Takımlar, F1'e Sahip Olma Konusunda Ciddi

yazar:

kategori:

News Corporation ve Exor, bu hafta başında Formula 1’in ticari haklarını satın alma konusunda isteklerini dile getirmişlerdi. Ancak CVC ve Formula 1’in CEO’su Bernie Ecclestone, sporun satılık olmadığını belirttiler.

Formula 1 Takımlar Birliği Başkanı Martin Whitmarsh, News Corporation’un fikirlerini duymak istediklerini ancak yine de CVC’nin sahipliğine saygı duyduklarını söyledi. Whitmarsh, sporda daha etkili olmak istediklerini kabul etti ve bunun bir yolunun spora sahip olmak istediğini söyledi.

Whitmarsh “Ticari hakların sahipliği takımlar için bir tutkudur. CVC ya da onların temsilcileri sporun satılık olmadığını söylediler. Ancak sonuna kadar aynı işte devam etmeyi planlayan yatırımcı fazla yoktur.  Kim bilir? Bu konuda pek bilgim yok ve bunu CVC işle de kişisel olarak görüşmedim.”

“Takımlar öncelikle istikrar istiyorlar ve sporun katlanılabilir olmasını istiyoruz. Sporu geliştirmek için uygun seviyede yatırım yapmanız gerekiyor. Gelirlerin de takımlara uygun bir şekilde dağıtılması lazım. Bu tür şeyler bizim için öncelikli.”

“Takımlar için sporun kime ait olduğu çok büyük sorun değil. İstikrar istersiniz, insanların gelecek için harcama yapmak istersiniz, uygun bir şekilde takımlara gelir dağıtılmasını istersiniz ve tüm bunlar olursa, iyi patronlara sahipseniz, kim olursa olsun bu olumlu olur. Ardından takımlar olarak, sporun şuanki sahiplerinin ticari hakları satmak istemesi halindegelecekte sahiplik modeline dahil olmak isteyip istemediğimizi görmeliyiz. Bir noktada bunu isteyeceklerini düşünüyorum ancak görmemiz lazım.” dedi.

Whitmarsh, bu konuda birleşmek için yarın bir toplantı daha yapacaklarını söyledi.

Whitmarsh “Burada sorulan bazı sorular hakkında bazı şeyleri görüşeceğiz. Herkesin bu konularda aynı görüşe sahip olup olmadığını, aynı stratejiyi destekleyip desteklemediğini görmek istiyoruz.” dedi.

Whitmarsh, sporun sahibi kim olursa olsun gelecek için yatırım yapmanın önemli olduğunu düşünüyor.

Whitmarsh “İlerlemek için katlanılabilir ve ticari bir yol bulmalıyız. Yatırım istiyoruz. Şu anki kişilerle mi olur ya da başkasıyla mı olur bilmiyoruz. Spora yatırım yapan insanlar olsun istiyoruz. Ve sporumuza ilgi gösteren kişiler olduğu için mutluyuz çünkü bir kaç sene önce böyle ilgi yoktu.”

“Tekrar sponsorlar spora dönüyor ve bu olumlu bir şey. Harcamaları da bir seviyeye kadar sabitleştirdik, tekrar birlikte çalışmaya çalışıyoruz ve şu anda insanlar F1’e girmenin çok iyi fırsat olduğunu söylüyorlar. Ancak ilerlemeye çalışırken pitten düşen taraflar da olabilir. Umarım sporu ilerletmek için olumlu bir yol bulabiliriz.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Ecclestone devri bitiyor gibi. F1 yeniliklere gebe.

  2. Bu önemli bir fikir dedik yol kat edilmesini dilerdim he Ferrari'yi çekerler yanına yine yan çizdirirler o başka. 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir