Alonso, Ferrari ile Devam Edeceği İçin "Mutlu ve Ayrıcalıklı"

yazar:

kategori:

Geçen sene başında İtalyan ekibine katılan Alonso’nun mevcut anlaşması 2012 sonuna kadar devam ediyordu ancak bugün yapılan açıklamada anlaşmanın 2016 sonuna kadar uzatıldığı belirtildi.

Alonso “Yapılan açıklamalar ve anlaşmamın 2016 sonuna kadar uzatılması benim ve kariyerim için iyi haberdi. Geçen sene de söylediğim gibi hedefim Ferrari’de kariyerimi tamamkamak. Yarış pilotu olarak yarışabileceğim daha iyi bir yer göremiyorum.”

“Geçen sene buraya geldiğim için şanslıydım ve ilk günden itibaren kendimi evimde hissettim. Şimdi ise 2016 sonuna kadar burada yarışma fırsatım olacak ve Ferrari ile 7 sene geçirmiş olacağım.”

“Mutluyum ve kendimi ayrıcalıklı hissediyorum. Belki 2017’de bir başka anlaşma daha imzalarız. O zaman çok yaşlı olup olmadığımı ve Ferrari’nin hâlâ beni isteyip istemediğini göreceğiz.” dedi.

Alonso, takıma katıldığından beri kendisini çok rahat hissetmesinin, anlaşmanın uzatılmasını doğallaştırdığını düşünüyor.

Alonso “KAfamda büyük değişiklik olmadı. Daha uzun yıllar boyunca burada yarışmak istediğim açıktı. Anlaşmanın o kadar uzun olmamasına rağmen istikrar her zaman % 100 önemlidir.  Sadece herkese açıklamış olduk. Takım içerisinde değişen bir şey yok.”

“Bizim için çok kolay bir karar olduğunu söylemeliyim. Geleceği konuşmaya 1-2 hafta önce başladık ve her iki taraf da devam etmek istedi. Takımda mutluydum ve takım da benden mutlu görünüyordu. Bu yüzden “tamam” dedik. Anlaşmayı uzattık.”

“2016’ya kadar anlaştık ve bizim için, takım için ve herkes için artık her şey daha açık. Her iki tarafın anlaşması oldu.” dedi.

Alonso, Ferrari’de kalacağı seneler içerisinde ne kadar başarı elde edeceğini söylemenin zor olduğunu ancak başarılı olmak için en iyi takımın Ferrari olduğunu söyledi.

Alonso “F1’de tahmin etmek imkansızdır ve daha başlamadan şampiyona tahmini yapmak imkansızdır. Ancak tabi ki şampiyonluk mücadelesi için en iyi takımdayım. Bazı takımların iniş, çıkışları vardır. İyi ve kötü seneler geçirirler.”

“Ferrari’de ise en kötü sezonunda şampiyonada 2 ya da 3. olursun. Ferrari sürücülerine bunu sunabiliyor.” dedi.


Yorumlar

  1. sen dua et santandere diyeceğim ama öyle bir tarzın yok:)

  2. hayırlı olsun bakalım

  3. 2007 de ve 2010 da mclarendekiler fena değildi.2000 deki ekipten öğrenmiş olmaları gerek.

  4. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Eminim ki griddeki tüm sürücüler de böyle düşünüyordur.Belki bir ihtimal hamiltonu listeye dahil etmeyebiliriz.Her ne kadar ben besleme pilot değilim dese de mclarenin bir parçasıdır.Raikkonen de mclarenden kurtulduktan sonra ,Ferrari hakkında ; tüm zamanların en iyi takımında olmaktan mutluyum, bu herkesin hayalidir.F1 den şimdiye kadar almadığım zevki aldım demiştir.

  5. "yarışabileceğim daha iyi bir yer göremiyorum"

    Haklı sonuna kadar haklı.

    sırt sıvazcısı kadrosu bildiğim kadarıyla sadece Ferrari'de var.

  6. rocco junior avatarı

    Hayırlı olsun inşallah kariyerin bitene kadar sana bir şampiyonluk kazandırabiliriz.

  7. hayırlı olsun. şu sıralar duyduğum en güzel haberdi bu:))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir