Felipe Massa İle Simülatör Üzerine

yazar:

kategori:

Sezon için testler kaldırıldı; takvime yeni pistler ekleniyor. Bu yüzden simülatörlerin önemi daha da artıyor.

Ferrari pilotu Felipe Massa, İspanya GP öncesindeki açıklamada simülatördeki çalışmalarını ve faydalarını anlattı

Felipe Massa: “Simülatördeki bir seans, bir yarış pistindeki normal teste çok benziyor: Sabah 9’dan yaklaşık 1’e kadar çalıştık; öğle arası verdik ardından 2:30’dan 5’e kadar tekrar çalıştık. Ondan sonra yarış pistindeki gibi mühendislerimden bilgi aldım. Genellikle simülatörde, ilk başta alışmak için çalışırsınız ve sonrasında 5-6 turlur sürüşler yaparsınız Yaptığınız şeylerin sonuçlarını hemen görebiliyorsunuz. Bunu temel alarak da araçta yapacağınız değişikliklere karar verip tekrar piste çıkarsınız.”Simülatördeki ilk günde, pitte yapacağınızdan fazla şey deneyebilirsiniz. Çünkü sanal ortamda, araçta bazı şeyleri değiştirmek gerçeğe kıyasla çok daha hızlıdır. Ayrıca simülatörde giriş çıkış turları ile zaman kaybınız olmaz. Mesela simülatörde Katalunya pistinde, 11. virajda tura başlıyorsunuz ve sonrasında hemen dereceli turunuza geçiyorsunuz. Bitirmek için tuşa bastığınızda, tekrar garajda gibi oluyorsunuz. Mühendislerle konuşuyor ve araçta yapmayı düşündüğünüz değişiklileri neredeyse hemen gerçekleştiriyorsunuz veya yeni güncellemeler denemek, yeni ayarları tecrübe etme adına aracı düzenleyebiliyorsunuz. Simülatör bu yüzden gerçek hayatta teste göre daha fazla zaman tasarrufu sağlıyor”

“Fiziksel olarak bir simülatör seansı, gerçek aracı sürmekten daha az yorucu. Çünkü G kuvveti daha az ama yine de sürüş yapıyorsunuz, hareket ediyorsunuz ve sıkı çalışıyorsunuz. Ama fiziksel çabanız daha az oluyor. Simülatörlerle ilgili en iyi şey? Kaza yaptığınızda hiç bir şey olmuyor. Tamam, direksiyondan bir şeyler hissediyorsunuz ama sonrasında platform hemen duruyor, o kadar. Simülatörü ilk kullanmaya başladığınızda kendinizi çizginin dışında bulabilir, hatta kaza yapabilirsiniz. Ama araca ve size zararı olmuyor.”


Yorumlar

  1. Forza Felipe avatarı

    Massa iyi güldürdün beni.

    "Simülatörlerle ilgili en iyi şey? Kaza yaptığınızda hiç bir şey olmuyor, tamam, direksiyondan bir şeyler hissediyorsunuz ama sonrasında platform hemen duruyor, o kadar"

  2. Massa, İspanya öncesinde simülatör çalışmalarını anlattı. Pist değil yani, fabrikadaki simülatör çalışmaları

  3. şimdi massa test mi yaptı fiorano'da ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir