İspanya İçin En Uzun DRS Alanı

yazar:

kategori:

Sistem için belirleme noktası, son virajın hemen öncesinde. Öte yandan kullanım alanı, ana düzlüğün başlangıcının hemen ardından başlıyor.

Bu da demek oluyor ki DRS alanı, şimdiye kadarki yarışlarda belirlenen alanlardan daha geniş ve Barselona’daki düzlükte geçiş yapmak için 830 metre boyunca sistem kullanılabilecek.

Geçişin geçmişte çok zor olduğu pistte bu şekilde heyecanlı bir yarış ortaya konması bekleniyor.


Yorumlar

  1. schumacher_brothers avatarı
    schumacher_brothers

    aynen sana katiliyorum

  2. DRS erken başlamalı erken bitmeli.
    Mesela bu yarışta, açıklanan yerde başlamalı ama düzlüğün yarısını geçince DRS kapanmalı…
    Bu şekilde söylediğin gibi araçlar yan yana gelicek ve frenlemede iş Cesarete ve Yeteneğe kalacak…

  3. rocco junior avatarı

    Drs alanı mecbur uzatıldı çünkü pist yapısıyla geçişe izin vermiyor.Bende başta çok saçma bulmuştum ama geçişe etkisi gerçekten iyi.En kötüsü lastikler oldu o yüzden çok yapay görünüyor.Eğer biraz daha dayanıklı olsa ve bittiğinde 3-4sn fark yaratmasa bu kadar anlamsız geçişler görmeyiz.Yine de drs şu ana kadar heyecan kattı bence

  4. ne çok "ama" demişim haa 🙂

  5. haklısın. geçişler her şekilde suni olacak ama olacaksa da senin dediğin gibi olmalı ki mücadele olsun ama araç hızları farklı olunca yanyana getirmek zorlaşabilir. Ama onda da 1-2 denemeyle mesafeyi hesaplayabilirler.

  6. Alpay Rüzgar avatarı
    Alpay Rüzgar

    bence 4 sene önceki kurallar geri dönmeli sezon içi testler sınırsız bütçe ön kanatları ın eski hali…..yani 2007 deki gibi

  7. sormayın benimde canımı sıkıyor bu drs ama yapacak birşey yok mesafeyi azaltmaları gerek 600 mt iyiydi yaaanerdn çıktı okadar mesafe anlamadım

  8. giderek işin suyu çıkıyor gibi bir his var içimde. istanbul ile birlikte gereğinden fazla uzun tutuluyor bu alan, geçmek bir marifet iken şimdi geçmeyeni dövüyorlar. eğer ipin ucunu biraz daha kaçırırlarsa, işi tatlandırmaktan çok sulandırmış olacaklar.

    DRS'nin etkisi şu kadar olmalı: düzlüğün sonuna gelene dek önündeki araç ile yanyana gelebilecek kadar hızı arttırmayı sağlamalı, düzlüğün sonuna doğru iki araç yanyana gelebilmeli. bu kadar, daha fazlası değil. geçiş yapmak, bu noktada pilotun cesaretine ve yeteneğine kalmalı. ve önde olan pilot da geçilmemek için pilotajını kullanabilmeli.

  9. Fernando Alonso avatarı
    Fernando Alonso

    artık formula 1 değil formula DRS desek yeridir

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir