Ecclestone: "Paralı Yayın İntihar Olur"

yazar:

kategori:

Son günlerin gündemde olan konusu News Corporation ve Exor ortaklığının Formula 1’in ticari haklarını almak istedikleri ve takımklardan bazılarının da buna sıcak baktığı söylentileri.

News Corporation ise elinde bulundurduğu sporların yayınını bir ücret karşılığında izleme fırsatı veriyor. Bu ise ilk baştan beri ücretsiz yayınlanan Formula 1 için oldukça kötü bir durum olabilir.

Ecclestone “Murdoch gerçek anlamda TV izleyicileri için bir şeye sahip değil ve Formula 1 bunun için iyi. Uzun zamandan beri bizden TV haklarını almaya çalışıyorlar ancak buna izin vermiyoruz çünkü onlar ücretsiz yayın yapmıyorlar. Üyelerine hizmet sunuyorlar.”

“Çok yakın zamanda Almanya’da, Britanya’da ve İtalya’da bir şey yapmaya çalıştılar ancak biz bunu yapamazdık. Sky inanılmaz iş çıkarıyor ancak onların TV seyircilerine bakarsak çok gerideler. Onların rakamlarıyla takımların sponsor bulmaları neredeyse imkansız. Bu intihar olur.” dedi.

Ecclestone ayrıca CVC’nin ortaklarından kimse satmak istemediği için News Corporation’un bu çabasından vazgeçmesini öneriyor.

Ecclestone “CVC cevabı verdi. En büyük hisseye onlar sahipler ve satmak istemiyorlar. Bu % 100 kesin.”

“Birileri bir şeyler yapmak istediklerini söyleyebilirler ancak birisi bir şeyi satın almak istediğinde satıcısı satmak istemeyebilir. CVC de satmak istemediği konusunda gayet açık.”

“Eğer sahibi satmak istemiyorsa diğerleri bunu kabul etmeli. Bu kadar basit.” dedi.

Ecclestone ayrıca gelecek hafta News Corporation ile toplantı yapacak olan takımların, ayrı bir seri ihtimalini unutmalarını söyledi.

Ecclestone “Umarım bu insanlar mantıklı davranırlar. Takımlar CVC’nin sporu yanlış insanlara satmaması nedeniyle mutlu olmalı. CVC onlar için sporu iyi seviyede tutmaya çalışıyor ve beni destekliyor. Ben e böylece takımlar için çalışmaya gidiyorum ve onlar için para kazanıyorum.” dedi.

 


Yorumlar

  1. alonzomanyaa  avatarı

    5 liralık tv üstü anten ile seyrediliyor çok rahat, ne uydusu ne digitürkü…

  2. Benim elimde premier uydu alıcısı var en ucuz bir fiyata aldım,geçen hafta elimdeki goldmaster uydu alıcısından premiere yazılım transfer ettim şimdi en ucuz dediğim premierle bile TRT ve NTV spor yayınlarını şifresiz izleyebiliyorum,yani digitürk veya dsmart almaya gerek yok.Gidin elktronik eşya satan bir yerden rs232 kablosu alın iki ucuda dişi olsun,uydu forumlarından cihazınıza uyan en son yazılımı indirin bilgisayarınıza daha sonra pcden cihaza yükleyin.

  3. Normal antenle TRT yi izlersen şifre girmiyor..Çanakla izlersen onda şifre var ama kolaylıkla çözebilirsin..

  4. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    biss keyle açılıyor ne gerek var digiturk dsmart almaya.8 yıl önce 130 tlye alınan cihaz biss kanalları açıyor.

  5. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    biss keyle açılıyor ne gerek var digiturk dsmart almaya.8 yıl önce 130 tlye alınan cihaz biss kanalları açıyor.

  6. şu andada paralı izliyoruz digitürk kullanıcısıyım ayda 30 tl para ödüyorum normal antende şifre giriyor. cnn'deyken normal uydu alıcısından izleyebiliyorduk bir çok kişinin yarış izlemek için digitürk d-smart kablolu tv aldığını biliyorum onun dışında tv'den izleyemeyen internetten izliyor kota aşıyor kotasız olan ayda 50 tl para veriyor napalım bizimde zevkimiz bu gülü seven dikenine katlanırmış. :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir