Heidfeld: "Bazen Geçiş Çok Kolay Oluyor"

yazar:

kategori:

Taraftarların daha çok geçiş izlemek istedikleri için FIA, bunu sağlama adına ayarlanabilir arka kanat sistemini hayata geçirdi.

Bu sene Pirelli lastiklerindeki aşırı bozulmanın da etkisi ile daha fazla geçiş olmaya başladı.

RTL’ye konuşan Heidfeld: “Şimdiye kadar ne kadar çok geçiş olduğuna bakın, muhtemelen uzun bir süredir Formula 1’deki en aşırı seviyedekidir.”

Geçişlerin daha önceden özel bir şey olduğunu söyleyen Heidfeld: “Bazen biraz fazla kolay da olabiliyor.”

“Şimdi? Lastikleriniz eskiyse ve rakibinizde yeniler varsa, sizin dışınızdan, içinizden her yerden geçer”


Yorumlar

  1. Gerçekten zevksiz hale geldi. Daha iki tur önceden belli oluyor geçeceği. Adam 2 turda 6 sn fark kapatıyor. 3. turda da 3 sn fark yapıyor. Yarışın sadece ilk bölümü zevkli gerisi suni bir yarış zevk denen bir şey yok. Çok zevkli olmasını istiyorsalar test yasağını kaldırsınlarda hangi yarışta ne olacağını merakla bekleyelim.

  2. geçiş kolay olursa bir anlamı kalmaz bu işin.bakın son yarışa.önce vettel hami'yi kolayca geçti, sonra yarışın sonunda hami vetteli normalde geçişin çok zor olacağı bir yerde geçti.zaten vettelin direnmesine gerek yoktu,hami'nin lastikleri daha iyi olduğu için geçeceği belliydi.yarın herhangi bir yarışta aynı şeyleri göreceğiz..o zaman nerde kaldı o lastik lastiğe savaş…f1 bu şekliyle çok keyif vermez.16 yıllık f1 izleyicisi olarak benden söylemesi…

  3. bence drs'den en fazla renault motorlu araçlar faydalanıyor. önceden düzlük hızı az olduğu için mercedes ve ferrari motorlu araçları geçmekte zorlanıyorlardı. şimdi ise geçişler rahat. drs onlar için bir nimet.

  4. doğru bir açıklama ama öncedende hiç olmuyor diye hayıflanırdık. herkesi memnun etmek imkansız.

  5. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    İçerden dışarıdan havadan karadan her yerden geçer

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir