter              + 0.147s
 3.  Yuki Takahashi       Gresini Moriwaki         + 6.188s
 4.  Dominique Aegerter   Technomag-CIP Suter     + 16.822s
 5.  Simone Corsi         Ioda FTR                + 17.076s
 6.  Pol Espargaro        Speed Up FTR            + 25.956s
 7.  Randy Krummenacher   Kiefer Kalex            + 26.102s
 8.  Alex Baldolini       Forward Suter           + 26.333s
 9.  Mike di Meglio       Tech 3                  + 26.636s
10.  Esteve Rabat         Blusens-STX FTR         + 29.077s
11.  Claudio Corti        Italtrans Suter         + 39.637s
12.  Alex de Angelis      JIR Motobi              + 39.913s
13.  Andrea Iannone       Speed Master Suter      + 42.466s
14.  Ricard Cardus        QMMF Moriwaki           + 47.382s
15.  Axel Pons            Pons Kalex              + 47.406s
16.  Raffaele de Rosa     G22 Moriwaki            + 48.025s
17.  Kenny Noyes          Avintia-STX FTR         + 52.538s
18.  Yonny Hernandez      Blusens-STX FTR         + 53.478s
19.  Javier Fores         Aspar Suter             + 53.938s
20.  Mattia Pasini        Ioda FTR                + 56.089s
21.  Marc Marquez         Catalunya Suter       + 1m04.697s
22.  Michele Pirro        Gresini Moriwaki      + 1m04.890s
23.  Robertino Pietri     Italtrans Suter       + 1m17.101s
24.  Santiago Hernandez   SAG FTR               + 1m18.110s
25.  Scott Redding        Marc VDS Suter        + 1m26.190s
26.  Xavier Simeon        Tech 3                + 1m27.600s
27.  Anthony West         MZ                    + 1m36.540s
28.  Mashel Al Naimi      QMMF Moriwaki             + 1 lap
29.  Bradley Smith        Tech 3                   + 2 laps
                                                           
Yarış dışı:                                        
                                                           
     Valentin Debise      Speed Up FTR              23 laps
     Ratthapark Wilairot  SAG FTR                   21 laps
     Mika Kallio          Marc VDS Suter            18 laps
     Aleix Espargaro      Pons Kalex                18 laps
     Kenan Sofuoglu       Technomag-CIP Suter       17 laps
     Jules Cluzel         Forward Suter             11 laps
     Steven Odendaal      MS Suter                   7 laps
     Thomas Luthi         Interwetten Suter          4 laps


Yorumlar

  1. arkadaşlar hepiniz değişik yorumlarda bulunmuşsunuz.ama 1 – kenan ilk kez katıldığı yarışta en iyi yarışçıya 7 sn. fark atacak kadar iyi bir sürücü. 2- aile olarak gerçekten zor zamanlardan geçen ama bunu yinede belli etmemeye çalışan bir sporcu. 3 – bu sezona neredeyse hiç antrenman yapamadan başlamış oldu. 4 – yarış aralarında motorunla çıkıp antrenman yapamıyor ( bu yasak çünki ) 5 – en önemli sorun şase ve ayarları.6 – eğer takım para bulabilirse yeni şase alınacak. 7 – racingotem'in dediği gibi yarış esnasında duygularıyla hareket eden bir sporcu değil. bu nedenlede 1. olmak için lastiklerini bilinçsizce harcıyacak bir sporcu değil.8 – volver'inde dediği gibi kenan ilerleyen haftalarda çok daha iyi olacağina olan inancım tamdır.

  2. "Geçen sene ilk Moto 2 tecrübesinde Kenan'ın başarısını hepimiz hatırlıyoruz" sözünü yanlış söylemişim. Hepimiz hatırlamıyormuşuz. Neyse, Kenan ilk Moto 2 yarışında yarışın büyük kısmını lider götürdükten sonra lastiklerinin bitmesi sonucu yarışı 5. sırada tamamladı. İkinci yarışında ise yani sezonun son yarışını (zaten 2 yarışa katıldı) tamamlayamadı. Bu sene ise ilerleyen haftalardan ben ümitliyim. Kenan farklı bir katogeride de olsa iki kez dünya şampiyonu olmuş biri; sıradan bir pilot değil ve bu sene de başarılı olacaktır.

  3. Ben geçen sene kenanın moto2 de yarış bitirebildiğini hatırlamıyorum yine yarışın başlarında ilk sıraları zorlayıp yarışın sonlarına doğru lastikleri bitirdiği için yarış dışı kalıyodu…

  4. Takım arkadaşıda aynı sıkıntıyı yaşıyorsa motoru sürenden ziyade motorda ya da lastiklerde sorun olması kuvvetle muhtemel. Kenan'ın kalitesi biraz da duygusal düşünmemle beraber diğer tüm pilotlardan çok daha iyi. Duygusal düşünmesem daha iyi derdim. Geride kalan 3 yarışta hem sıralamada hem de yarışta takım arkadaşıyla paralel sıra gelişimini düşünürsek motordaki sorunların ve ayarların durumu daha çok etkilediği sonucuna varabiliriz. Geçen sene ilk Moto 2 tecrübesinde Kenan'ın başarısını hepimiz hatırlıyoruz. O yüzden takımın ileriye doğru atacağı adım Kenan'ı en azından podyuma taşıyacaktır. Sıralama ayarları iyi seviyede ancak daha önemli olan yarış ayarları. Bu ayarları yarışın tümü için yani optimum yaparlarsa çok daha iyi başarılar gelecektir.

  5. Yannone muhteşem geldi Rossi vari 🙂 Ama orda artık düşmeyince Rossi oluyosunuz işte 🙂 Kenan da başlardaki hızını bence de lastik sorunu nedeniyle koruyamadı hatta belki de bu yüzden düştü göremedim düşüş anını ama ….

  6. Bana sorun lastik aşınması değil, motor arızası gibi göründü. Çünkü Kenan sorun yaşadığı dönemde virajlardaki hızı gayet iyiydi ama düzlüklerde performans kaybediyordu.

  7. Mark Webber avatarı

    Iannone,Bradl,Simon gibi pilotlar varken,Henüz alışamamış Smith,Marquez gibi pilotlar varken Kenan kazanamayınca motora yada lastiklere suş yüklemek yanlış.Kenan her ne kadar iyi bir pilot olsada rakipleride bir o kadar iyi.

    Sonlarda mücadele eden Mike di Meglio bile 125 cc şampiyonu.Kenan'In performasın iyiydi.Ancak yeterli değil.Daha iyi olacaktır.

  8. Kenan lastiklerini çabuk bitiriyor bu yüzden yarışın ortalarına kadar iyi,ondan sonra kötü dereceler yapıyor.Lastik kullanımı pilotun iyi veya kötü pilot olmasına bağlıdır,doğuştan gelen bir yetenektir.Kenan'In yapabileceği şey normal tempoda sürüp orta sıralarda yarışı bitirmek.Daha sert lastikler gelene kadar yapabileceği tek şey bu.

  9. Mükemmel bir yarıştı..Kenan iyi gidiyordu 2.liğe kadar çıkmıştı sonra 5. sıraya kadar düştü..Iannone süper yarışıyor zaten ki bence şampiyonluğun 2 favorisinden biri..diğeride Brandl..Kenan ve Iannone'ye yazık oldu..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir