Whitmarsh: "Mclaren Button'u Yıllarca Yarıştırabilir"

yazar:

kategori:

Takıma 2010’da katılan 2009 Dünya Şampiyonu Button, kariyerinin sonuna kadar Mclaren’de yarışabileceğini söylemişti.

Button “Başka bir yere gitmek için bir neden göremiyorum. Dünyadaki en iyi takımlardan birisi adına yarışıyorum.” demişti.

Martin Whitmarsh ise “Eğer Jenson tamamen adandığını söylüyorsa ve x sene daha yarışmak istiyorsa, hızlı bir şekilde anlaşma yapamayacağımız konusunda şüpheliyim.”

“Takımın çok önemli bir parçası ve bu konuyu görüşürsek, hızlı ve kolay bir görüşme olacağını düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. Aslında bunu köşe yazısı olarak yazmak istiyordum fakat bir örnek veriyim. F1 de, g kuweti virajlarda pilota etki eder bilindiği gibi. Bu kuwete karşı çıkmak ve aracı hızlı sürmek her babayiğidin harcı değil. Zaten pilotların sürüş sitillerini de belirleyen bir unsurdur bu.

    Alt serilerden başarılı olup da gelip F1 de fos çıkan birçok pilot gördük. Neden işte bu g kuweti yüzünden. F1 aracını kullanmak değil, F1 aracını en üst seviyede kullanmak çok zor bir iş. Bu g kuweti yeme olayı bilindiği gibi her virajda değişiyor. Bu pilota ayar yapmasındada zorluk çıkarıyor.

    Neyse kafa karıştırmayak, Kova ile Button arasındaki farkda bu anlattığım işte. Diğer pilotlar içinde geçerli. Belki Shumi nin bu kadar yavaş kalması ki kesin bu yüzden(onboard lardan izlediğim kadarıyla) bence.

    Şu gridde refleksleri en üstün pilottur belki Kova ama işte anlattığım gibi. Bilindiği gibi ROC u kazanmış biridir. Seb Loeb her sene kazanıyor nerdeyse. Ama Lemans aracı bile zor kullandı, bırak F1 aracını.

    En iyi örnek belkide Seb. Bourde dir belkide. Kendi ağızıyla söylemişti burdaki araçlar daha hafif daha hızlı girmek gerekiyor virajlara diye. Ama bir türlü uyum sağlıyamadı işte.

    Ne demek istediğimi anlatabilmişimdir inşallah.

  2. Buğra Polat avatarı

    Kesinlikle kalmalı , mclarene katkısı bulunabilecek ender pilotlardan biri , gayet istikrarlı bir pilot sadece şansızlıklar yüzünden podyuma çok çıkamıyor

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Takımdaki pozisyonu olarak heikki ile tek farkı şampiyon bir pilot olmasıdır.Sen , ne demek istediğimi anlayamayınca konuyu yetenek ve kariyere getirmişsin.

  4. "Heikki Kovalainen'den tek farkı, kariyerinde bir şampiyonluk bulunmasıdır." Tek fark bu mu? Bayaa büyük bir fark ama.. Bir de 2 yarış galibiyeti ve podyumlarla son haftalara kadar şampiyonluk potasında kalabilmesi de fark olabilir..

  5. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Kalması lazım.Lakin; kendi halinde,gözü yükseklerde (şampiyonluk) olmayan, sakin, boyun eğen, kabullenmeyi bilen, iyi bir ikinci pilot. Heikki Kovalainen'den tek farkı, kariyerinde bir şampiyonluk bulunmasıdır.İngiliz olması da cabasıdır.

  6. Kesinlikle kalmalı, açıkcası Button dan bu kadar başarı beklemiyodum ilk MC e geçtiğinde ama güzel, adam istikrarlı harbidende…

  7. Bencede kalmalı çok istikrarlı bir pilot.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir