Hamilton: "Vettel Sezonu Domine Edebilir"

yazar:

kategori:

Hamilton, Vettel’in şampiyonada büyük fark açtığını ve şu anda şampiyona lideriyle mücadele edebilecek durumda olmadığını söylüyor.

“34 puan şu anda büyük fark. Ama ne yapabilirim ki? Onunla yarışamıyoruz. Diğerler, [Mark] Webber, Jenson [Button], Fernando [Alonso], [Felipe] Massa ile yarışıyoruz.”

“Dünkü yarışta yolculuk ediyor gibiydi. Şu anda her şey Schumacher’in domine ettiği zamanlara çok benziyor. Şimdi de Sebastian domine ediyor. Dört yarışta pol pozisyonları aldı ve üçünü kazandı.”

Vettel’in bu baskın performansıyla şampiyonluğu erkenden kazanıp kazanmayacağı sorulduğunda Hamilton, “Bunun olması konusunda bir korkum yok ama bu gerçek ve mümkün” dedi.

“Ama onu yakalayıp geçmemiz de mümkün. Aradaki fark bir galibiyetten daha fazlası ve Barselona’da iyi bir yarış geçirmezse ve biz kazanırsak yeniden mücadeleye dönmüş oluruz.

“Durumun iyi olmadığını söylemek kolaya kaçmak ama hepsi bu değil. Daha önümüzde çok yarış var. Otomobili pol pozisyonuna getirdiğimiz zaman gülümsemeye başlayabiliriz.”


Yorumlar

  1. Kimse hayal pilavı yemesin Korede motoru iflas ettiğinde eline yangın söndürücüyü alıp söndürdüğünde çok gergindi baskı vardı ama öyle bir baskıyı kaldırdıktan sonra böylesi bir baskıyı hayli hayli kaldırır.Biraz gerçekçi olalım geçen sene ki basit hatalar yapan Vettel Frenlerde ve bazı alanlarda dayanıklılık sorunları yaşayan Redbull Renault yok adamların pit stobu yapışı bile bir başka hatasız.

  2. DRS tek başına bir olgu değil lastiklerde önemli artık bu sene DRS kullanmadan Vettel'in yaptığı geçişleride gördük.

  3. Lewis'in öngörüşü çok iyi bu işi biliyor

  4. 2006 yılında fia alonsonun aracının ön kanadını hileli bulmuştu o yüzden garatileyemedi bu sene redbull da illegal hiç birşey yok göz göre göre şampyon olcak vettel malesef

  5. De Vettel büyümüş bence biraz olsun.

  6. Bana Vettel'i rehavete kaptırmak için yapılmış bir açıklama gibi geldi.Vettel baskı altındayken yaptığı hataları biliyoruz.

  7. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Ben ne diyorum sen ne diyorsun yahu…

  8. yıl 2006 fernando alonso 9 yarışın 6'sını kazanınca herkes alonso istanbul park'ta şampiyonluğunu ilan edebilirmi diye sormaya başladı hatta anketler yapıldı alonsoya bahis oynayanlar oldu ama sezonun ikinci yarısında Ferrari büyük bir atılım yaptı Schumacher çin yarışını kazanarak alonso ile puanları eşitledi belki japonyada motoru patlamasa ustanın bügün 8 şampiyonluğu vardı yani konuşmak için erken ama o yılki f1le bu yılki bir değil ozaman testler vardı eski kurallar vardı yinede bekleyip görelim inşallah fark kapanır ve harika yarışlar izleriz.

  9. aslında bende geride olduğu bir yarış istiyorum çünküü ozaman anlarız geçiyormu geçemiyormuuu bakalım domine etmesi ise bence zor çünkü rakiplerimiz çok geride değil ama kimsede bana fark çok az felan demesin adam zaten herşeyi kontrol altında tuttuğu için kasmıyor arabayı zorlamıyor zorlaması için geride olması lazım oda olurmu zamanla görecezzz

  10. RB sezon başından beri aracına performans katamadı benim gördüğüm kadarıyla. McLaren Catalunyada dedikleri yarım saniyeyi getirsin bak ozaman neler oluyor.

  11. Erkan Söyük avatarı
    Erkan Söyük

    Yarış kazanıp domine ederken Formula 1 çok iyi, gerilere düştünüz mü bu Formula değil vs. Artık buunlar bence kabak tadı verdi. 500 M$ harcayıp şampiyon olmak kolay.

  12. artık geçiş yapamayan pilot yok. geçiş için yeteneğe gerek yok. drs varsa sorun yok.tur bindirir gibi.

  13. ramazan hacifazlioglu avatarı
    ramazan hacifazlioglu

    Adı tam aklımda değil ama eski bir ferrari patronlarından biri olabilir "Biz motor gücüyle yarış kazanırız zayıf takımlar aero parçalarla" İşte formulayı getirdikleri nokta da bu işte formula artık bir motor yarışı olmaktan çıktı downforce yarışı haline geldi. motorlar artık konuşulmuyor downforce konuşuluyor, bu yüzden kabak tadı veriyor artık formula.
    Geçişi arttıracağız dediler arkada bi kapak taktılar geçiş değil de tur bindirme izliyoruz sanki, öndekini tamamen çaresiz bıraktılar.
    eskiden düzlükte mercedes motorları çekişlerde ferrari motoru derdik, şimdi ise downforce diyoruz. Ben tekrar motor sporu olsun istiyorum formulayı, aero ve süspansiyonların iş gördüğü, hayır onlarda olmasın demiyorum ama ön planda motor güçleri olsun.

  14. rocco junior avatarı

    Açıkçası ben sıkılmıyorum ve güçlü kimse onun kazanmasından yanayım yani hakediyorlar ve yapacak birşey yok.En iyi ihtimalle diğerleri gelişip yakalarsa daha büyük çekişme olur.Eskiden bizim domine ettiğimiz daha eskiden Mclarenin yada Williamsın domine ettiği dönemlerde de böyle düşünüyordum şimdi de.Adamların elini kolunu bağlayamayız ya da kurallar değişsin diyemeyiz.Her yeni birisi çıkıp kazanmaya başladığında böyle diyoruz tıpkı 2000lerin ortasındaki gibi sonra Brawn çıktı şimdi Redbull.

  15. efendimayin  avatarı

    İspanyadada tahminim rb çok hızlı olacak belki monaco ve kanadada dengeler değişir.

  16. Nedense ben böyle düşünmüyorum.. Evet Vettel çok hızlı, polleri alır, ama alamadığı, yada startda gerilere düştüğü zamanlarda yine "farklı bir dünyada" olamayacaktır.. O süper hızlı araçla önü açıkken evet, çok hızlı olabiliyor ama mücadele içine girince öyle uçup gidemiyor.. Gerçi DRS o zamanlarda imdadına yetişicektir..

  17. irfanyavuz-61 avatarı
    irfanyavuz-61

    böle giderse zaten ferrari mclaren mercedes müzakerelere başlıcaklar kendi aralarında gerçekten yarısta baska bi dünyadaydı vettel

  18. Bence bu sene Vettel tüm poleleri ve aracına bir sorun olmadığı sürecede tüm yarışları kazanacak güçte.Malesef durum bu.Yarış sonunda fark çok yok.Ama zaten baştan sona kontrol ediyor.Onu tek geçebilecek Webber var (hem iyi pilot hem araç muhteşem) ama oda sindirilmiş.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir