Vettel, İkinci Antrenmanı Kaçırmayı Önemsemedi

yazar:

kategori:

Sezonun ilk 2 yarışını kazanan ve şampiyonada lider durumda olan Red Bull pilotu, Türkiye’de ilk antrenman seansında 8. virajda geçirdiği büyük kaza nedeniyle 2. antrenman seansında çalışamadı.

Vettel “İşleri biraz daha zorlaştıracak şüphesiz ancak sorun olacağını düşünmüyorum. Pisti geçen yıllardan çok iyi biliyoruz ve ancak öğleden sonra kuru zeminde çalışma oldu.”

 

“Göreceğiz. Hâlâ yarın için eminim. Her şey açık. Oldukça yakın görünüyor ve yarın çok heyecanlı olacak.” dedi. Vettel, yaptığı kazanın ardından takımdan ve mekanikerlerden özür diledi. Vettel “Duvara vurma dışında aracı durdurma şansımın olmadığını görebilirsiniz. Bu yüzden en önemlisi benim iyi durumda olmam.”

 

“Ne yazıkki aracı zamanında yetiştiremedik. Araca biraz fazla hasar verdim. Mekanikerler için üzgünüm. Özür diledim çünkü araca kasıtlı olarak hasar vermek istemedim. Ancak bu bir yarış ve böyle şeyler olabilir. En önemlisi hâlâ burada oluyor olmamız.” dedi.

 

 

Webber “ZOR BİR GÜNDÜ”

Öğleden sonra pist üstünde çalışan tek Red Bull pilotu olan Mark Webber ise günü 5. sırada tamamladı. Webber, Vettel’in kendi verilerinden çalışmak isteyeceğini düşünüyor.

Webber “Tabi ki akşam bir çok şeye bakacaktır. Zor bir gün geçiren taraf tabi ki garajın diğer tarafında neler olduğunu görmek ister. Bu normaldir.” dedi.

Webber ayrıca Türkiye’de ilk günün oldukça zorlu geçtiğini söyledi.

Webber “Pistte yağmura gidildiğinde lastikler üzerinde çok zorlu olan bölümler var. Bu da durumu zorlaştırıyor. Bazı virajlarda bu tür sorunlar hemen oluyor.”

“Çok ıslak olduğunda ben dahil bir çok sürücü 5. virajda sorunlar yaşadı. Ancak bu işler böyle. Lastikler hakkında çok şey öğreniyoruz.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir