Herbert: "Schumacher Artık Pistteki En İyi Pilot Değil"

yazar:

kategori:

Geçen sene Formula 1’e geri dönen Mercedes GP pilotu, umduğunu performansı ortaya koyamadı ve genelde takım arkadaşı Nico Rosberg’in gölgesinde kaldı.

Geçen hafta sonu Türkiye’de de zor bir hafta sonu geçiren Schumacher, 12. olarak İstanbul Park’tan puansız ayrıldı.

1994 ve 1995’te Benetton’da Schumacher’in takım arkadaşı olan Herbert, Alman pilotun bu sene sonunda yarışmayı bırakacağını ifade etti.

Herbert: “Asıl gerçek şu ki (Schumacher) artık pistteki en iyi pilot değil.”

“Schumacher, yeteneğinden hiçbir şey kaybetmedi; sadece yeni nesil genç pilotlar ondan daha iyi. F1’de kazanmak için gereken seviye yükseldi ve artık o, bu standartta değil”

“Yedi dünya şampiyonluğunu aldığı dönemdekinden daha yavaş olduğunu düşünmüyorum. Sadece alışık olmadığı bir durumla başa çıkmakta sıkıntı yaşıyor. Artık gruptaki en iyi adam değil. Elinde en iyi makine yok ve sürekli olarak onu yenen Rosberg gibi bir takım arkadaşı var”

“Orta grupta yer almak için geri dönmedi. Hayali tekrar kazanmak ve Mercedes’i de kazandırmaktı. Ama böyle olmalı. Devam etmeyi seçerse şaşırırım”


Yorumlar

  1. ya arkadaslar el insaf su iki video yu izleyin daha da schumacher hakkında konusmayın bi rbr ye bakın yol tutusuna virajlardaki inanılmaz hızına kullanım kolaylığına bide mgp ye bakın allah aşkına böyle bir arac olurmu bu ne böyle ya kaldıki takım arkadasına göre aracında sürekli envayi çeşit sorunlarla boğusan bir adamdan ne bekliyorsunuz.

  2. http://www.youtube.com/watch?v=RZ-u9tkFzo4&feature=related
    http://www.youtube.com/watch?v=_hnkR6GErcY&feature=related

    2 araç arasındaki denge kontrol farkına bakın.webber ne kadar rahat sürüş yaparken Schumi araçla savaş ediyor resmen.

  3. arkadas gecen seneki alonso massa olayını bile bilmiyor heralde 🙂 bosver cevap vermeye gerek yok.

  4. Hakan, "adamı tekrar yarışmaya getiren en büyük faktör fanları degilmiydi?"
    ııh değildi 🙂 zira 2006 Monza ve sonrasında bırakmasını engelleyemedik ki geri dönüşü bizlerin arzusu, gayreti sayesinde olsun. Aslında bu tip pilotların fanlarını felan taktığı yoktur 🙂 sadece kendi istekleri için varlar. Senna dan Prost'a bugün Kimi, Michael, Lewis, Fernando, Jenson, Sebastian'ın fanları çok da umrunda değildir ki Schumacher'e göre (bunlar için den örnek) Alonso çok daha fazla sevenleriyle iletişime girmiş geri dönüş almış bir pilot. Pilotların medya ilişkileri ve web siteleri de bunun bir göstergesidir çoğu önemli pilotun düzgün bir fan yönetimi bile yok. 🙂
    Tabi bunlarla seviliyorlar, hiç bir şeye engel değil. 😛
    Yanlış anlamazsınız umarım. Şöyle ki ben daha anlaşmayı imzalamadan önce burada isterse berbat olsun, 0 çeksin yine de kararı verdiyse arkasında olurum demiştim, değişmem.

    jealousydb sen eminsinde yok işte öyle başka birisi 7 şampiyonluk alan demek ki dırlar, lırlar, ecek, acak, dılar, dular yetmiyor muş.:)
    Mclaren da iyi araç yapsaydı yahu bu Ferrari'nin suçu mu. 🙂 Düşün Loeb, Rossi suçludur.:P Her iyi araba! (dikkat araba, bu makinelere araba deme olgusu!) kullanan F1 de şampiyon olsaydı ohooo
    Ayrıca "defalarca" dediğini say bakalım 2 den fazla sayabilecek misin bize. Madem hafıza çalıştır bakalım ben yardımcı olayım evet şahit olduk 2 defa Alonso ile birisi Singapur diyeyim diğerini Felipe'den siz çıkarırsınız zaten. Schumacher'de herşey ayan olup dünyaya rezil olunan olay zaten belli. Bunların hepsi takımların olayıdır beğenilir veya beğenilmez bu rezillikler malesef oldu, oluyor tabi amacı kazanmak olan hiç bir pilotun da böyle takım emirlerine hayır diyeceğine inanmıyorum ben zira bunların kafası zaten kırık. 🙂
    Bunlar bilinenler F1 tarihi özellikle son 20-25 yıl boyunca neler neler oluyor içerde de bizlere yansımıyor…

    Neyse nefretiniz bakış açınızın önüne geçmesin…….dileğiyle

  5. Tamam da yetenek ile fizyolojik becerinin karıştırıldığını düşünüyorum.
    Özetle yeteneğin tam bir tarifi yok bu F1 içinde de öyle her uzman bir tarafından yakalayıp açıklamaya çalıştı daha neti yeteneğin daha çok beyinsel bir olgu olduğunu söyleyebilirim.
    Ve evet bazı yetenekler doğuştan daha doğrusu çocukluktan gelmekte diğerleri ne kadar çalışırlarsa çalışsınlar Rossi, Schumacher, Prost, Senna, Vatanen gibi adamların sayısı ortada değil mi?

  6. 2008 monza vettel için harikaydı ama bu çok istisnai bir olay. o yarışta felipe, kimi ve lewis çok gerilerde kalmışlardı, diğerlerinin eline bir şans geçti ve bunu en iyi kullanan vettel oldu. kayda değer bir şey arıyorsan niconun 2010 performansına bak. bu bana ve birçoklarına göre geçen sene mercle yapılabilecek en iyi işti.

  7. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Schumacher ile ilgili bilgilere buradan ulaşabilirsiniz. Baştan aşağı dikkatlice bir kere okumanızı tavsiye ediyorum.

    http://tr.wikipedia.org/wiki/Michael_Schumacher

  8. F1'den anlamadığın kesin dostum geçen sezon bile senin olmuyor dediğin şey oldu …

    Hiç düşündünmü acaba bu takım neden Schumacher'i tutmuş üstüne düşmüş ?
    Daha iyi olduğu için ve ferrariye en parlak dönemlerini yaşatmıştır ama siz cahiller bunlardan anlamazsınız.

    Sadece pilotla yarış kazanılmaz aracında iyi olacak.
    Hamilton Alonso Schumacher çok iyi pilotlar ama araçları iyi değil ve yarış kazanamıyorlar ama aracın iyi olursa kazanırsın ? Öyle değilmi ?

    Tüm bileşenler bir arada olursa bunu yaparsın ve bunu çok iyi bir şekilde yapan adam Schumacher yapmış zamanında 5 sene arka arkaya şampiyon olmak ??? Kim becerebilir.

    Şuan biri çıkıp Vettel veya bir başkası 5 sene arka arkaya şampiyon olacak dese gülerler çünkü bu kolay birşey değil ama o bunu yaptı…

    Schumacher'in rekorlarına bir bak istersen ???

  9. schumacherR avatarı

    Alın size Johny HERBERT Michael SCHUMACHER Sürüş stitili karşılaştırması

    http://www.youtube.com/watch?v=Uk2p2nRK-p4

    Ne kadar üstün

  10. Birde dikkatimi çekti Rosberg hariç diğer pilotlar Schumacer'i çok büyük pilot olarak görüyor ki bencede en büyük pilottur. Takım arkadaşı geçen sezon onu geçtiği için kendiyle eş hatta aşağıda görüyor bunu daha önce 1 kaç yorumunda fark ettirdi…

  11. bir MGP taraftarı avatarı
    bir MGP taraftarı

    Böylesine yüzeysel ve bilgisizce yapılan bu yoruma cevap bile vermemek lazım ama kendimi tutamadım. Nereden başlasam bilemiyorum. Schumacher'le Barichello'yu bir tutmuşsun. İnsaf yani. Schumacher, Barichello'dan her zaman hızlıydı ve ondan ve herkesten daha çalışkandı. Ferrariyi şampiyonluk kazanan bir araç haline getirmek için asıl çabayı kim gösterdi sanıyorsun? Ferrari yıllardır şampiyon olamıyordu. Schumacher araç geliştirme noktasında mühendislere inanılmaz derecede yardımcı oldu. Bunu o zamanki mühendisler söylüyor. Ayrıca o zamanlar Schumacher'in daha iyi ve agresif bir pilotajı vardı. "Defalarca Schumacher'in takım arkadaşı kendisinin önündeyken takım kararıyla, öne geçtiğini gözlerimle gördüm." demişsin. Onlarca yarış yapıldı. Kaç yarışta böyle oldu? Bunu bir araştır.

    Arkadaşım şunu iyi bil: Formula 1' de 7 DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU ÖYLE KOLAY KAZANILMIYOR. Daha kırıcı konuşurdum ama neyse. Bir de öyle bir söylemişsin ki sanki bu şampiyonluklar 7 yıl ard arda kazanıldı. Böyle birşey yok. Tamam bazı şampiyonluklar aracın sayesinde rahat kazanıldı. Ama bazı senelerde Schumacher çok zor mücadelelerin içinden şampiyon olarak çıkmayı başardı. Lütfen Schumacher'le ilgili ayrıntılı bir araştırma yap ve ondan sonra konuş.

  12. Arkadaşlar hiç sinirlenmeyin hepimiz Schumiyi biliyor çekemeyenlerde biliyor ama kuyruk acısı…

    Atalarımız ne demiş İT ÜRÜR KERVAN YÜRÜR…

  13. Hırslarının kölesi olmuş bir insan.Devir değişti farkında bile değil. Şimdi pilotlar komple bir sporcuymuş gibi yaşıyorlar hayatlarını. İyi araba kullanan, sağlıklı birisine iyi mühendislerle, hızlı bir araç ver 7 yıl boyunca eminim o da 7 kez dünya şampiyonu olur. Ayrıca, yaşım 28 ama defalarca Schumacher'in takım arkadaşı kendisinin önündeyken takım kararıyla, öne geçtiğini gözlerimle gördüm. Son yıllarda bu tarz şeylere şahit oluyor musunuz? HAYIR. Böyle bende şampiyon olurum.. zor olmasa gerek 🙂 Barrichello'yu delirticeklerdi yaa, Aranızda hafızası zayıf insanlar varmışa benziyor. Hatılatıyım dedim. Abartmayın şu adamı…!!!!

  14. hakan kesinlikle doğru söylüyosun onun spora geri dönmesi bile f1'e yetti herkes gibi bende onun kazanmasını istiyorum o zaman daha zevkli yarışlar izleriz. yayınlanan videoların birçoğu ona ait

  15. Benim vurduğum falan yok sadece gerçekleri kabulleniyorum. Sizin aktardığınız gibi sanki yeteneklerinin tamamını kaybetmiş gibi bir şey de söylemedim. Yeteneklerin sadece doğuştan olduğuna inanmadığım gibi baki olduklarını da düşünmüyorum. Hadi sizin dediğiniz gibi yetenekler yaşlanırken kaybolmasın; ama başka şeyler kaybolduğu için bu sizin yeteneklerinizi bir şekilde kullanmanızı kısıtlıyor. Eğer böyle olmasaydı Muhammet Aliler, Michael Jordanlar, Tiger Woodslar ,Lance Armstronglar … hala spor yapmaya devam ederlerdi.

    Ki Michael kendisi de 25 yaşında olma ile 43 yaşında olmanın arasında fark olduğunu söylemişti. Brezilya 94'de üstün Williams-Renault aracıda dahil ikinciye bile tur bindiren adamla ya da 1999 yılında bacağı kırılınca herkesin onun için bu sezon bitti derken 3 ay sonra dönüp en yakın kişiye sıralamada inanılmaz bir fark atan ve Ron Dennisin

    "it’s impossible for a driver to be so quick"

    gibi bir cümleyi kurmasına neden olan o adamla bugünkü adamı karşılaştırmak bence pek mantıklı değil.

  16. 2009 da her schumacher yazısını gorunce heyecanlanan donmesi için dua edenler şimdi bırakması gerektiğini soyluyorlar adamı tekrar yarışmaya getiren en büyük faktör fanları degilmiydi? sadece iyi günündemi sevecegiz biz insanları. Listede o MSC yazısını bile görmek f1 i izlerken keyif veriyor bana kaçıncı oldugu onemli degil sonuçta burada olmayada bilirdi adamın üzerine yükleneceginize bırakın keyif alsın onun suanki pozisyonda neden keyif almadıgı oldukça açık yarıştan,drs probleminden, q3 e kalamama sorunlarından degil sadece ve sadece BASINDAN

  17. e hocam sen daha çok vurmuşsun. 🙂
    2 yıldır aynı sözü anlatmaya çalışıyorum ben burda ki o Herbert'in sözüne de katılıyorum hatta yegane savunucusu da olabilirim. E adamın yeteneğini kaybettiğini düşünüyorsanız ne işi var bu adamın o aracın içinde.
    Şuan ki durumun yetenek bakış açısıyla kavranamayacağını söyleyebilirim. F1 veya herhangi bir M.Sporların da salt yetenek yeterli olmamıştır hiç bir zaman. Verdiğin pilot örnekleriyle Michael'ın yaşam ve zindeliği farklı. İşte o sözün doğruluğunu Schumacher henüz Mercedes'le yarışmaya başlamadan önce ispatlamıştı. Fakat bu yeterli değil dediğim gibi.
    Şu dönemde Prost, Mika gibi adamlar sanıyorum F1'de 1 tam sezonu çıkaramazlar fakat zaten bunlar değişik araçlarla halen yarışlara katılıyor.
    Yetenek denilen şey geliştirilebilen fakat kaybedilmeyen bir olgudur. İnsan refleks haline gelen hareketlerini kaybediyor mu?

  18. Kimse kendini kandırmasın Schuamer Rekabetçi olmaktan çok uzak. Takımda ikinci pilot olarak kalm asıda gerekli değil bence. Niye Rosbergi, ve takımı taşicam diye uğraşsın ki. Okadar başarıya imza atmış artık bırakması gerekiyor.

  19. 2006da şumi alonsodan daha fazla şanssızlık yaşamıştı. ayrıca şu anki üst düzey pilotların (button, hamilton, alonso, vettel) şumiye büyük saygı duyduklarını biliyoruz. nicoya geçilmesi sadece onun eskisi kadar kadar iyi olmadığını gösterir, eskiden de iyi bir pilot olmadığını değil. ki bu 4 isim de şampiyonluklarını doğru araçta aldılar. f1in mantığı budur; şampiyonluk en hızlı araçla alınır.

  20. herkesin düsüncesine saygı duymakla beraber benim şahsi görüşüm gridin en komplike pilotu fernando alonso arkadaslar.hamilton da onun kadar yetenekli ancak agresifliği basına dert çoğu zaman, şampiyona sürücüsü olarak ben alonsoyu önde görüyorum. rosberg in ise daha yapması gerekenler olduğunu düsünüyorum hızlı bir pilot fakat genelde startları iyi değil ki bu çok önemli bir özellikdir.büyük başarılar için komplike bir pilot olmanız şart herkes en hızlı araçlarda şampiyon olamıyor olsa da kolay olmuyor sürücü faktörü en önemli koşul geçen sene az kalsın rbr gibi bir arac şampiyon cıkartamıyordu unutmayalım herşeyi araca bağlamak son derece mantıksız.
    schumacher konusunda ise her durumu kendi koşulları içinde değerlendirmek daha doğru olur diye düsünüyorum bugünün schumacherini geçmise atıfta bulunarak değerlendirmek yanlış olur geçmis geçmişte kalır çünkü. döneminin en iyi pilotuydu orası kesin f1 e damgasını vurmuş dev bir isim fakat bir kıyaslama yapmak için 15 sene öncesinin schumacherini bugüne getirebilirsek evet bugün bir kıyas yapabiliriz fakat bu mümkün değil bu yüzden arkadaslar schumachere de haksızlık yapmayalım hic bir başarı kolay kazanılmaz size kimse durduk yere kapı açmaz siz kapıları zorlarsınız sahip olduklarınızla tabi artık yaşlandı neticede kimse" zamana meydan okuyamaz". fanatizm den uzak daha objektif sezarın hakkını sezara teslim ederken fizik ve mantık kurallarını hiçe saymadan yorumlar yaparsak birbirimize saygımız dahada artar.schumacher bundan sonra bir sürpriz yaparmı çok zor hem takım içi konumunu iyi görmüyorum destek anlamında hemde büyük başarıları tekrarlayabilecek dinamizmde olduğunu düsünmüyorum mantık olarak, ama rekabetçi olabilir ne de olsa schumacher.

  21. "Schumacher, yeteneğinden hiçbir şey kaybetmedi"

    Böyle diyen bir adamın yorumlarını ben kendimce pek kaale almam. Madem dediği gibi insanlar yaşlanınca yeteneklerinden bir şeyler kaybetmiyorsa şampiyon olmayan en iyi pilot (!) Sir Stirling Moss nerde. Prost, Nelson, Lauda, Mika, Villeneuve, Mansel, Fittipaldi adını sayamadığım onlarca iyi pilot nerde ?

    Burası F1, yani Piranalar Külübü eğer yeteneklerinizin yüzde birini kaybederseniz artık ölü bir adamsınız. Bir başka deyişle sıradan bir adamdan farkınız olmaz.

    Bir de James Allen'e bakalım Schumacher hakkında nasıl bir yorum yapmış.

    We have to be careful when ex drivers of a similar age to Schumacher say that his age has nothing to do with it, as Johnny Herbert has said this week, for instance, or Jacques Villeneuve has said several time. It is in their interests to say that as they are all hoping to get paid well to drive competitive cars in their 40s. I don’t think that Rosberg, Vettel and Hamilton are “better” than Schumcher, they are just better than he is now.

    Ki ben hala iyi bir araç olduğunda bu adamın iyi işler çıkaracağına düşünüyorum. Tabi gerçeği de görmek lazım. Hani Lewis Hamilton diyorya sabırda Schumacheri örnek alıyorum. İşte ben onun bu dağ olsanız taş olsanız bile katlanamayacağınız bu şeye daha ne kadar katlanacak bilemiyorum.

  22. ayrıcada zırt bırt nick değiştirilmez çok çok zorunlu olmadıkça.

  23. no problem ben zaten schuminin en iyiler arasında olduğunu kabullenmiş biriyim ancak sen rosbergin iyi olduğunu kabullenemiyorsun sebebide malum

  24. 96 da Schumacher ferrari anlaşması yaptığında ferrarinin 1979'dan beri pilotlar şampiyonluğu alamamış olması da zaten o yıl en hızlı ve doğru araç olduğuna göstergedir değil mi ?(!) .Schumacher'in en büyük yeteneklerinden biri araç gelişiminde büyük rol oynayabilmekti.Oyüzden yarıştığı araçlar kısa zamanda en doğru araç oluyordu..Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyoruz.O yılları özümseyerek gören bilinçli bir izleyici böyle bir yorum yapamaz.Ama Pele ile Ronaldo kıyaslamasını Pele'yi izlemeden yapınca bu yaşlı adam koşamıyor demek kolaydır.

  25. Arkadaşlar herkesi nemalanıyor, eleştiremez, eleştirilemez gözüyle bakmayın. Bu adam sonuçta
    evveliyatı ile bu sporun içinden kademe kademe geçmiş biri ve halen de bir taraflarda yer almaya
    çalışıyor. Bundan kastım herhangi bir spor yazarı gözüyle bakmamanız. Herbert'in bazılarınızın
    söylediği tarzda bir harekete ihtiyacı yok ve öyle bir kişiliğe de sahip olduğunu düşünmüyorum.
    Tabi ki önce alakasız kişiler yerine söz konusu olan kişiyle geçmişi olan şahıslar konuşmalı bunlar
    dikkate alınabilir. Herbert'in tabi Michael'la uzun bir dönemi paylaşmadı (sırasıyla) Alesi, Berger ve Herbert'i de severdim o dönemlerde her ne kadar çok başarılı olmasada. Bazı yorumlarına bende katılmıyorum.
    Fakat bu sene bırakabileceğine dair benim de şüphe/düşüncelerim var. Sözleşme konusu çok da önemli değil. Sıkıntılar mevcut ve Michael bunlarla uğraşmayı seçmeyerek tekrar ayrılmayı seçebilir yani böyle bir ihtimalin (hatta zamana göre kuvvetlenebilecek) söz konusu olabileceğini söyleyebilirim.
    Bu benim için kaçmak demek olmayacaktı. Asıl 2006'da bu hisse daha çok kapılmıştım ama artık yorulduğuna dair açıklamaları bana yetmişti.

    Michael'ın başarısızlığı veya Rosberg konusunda daha fazla birşeyler söylemeye gerek görmüyorum. Ben burayı önce yorum maksadıyla kullanmayı tercih edenlerdenim…

  26. yorumları okuyorumda baya gülüyorum.yahu bazıları dereyi görmeden paçayı sıvamış.bi durun bakalım bismillah daha yeni başladık.ben mi yanlış biliyorum 4. yarıs değilmiydi istanbul park ? yoksa 14 mü ? Fırsatını bulanlar hemen başlamış Schumacher'E saldırmaya.Cok komik oluyorsunuz arkadaslar 2 yarıs sonra görüsürüz.Yazın bir kenara.

  27. Ben bu konuda hep Shumi'den yanaydım ama Herbert bu konuda haklı ve saygı duyuyorum. Sadece hayallerimiz yıkıldı hepsi o. Geçen hafta sonu Shumiden iyice soğudum. İmza töreninde arkadaşımızın birsi fot çekilmek için elini Shumi'nin omzuna koyuyor ve ve o omzunu yukarı kaldırarak rahatsız olduğunu gösterdi.Arkadaşda bozuldu ama çaktırmadı.Bir başkası da aynısını yaptı ve çekmesini söyledi. Biz Türk mileti sıcak kanlı insanlarız ve Sevdiğimiz insanlara sarılmayı severiz. Ama artık Shumi'ye değil. Benim adamım da Japon Kobayaşi(okunduğu gibi:))

  28. keyser soze avatarı

    Schumacher konusunda birçok noktaya değinilmiş. Özellikle Umutbg nickli arkadaşın verdiği örnek bence yeteri kadar çarpıcı. Schumacher iki farklı dönemde toplam 7 şampiyonluk kazanmış birisi. 3 sene ara verdikten sonra döndüğü sporda bu kadar çok şey değişmişken biraz hayal kırıklığı yaratması bence normal.

    Benim asıl anlamadığım bazı arkadaşlar pistteki en iyi 3 pilotu sayarken Alonso, Hamilton ve Rosberg demişler. Alonso ve Hamilton tamam da Rosberg'i sayarken neyi hesaba katıyorlar anlamadım. Eğer Schumacher i geçti diye böyle düşünüyorlarsa bence burada bir çelişki var. Çünkü bu arkadaşlar aynı zamanda Schumacher in iyi bir pilot olmadığını söylüyorlar.Madem Schumacher kötü bir pilot öyleyse Rosberg onu geçti diye nasıl pistin en iyi 3 pilotundan biri oluyor anlamadım. Rosberg'e kesinlikle kötü demiyorum fakat şu anda pistteki en iyi 3 pilottan biri demek bence abartı.

    Ayrıca buradaki çoğu kişi Vettel'i çok küçümsüyor. Tamam herkesin görüşüne saygı duymak lazım ama ortada bazı gerçekler de var. Toro Rosso seviyesinde bir araçla yarış kazanan çok pilot yok. Ayrıca gerilerden başladığında başarısız olur dediğiniz Vettel'in gerilerden başarılı olduğu yarışlar da var. Mesela benim hemen aklıma gelen 2007 Çin Gp 17. başlayıp 4. bitirdi (Toro Rosso ile) 2009 Brezilya Gp 15. başlayıp 4. bitirdi (RedBull ile).

  29. Şunu kabul etmek gerekir, Formula 1'de çok iyi sınıfında olan bir pilot muhakkak iyi bir aracada oturur. 5 senede göze çarpan etkili şeyler yapamamışsa bu sürücü, tabiki seninde tabirinle kamyon sürecektir. Lewis hariç, diğer bütün iyi pilotlar o kamyon diye bahsettiğin araçlarda başladılar. Ama hepsi iyi aracıda hak edecek şeyler yapıp şampiyonluğu aldılar. Olayın birde bu yüzünü görmenizi sağlamaya çalışıyorum. ''Rosberg iyi bir araca oturmadı'' bir bahane olamaz, ben buna başarısızlık olarak bakarım.

  30. efendimayin  avatarı

    Rosberg f1 de hep kamyon sürdü ilk kez geçen sene idare edecek araca bindi bu senede değişen bir şey yok. Bu seneki araç schumiye göre yapılmasına rağmen yine açık ara rosberg geçiyor. Schumacherciler komplo teorileri kurmaya başladı her şey açık rosberg schumacherden daha iyi. Rosbergci felan değilim, benim adam petrov.

  31. neticeyi sana kısaca özetleyim ben nico rosberg f1 tarihinin en çok 5.lik alan pilotudur tekrar söylüyorum vasatı aşamayan birisidir en iyi derecesi 2008 singapurda pit yolu kapalıyken pite girip herkes beklerken önü boş gerekli farkı oluşturduktan sonra cezasını çekip aldığı 2.liktir bundan öteye de gidemez mercedes gp bu performansını sürdürürse ancak şerefli 3.lükler alabilir f1 den ayrıldığında da kimsenin aklına gelmeyen silik bir karakter olarak yok olur gider tıpkı 1 galibiyetle dünya şampiyonu olan babası gibi

  32. ben koydum bahsettiğim yıllarda 2002 ve 2004 dışındaki araçların da en iyi olmadığını cümle alem biliyor bu kadar kör olmana şaşırmadım ne de olsa ayzmencisin sen 2003 sezonunu unutamadın herhalde

  33. en iiyi ve en geçilmez araçlamı ? elbetteki olabilir.!

  34. verdiğin cevaplara bakacak olursak sanırım ajdarın şarkı sözlerinin kaynağı belli oldu fütursuzca sallamayı bırak da madem birini destekliyorsun ortaya somut bir şeyler koy ben sana schuminin 10 yarışını tavsiye ediyorum 92-95-02 belçika 96 ispanya 97 monako 98 macaristan 2000 japonya
    2004 fransa 2006 brezilya aklımda daha var ama bunları yazdım sende şu üst düzey rosbergin akıllarda kalan vay be neymiş dedirten 10 demiyorum 1 tane performansını koy da öğrenmiş olalım otoriteden

  35. Şurası açık ki Schumacher eskisi gibi rekabetçi değil. Araç hızlı değilse, takım arkadaşıyla karşılaştırmalıyız. Bu karşılaştırmada da onun geride kaldığı ve devam ederse kalmaya devam edeceği açık. Geçen sene geri dönme şokudur diye biraz kredi vermiştim ama, bu seneki performansıyla bunun böyle olmadığı, Herbert'in de dediği gibi artık rekabetten uzak olduğu ortaya çıkıyor. Artık bırakmalıdır. Zaten kendisinden de bu minvalde açıklamalar gelmeye başladı. Biraz Jordan'ın 2000'lerin başındaki dönüşüne benzedi bu durum. Zirvede bırakmak varken geri dönüp böyle performans göstermek beklenen bir durum değildi ama bu tip şeyler her zaman vuku bulabilir. Mühim olan gerçekleri kabullenebilmektir. Bu performans onun Ferrari yıllarını yok saymamıza neden olmayacaktır. Tıpkı Jordan'ı Bulls'la özdeşleştirmemiz gibi, Schumacher'i de Ferrari günleriyle hatırlayacağız.

  36. bugünkü son sözüm şaka bir yana sivrilme bu kadar.keskin sirke küpüne zarar.

  37. adını asla vermeyeceğim söz delikanlı sözü

  38. aynalı sazan ufff uff uf
    gel gel oltaya gel

  39. :))))) zeki mi sin bu kadar :))))
    iddialımısın benim kadar :)))))
    komedi bitti cevap ver

  40. aynen dediğim gibi aynalı sazan.
    eskilerden bir schumici adını söylemeyeceğim seni zeki çocuk seni

  41. yukarıdaki arkadaş tamamen zararsızdır kendisi sapkınlık boyutunda rosberg ve kimi fanatiğidir kuyruk acısı zaten kimiden gelmektedir ölü taklidi yapın gider…

  42. netice nemi bir zamanlar schumiyi hiç bir pilota ezdirmem diyenler.keser döndü,sap döndü:gün geldi hesap döndü.ben pilotumu haksız olmadığı müddetçe hiç kimseye ezdirtmem.aynen sizin gibi hatta ve hatta sizden daha fazla bllmem anlatabiliyormuyum.isterse defalarca nickinizi değiştirsenizde.benin adım jet man.

  43. pilotajın arka planda kaldığı modern f1 de kimse kimseyle birilerini karşılaştırmasın bu kadar basit schumi-rosberg karşılaştırması ancak teorik olarak düz mantık puan tablosuna bakılarak yapılabilir -se,-sa şart kipleri getirilerek pilot yorumlanmaz yarış kazanabilecek bi araçla yarışmadı diyorsunuz ancak yetenekli pilotların vasat araçlarla dahi bir şeyler en azından akılda kalan performanslar sergileyebileceğini düşünüyorum mesela 2008 monza vettel örneği hem sıralamada hem yarışta ıslak zeminde mükemmel performans göstermişti vettel str ile ama ben rosbergin böyle bi performasını hatırlamıyorum varsa düzeltin gp2 falan demeyin scott speedi kaçınız hatırlıyor acaba

  44. tamam rosberg griddeki en iyi pilot schumi de zaten kendisine yardımcı olması için gelmiştir kendisi f1 in geleceğidir mazallah zat-ı şahanelerine bir şey olsa izlenme oranları yerle bir olur o yüzden kendilerini sonuna kadar destekliyoruz ne de olsa adam hiç bir yarış galibiyeti olmamasına rağmen top class pilot ah bi de 3.lükten öteye geçse ne olur acaba 4ever nico…

  45. güzel olan nedir arkadaşım biliyormusun yada farkındamısın the schu yada adın her neyse daha doğrusu ve en mantıklısı eskiden adın neydi çözmeye çalışıyorum acaba adın hangi schumiciydi benden kaçmaz arkadaş.
    ama her neyse güzel olan 2010 yılının başında trf1 de bir yolculuk başlattım kendim ve inandığım rosberg adına ve ben devamını getirmesemde getirecekler olacaktır objektif olanlar olacaktır.
    zaten bu fani hissiyatta cemi cümlemiz objektif olsa neler olurdu ah neler olurdu neler.

  46. alonsoyu geçerken alonsonun durumu hakkında bilgin varmıydı acep, sen 2 farklı aracı karşılaştıramazsın. 2 aynı aracı karşılaştır bence. nico ile schumiyi karşılaştır.. daha gerçekçi olur..

  47. Schumi'ci değilim(o çok iyiyken de hep rakiplerini desteklerdim) ama şu an onu gerilerde görünce nedense acayip zoruma gidiyor, enteresan bir his..

  48. rosberge ortalama pilot diosun, schumi aynı araçla geçtiğine göre schumi ortalamanın altında galiba .

  49. herbertınki de bir teori tabii, ama hiçbir dayanağı olmayan bir teori. her nesilde daha yetenekli pilotların çıktığını ve eskilerin yetersiz kaldığını kabul ediyor. bu mantıkla vettelin keke rosbergden tur başına 7sn hızlı olduğunu falan iddia edebilirsiniz ama tabii bu tür bir kıyaslama yapmak mümkün değil.

  50. ilk 9 yarışta 84 puan almış olan alonso gibi bir yeteneği muhteşem bir geri dönüşle sondan bir önceki yarışta geçmiş, 96daki külüstür ferrariyle üç yarış kazanmış, 98in başlarında nerdeyse diğer bütün otomobillere tur bindirecek kadar hızlı olan hakkinenle son yarışa kadar mücadele etmiş bir pilotla ilgili yapabildiğin tek yorum onun "doğru zamanda doğru araçta olması" ise sen f1 izleme bence, oyuncak arabalarla filan oyna.

  51. doğru zamanda doğru araçta olmayıp başarılı olan birini söyle de engin f1 bilginden faydalanalım

  52. nico gerçek bir yıldız mıdır yoksa massa, webber ya da heidfeld gibi ortalamanın üstünde ama en üst düzeyde olmayan pilotlardan biri midir bilmiyorum. henüz kendisini yarış kazanan bir araçta görmedik. ama istanblda gayet başarılıydı. w02 yüksek benzin yüküyle bir kamyona dönüştü ve nico yarışın ilk yarısında bunun sıkıntısını yaşadı. ki şuminin petrova ikinci turda geçildiğini düşünürsek ferrari ve mclarenlara yine iyi dayandı. üçüncü stintten itibarense tur zamanları gayet iyiydi ama fazlasıyla geriye düşmüştü. sonuç olarak 5. oldu w02den maksimumu çıkarmayı yine başardı.

  53. "Johnny Herbert" a katılıyorum açıkçası.

    Her zaman daha büyük balık vardır hesabı ile düşündüğümüz zaman ne kadar doğru olduğu anlaşılır.

    Bir Shumi fanı olarak düşünürsek yanlış değerlendiririz.

  54. rosberg pistteki ortalama pilotlardan biridir bence sutil veya heidfeld ayarında.f1 tarihinde ara sıra vasat araçlarla podyum gören pilotlar olmuştur örnekleri vardır abartılacak bir durum değil hafta sonu istanbulda da başarısız bir yarış geçirmiştir keza 2.sıraya yükseldiği yarışta 5.sıraya düşmüştür drs etkisiyle kolay geçişler yapmıştır onları saymıyorum yarışın başında hemen hemen aynı lastiklerle rakipleri tarafından tokatlanmışır asıl senin rosbergle diğer saydıklarını karşılaştırman abesle iştigal schumiyi bu kategoriye koymuyorum bile çünkü kendisi hayattayken hall of fame olmuş birisidir

  55. işte dönüp dolaşıp konu rosberge geliyor.2 sene öncesi esamesi okumnaz diyen ey arkadaş 2 sene önceki willimas bırak yarış kazanmayı podyuma bile çıkamazdı.neyi kimle kıyaslıyorsun.geçen sene podyuma çıkamayacak kadar kötü mercedesi podyuma taşıdı hemde 3 kez.kendinden daha güçlü mclaren-ferrari arabalarınıda geçti zaman zaman hem geçen yıl hemde bu yıl.uyan arkadaşım uyan.rosberg şu anki gridin en iyi 3 pilotundan biridir.schumiyide sayarsak ! 4
    kimlermi
    rosberg-alonso-hamlton (schumi)

  56. Michael, Prost – Senna dönemindeki otomobilleride, Alonso – Raikkonen dönemlerinin otomobillerinide kullanmış bir sürücü. Yani iki koca devri görmüş ve bu iki devirede uyum sağlayıp başarılı olmuş bir adam. Böyle bir şeyi yapmış başka adam yok Formula 1'de. Zaten söylenen şuydu 2010'dan beri, ''Schumacher'in yaptığı dönüş çok riskli ve başarılı olmak çok zor, ama bunu başarabilecek birisi varsa oda; Michael Schumacherdir''.

    Bugun bunlar söyleniyor konuşuluyor ama yarın Schum podyum görse hepsi unutulacak, 2010'dada yaşadık bu tarz şeyleri. İstikrarsız durum var, ve bunun nedeni araştırılmalı.

  57. Michael, Prost – Senna dönemindeki otomobilleride, Alonso – Raikkonen dönemlerinin otomobillerinide kullanmış bir sürücü. Yani iki koca devri görmüş ve bu iki devirede uyum sağlayıp başarılı olmuş bir adam. Böyle bir şeyi yapmış başka adam yok Formula 1'de. Zaten söylenen şuydu 2010'dan beri, ''Schumacher'in yaptığı dönüş çok riskli ve başarılı olmak çok zor, ama bunu başarabilecek birisi varsa oda; Michael Schumacherdir''.

    Bugun bunlar söyleniyor konuşuluyor ama yarın Schum podyum görse hepsi unutulacak, 2010'dada yaşadık bu tarz şeyleri. İstikrarsız durum var, ve bunun nedeni araştırılmalı.

  58. Pistteki 3 üst sınıf sürücü olduğunu sanmıyorum. Vettel ve Button'ı da eklerseniz. 5 üst düzey pilot olur. Herbert2in söylediklerine katılıyorum. Scumi hem yeni şartlara uymakta zorlanıyor hem de genç pilotlara ayak uydurmada. Ama Scumi'ye biraz zaman ve iyi bir makine verilirse ilk 5'te kendine yer bulacağı inancındayım. İlk 3 için iyimserim. Podyumun il basamağı için de çok aday var ona biraz zor yer verirler diye düşünmekteyim.

  59. zamanında schuminin pist üzerinde ezdiği pilotlar bir bir ortaya çıkıp schumiyi eleştiriyorlar.herbert ilk değil yani 🙂

  60. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ben bırakacağını sanmıyorum açıkçası.
    yeni ve son bir sözleşmeye imza atıp tarihi yeniden yazdıracağını tahmin ediyorum.

  61. Nico Rosberg'in GP2 yarışlarını izleyenler için onun Hamilton kadar iyi olduğunu fark etmek oldukça kolay. İkisi de benzer şekillerde GP2'deki ilk senelerinde üstün performans göstermiş, şampiyon olmuş ve F1'e geçmiş pilotlar. Hatta Hamilton'ın yarıştığı sene kendisi hakkında yorumcular "acaba bu senenin Rosberg'i olabilecek mi?" diyorlardı.

  62. ilk 2 sini anladık da nico nasıl üst düzey oluyor onu anlamadım biraz daha açsanız da öğrensek ne adammış yahu 2 sene önce esamesi okunmazdı sırf schumiyi geçen sezon geçti diye top class pilot oldu

  63. Bende Schumi`nin Almanya yarışının sonuna kadar Rosberg"i geçip podyuma ulaşamazsa bırakacağını düşünüyorum, inşallah başarılı olur ama pek umudum yok, son kez podyumda görürüz inşallah, şanına yakışır bir veda olur. Zafer elde ederse zaten tadından yenmez..

  64. Ferrari-AStateOfTrance  avatarı
    Ferrari-AStateOfTrance

    Nereye yaww daha karbuz keseceydigg 🙂

    Habere gelınce kardeşim herkes adını duyurmak için neden böyle kalleşlikler yapıyor.

  65. schumi sadece doğru zamanda doğru araçdaydı. onun haricinde üst sınıf bir pilot olduğunu zaten düşünmüyorum.. nico yu bile geçemiyor. ötesi var mı ?.

  66. bence şu anda yarışan pilotlar içerisinde pilotaj anlamında f.alonso – l.hamilton ve schumacher dışında kimse yok…

  67. oldu biz kalkalım

  68. efendimayin  avatarı

    Pistteki 3 üst sınıf sürücü var şuanda bunlar fernando, lewis ve nicodur bence. İlerde başkalarıda yükselebilir.

  69. Schumahcher en iyi pilot olmayabilir bu koşullar altında,sanki babanızın oğluymuş gibi savunmayın sanki kendilerine küfür edilmiş gibi davranıyor bazı fanatik arkadaşlar.Sahip olduğu araç zayıf yaşının getirdiği bazı eksikler olabilir,motosiklet kazası geçirdi bunun etkisi hala sürüyor olabilir,hedefin olmayışı motivasyon eksikliği getirebilir kendisini kanıtlamış biri sonuçt, kendisi de dedi bu koşullarda hiç zevk almadığını…MS elbet bir gün emekliye ayrılacak bunun F1 i etkilemesini düşünmemeli F1 yönetimi kaçınılmaz bir son zaten bu,gerçek F1 seyircisi MS olmadan da izlemelidir.

  70. yassık,,yarası olan gocunur…zamanında iikoydu bunlara tabi 16-17 senedir çıkmamış dha …nediyelim

  71. geçmişte bununda canı cok yanmış baksanıza ne kadar cok schumi seven varsa hepsi roportaj vermeye basladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir