Akgül, Ecclestone İçin "Adam Nuh Diyor Peygamber Demiyor"

yazar:

kategori:

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, İstanbul pisti çin yıllık 13 milyon dolar ödeme yaptıklarını belirterek, “Şimdi iki katını istiyor. Bizden başka hangi Avrupa ülkesi bu rakamı veriyor söylesin. Bizim de bir marka değerimiz var. Dayatmalara pabuç bırakmayız” dedi.

Formula 1 yarışlarının İstanbul’a alınmasından sonra her şey güzel giderken, yarışların patronu Ecclestone’un gözünü para bürümeye başladı.

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, yıllık 13 milyon dolarlık bir organizasyon bedeli ödediklerini belirterek, “Hiç sıkılmadan gelmiş 26 milyon dolar istiyor. Burası 3. dünya ülkesi mi? İstanbul Avrupa’nın göbeğinde bir şehir. Afrika veya Uzakdoğu ülkesi değiliz. Bizim de bir marka değerimiz var. Hafta sonu yarışlar için İstanbul Park’a gideceğim. Ecclestone isterse görüşürüz” diye konuştu.

Akgül şöyle devam etti: Geçen sene Maliye Bakanımız’ı götürdüm Ecclestone’a, görüştürdüm. Sonra Spor Bakanımız’la masaya oturdu. Adam Nuh diyor peygamber demiyor. Ama biz ona mahkum değiliz. Gerçekten makul bir rakam söylerse bu işi devam ettiririz. Ama dayatmaya devam ederse ‘Arkadaş biz bu işte yokuz’ deriz. Formula 1 olmaz da başka bir şey olur. İstanbul Park’ın pisti boş kalmaz. Bir sürü otomobil, motosiklet yarışları yapılıyor dünyada. Gider aday oluruz, organizasyonları buraya taşırız. Türkiye’nin bunları yapacak vizyonu ve gücü vardır” dedi.

“Eğer Ecclestone’un amacı üzüm yemekse, iyi niyetliyse niye anlaşmayalım ki? Anladığım kadarı ile Ecclestone yarışları daha fazla para koparacağı Arap ülkelerine veya Asya ülkelerine götürmeyi planlıyor. Oralarda petrol parası var. 60 milyon dolar da verebilirler. Parayı nerede fazla görüyorsa oraya gidiyor. Zaten Avrupa ülkelerinden bu rakamları alamaz. Bizden istediği 26 milyon doları da Avrupa’da veren ülke yok. Bence burada kalabilmek için çaba göstermelidir. Bu Formula 1’in gelecekte menfaatine olacaktır. Bizim için hava hoş..”

AA


Yorumlar

  1. Ben çay koydum içen var mı arkadaşlar.? Sıkıntılarımız bitmicek nasıl olsa. Hadi gelin.

  2. Sizin gibi deli 🙂 leri her zaman tebrik etmişimdir.

  3. Sizin gibi deli 🙂 leri her zaman tebrik etmişimdir.

  4. Size bir sır vereyim 🙂 kıymetli arkadaşımın birebir ifadesiyle bir ülkede motorsporları zihniyetinin oluşması yani ilk basamağı zenginlere karting pisti olmasından geçer.
    Bunun en yakın örneği Rusya'dır. Şunun şurasında 10 yılda bu aşamaya gelmeleri zenginlerinin sport otomobil ilgisi ve ilgiyi arttıracak alan bulmalarından sebeptir. Evet F1 standartlarında bir pistleri yoktu ama turlayacakları alanlar bizden çok daha fazla.
    Bu zihniyet yukardan tabana yayılmasıyla oluşur batı'da bu böyle oluştu. Yarışlar sadece zengin olanların bir sporu iken geniş kitlelere ulaşabilir hale böyle geldi organizasyon yapılabilecek alanlar ile…Bugün neredeyse dünyadaki tüm pistlerde gençler de dönebiliyor. Peki bizde?
    Zenginler henüz dönebilecekleri bir alan bulamıyorken. Dünya standartlarının çok altında ama en azından dolanılabilen bir tuzla vardı oda uçtu. Drag alanları iyileştirileceğine direk kapatılıyor. Böyle kültürlerin yayılması ve zamanla ulaşılabilir yani ucuzlaması ancak zenginlerin ilgilerinin çekilmesiyle mümkündür. Çevremizden de biliyoruz insanların hız ihtiyacını giderebilecekleri pistler yok bu ülkede olan 1 tanesi de halka açık değil. Futbolda ki gelişim gençlerin tesislere kavuşturulmasıyla olursa aynen burda da tesisleşme olmadan motorsporları kültürü kendiliğinden oluşamaz.
    Evet F1'e getiremediğiniz insanları başka şeylere getiremezsiniz halen devam edenlere gelenler malum zaten. Bunların öyle birkaç senede olacağını sanmamak lazımdır. Nokta.

  5. ben de hep efes yarışı hayal etmişimdir. ya da kordon 🙂 ulaşım da daha kolay. aaah ah aklınıza tüküreyim ne var şu osuruklu istanbulda

  6. yahu bunun nesi skandal? adam çok ama çok doğru bir şey söylüyor. Avrupada bu parayı vermezler. istersek kar edelim ama bu onurumuzu ayaklar altına almaktır. burası şeyhler ülkesi değil.

  7. Malesef ülkemizdeki hatır gönül ile iş yapan çünkü zaten mevkiilerine de muhtemelen bu yolla gelen bürokratlarımız varken YAP-İŞLET-TERKET modeli ne yazık ki sırtımızda kambur olarak kalacak. GSG müdürü bu ülkede bu kadar cahilce bir açıklama yapabiliyorsa, motogp wtcc veya başka bir yarışmaya seyirci geleceğini zannedebiliyorsa, Formula 1'siz İstanbulPark'ın birkaç yıl içinde zenginlere karting pisti olacağını hesap edemiyorsa zaten sözün bittiği yerdeyiz demektir.

    Açıklama tek kelimeyle ''SKANDAL''

    GSG Müdürü çıkıp dese ki; Arkadaş ben bu pistin yanına otomobil galeri sitesi,lunapark, alış-veriş merkezi yapıcam, araç almaya gelenler pistte test sürüşü yapabilecek aileleri lunaparkta ve alış veriş merkezinde vakit geçirecek, her saat başı kadıköy'e ve sabiha gkçene belediye otobüsü gidecek vs..vs.. dese biraz anlarım. En iyi yaptığımız iş birşeyleri yönetemeyip zarar ediyor diye terk etmek.

  8. BAŞKA ORGANİZASYON GETİRDİLER ŞİMDİYE KADAR SANKİ BAŞKA ORGANİZASYON OLSA BU KADAR İSTEYEMEZDİ BELKİDE ECO NE YAPSIN ADAM SEVGİLİSİ VAR ADAMIN SEVGİLİSİNİN SAATİNİ ÇALDILAR VE ADAMIN GÖZÜNÜ MORARTTILAR GİTTİ ADAM BUNU BİLE REKLAMDA KULLANDI VE SAATİN PARASINI ÇIKARDI. ECO BU

  9. burda bile pınarbaşı pistindeki neredeyse hiç bir yarışı kaçırmamaya çalışıyorum en dandik araba yarıslarında bile en az 500 600kişi oluyor formula1i hayal bile edemiyorum izmir ortamı daha bir başkadır bu konuda ….

  10. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    umarım kardeşim.artık adam akıllı f1 istiyoruz.bernie aç karnını değil

  11. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    senin bu ülkenin maddi durumundan hiç bir fikrin yok sanırım.yapsınlar biletleri ucuz bırak 150 bini 300 bin bile olur.türkiye çok fazla f1sever var. malezya daki bilet fiyatları 30 40 50 dolar hatrlatırım

  12. Kimi Raikkonen avatarı
    Kimi Raikkonen

    senin bu ülkenin maddi durumundan hiç bir fikrin yok sanırım.yapsınlar biletleri ucuz bırak 150 bini 300 bin bile olur.türkiye çok fazla f1sever var. malezya daki bilet fiyatları 30 40 50 dolar hatrlatırım

  13. En başından beri katılıyorum dayatmalara papuç bırakılmaması gerekiyor. Organizasyonun kalmasına gayret göstermek izahı zor meblağların zorla kabul ettirilmesine rıza göstermek değildir. En başından beri organizasyonun devam ihtimali düşüktü halen de öyle, net durum yaz dönemi sonunda ortaya koyulur ancak. Epeydir süre gelen durumda kilit isim biz değiliz Bernie. Bu inadından vazgeçmeli. Organizasyonun ülkede kalması için çalışacanlar, fikir beyan edenler adamın söylediği rakamın abartılı olduğu yönünde de çalışabilirler. Bir bilinç oluşturmaya çalışanlar şayet varsa bu yönde de çalışmalıdır ki dünya izleyicilerini arkalarına alabilirler, medya böyle birşeydir. Bizde meydana gelen bu durum F1'in geleceği için de kilit rol oynuyor bence. Diğer bir bakışla bizim bu rakamları kabul etmemiz en yalın haliyle çok da uzun dönemler geçmeden avrupalı pistlerin teker teker kaybını getirir. Ayrıca organizasyonun kalması sonucu pistin bundan sonra ki işletmesi ile ilgili tek bir açıklama göremedim. Bu konuda da kolay kolay anlaşılabileceğini sanmıyorum şayet Bernie aynı yapıyı devam ettirmek istiyorsa!. Aynı şekliyle devam ettirmek istiyorsa bu yönde de bir mecburiyet oluşturuyorsa ki pisti terketmeli çünki bu bizim hep zararımıza oldu tekrarı bize para harcamaktan başka hiçbir şey kazandırmıyor…
    Yorumlarla ilgili de arkadaşlar pistin Bernie tarafından nasıl işletildiği konusuna vakıf mısınız. Başka birşey getiremediniz diye suçlamadan önce biraz daha araştırma yapmanızı tavsiye ederim. Bu pistte düzenlenmek istenilen organizasyonlar iptal olabiliyor…kısaca

    Peki izmir ülkü, körfez pistlerinin ne zaman dolup taştığını gördünüz. 🙂 Türkiye pist şampiyonasını yerinde takip eden kaç kişi 😛

  14. size şunu söyleyeyim bu pist eğer izmirde olsaydı emin olun tamamı dolabilirdi.

  15. "İstanbul Park’ın pisti boş kalmaz. Bir sürü otomobil, motosiklet yarışları yapılıyor dünyada. Gider aday oluruz, organizasyonları buraya taşırız. Türkiye’nin bunları yapacak vizyonu ve gücü vardır”

    Evet biz bunu geçen yıllarda çok net gördük. Pistimiz 1 hafta bile boş kalmadı. Moto gp mi dersiniz, ,süperbike mı dersiniz diğer motor sporları mı? Doldu taştı İstanbul Park. Bırakın bu işleri de adam gibi pazarlık mı yapıyorsunuz başka bir şey mi yapın, daha fazla rezil olmayın. Çünkü F1 de giderse bu pistte ancak karting yapılır. Onu da o kadar yolu gelebilecek insan bulabilirseniz.

    Tamam gerçek anlamda para 2 katına çıktı. Bu para gerçekten büyük bir rakam. Şunu söylemeden geçemeyeceğim daha bir kaç gün önce biten bir organizasyon vardı Ankara' da. Çocuk oyunları adı altında. 3000 çocuk ve ekibi. Sağlam bir kaynak bilgisine göre bu organizasyon için harcanan para sadece belediye olarak 10 milyon dolar. Aklıma gelmişken keçiören semtinde yapılan ve hala inşaat aşamasında olan Cumhuriyet Kulesinin maliyeti yaklaşık 8 milyon dolar civarında. Keşke sayın yetkililerimiz F1 için fazla para harcamama olayını diğer şeylerde de gösterebilseler.

  16. anlaşılan pazarlık çok sıkı geçiyor bakalım nolcak ben dile getirdim ecclestone ne kopartırsam kardır mantığı yürütüyor ama inşallah bizim dediğimiz olur.

  17. boş olan tek şey sen ve tayfan müdür efendi.kırkpınar şenliklerimi yapacaksın orda..

  18. müdür haklıda buzamana kadar neden başka bir organisazyon getiremediler beceriksiz adamlar bunlarr işletmeden anlamıyorlar,tamam bernie çok para istiyor kabul ama sizde ozaaman başka organizasyonlar getireceksiniz lafla değil icraatla sayın akgül efendii

  19. Madem başka yarışlarıda getirebiliyordun neden bu tesisi sadece F1 e mecbur bıraktın? ne kadar organizasyon varsa hepsine talip olsaydınızya.
    Şimdi kalmış kabadayı edasıyla bizim için hava hoş moş lafları ediyosunuz. Elinize yüzünüze bulaştırın sonrada utanmadan üste çıkmaya çalışın.
    Defolun gidin kurtulsun bu millet sizden artık yeter….

  20. Madem başka yarışlarıda getirebiliyordun neden bu tesisi sadece F1 e mecbur bıraktın? ne kadar organizasyon varsa hepsine talip olsaydınızya.
    Şimdi kalmış kabadayı edasıyla bizim için hava hoş moş lafları ediyosunuz. Elinize yüzünüze bulaştırın sonrada utanmadan üste çıkmaya çalışın.
    Defolun gidin kurtulsun bu millet sizden artık yeter….

  21. -Ya bu duruma ne desek simdi, yukari tukursen biyik ,asagi tukursen sakal olayi
    -hersey olmus bitmis simdi ta en basindan nasil baslayalim
    -hata 1 bu pisti Istanbul un neden bukadar disina yaptiniz be birader?
    -Piste gitmek ANKARA ya gitme hissi veriyor insana
    -Pist Istanbul a yakin olsa etrafina da KARTING, eglence parki, motor sporlari parki, müzesi, lunapark, yüzme havuzu, alisveris merkezi gibi bir yasam kompleksi yapilsa idi insanlar hafta sonu buraya motor sporlarini koklamak alis veris yapmaya gitseydi fena mi olurdu?
    -Bu Ecclestone seyirci azligindan bahsediyor ve bu nedenle katki istiyor
    -Bu kompleksten gelen vergilerle yaris zamani koplekse ziyaret edenlerin doldurdugu formalardan cekilis yapip 10.000 kisiye bedave bilet verilip seyirci sorunu cözülemez miydi?
    -Simdi herseyi son ana birakmisiz elimizde MUKEMMEL olan pistten baska bir koz kalmamis
    -Ben her ortamda BASIMIZIN DIK olmasi gerektigini dusunuyorum ancak adam isini yapiyor. Onun isi malini daha fazla fiyata satmak.
    -Sende alici olarak butun kozlarini kaybetmissin, ne seyircin var yeterli ne bir motor sporu kulturu olusturabilmissin ülkende.
    -Kuru kuru biz bunu istemiyoruz pazarligi nasil ise yarayacak nasil bu mali daha ucuza alacaksin.
    -Ne diyelim hayirlisi olsun insallah F1 i kaybetmeyiz.

  22. Tribünlerin dolmaması, yarışa fazla ilgi olmaması falan hikaye. Tüm olay Ecclestone'un bizden 2 kat para istemesinden ibaret. Umarım F1 el değiştirir de, bu aç gözlü heriften kurtuluruz.

  23. MEHMET KÖROĞLU avatarı
    MEHMET KÖROĞLU

    Çok da becerdiğiniz söylenemez 150 bin kişilik komplekse 15 bin kişi getiriyorsanız siz zaten o işi beceremiyorsunuz demektir.Mümkünse F1 gitsin daha fazla rezil olmadın…

  24. sağlam pazarlık dönüyor ya, müdür kısmen haklı bence, 26 dediler diye hemen parayı çıkarıp vermek aptallık olur, ancak yarışı kaybetme de ayrı bi aptallık olur.

    ancak pistin yarış haftasonu hariç boş kalması anlaşılacak bir konu değil. bu pisti düzgün şekilde işletseniz, o parayı rahat rahat çıkarır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir