Symonds "R28 Bekleneni Veremedi"

yazar:

kategori:

Renault’tan Pat Symonds, kış testlerinde büyük gelişim göstermelerine rağmen R28’in beklenen performansı vermediğini söyledi.

Symonds "Araçta zor bir nokta yok, ilk göstergeler araçta çok fazla yanlış şey olmadığını, daha iyi aerodinamik etkinlik ile daha iyi olabileceğini işaret ediyor, başka bir şey değil"

"Bunun hedeflenen performans olmadığını söylemeliyiz. Ancak ummadığımız eksik bir alan da yok gibi görünüyor. Kısacası yanlış bir şey yok, sadece önde olmak için istediğimiz seviyeye ulaşamadık." dedi.

Symonds, Fernando Alonso’nun ilk yarışta4, Malezya’da 8. ve Bahreyn’de 10. olmasının ardından sezonun ilk bölümünde daha iyi sonuç umduklarını söyledi.

Symonds "Kesinlikle. Anck bundan daha öncesi de var. Geçen seneki aracın gelişimini ağustos ayında bitirdik ve buna yoğunlaştık çünkü geçen seneki araçta sorunları anladığımızda büyük fark olduğununda farkına varmıştık."

"Bunu yaparken gelişim süreci bakımından çok agresif bir hedef kendimize belirlemiştik. Tam olarak bunu başaramadık ancak normalden daha fazla gelişim gösterdik." dedi.

Symonds ayrıca bu hafta testlerde tanıtılan yeniliklerin ardından çok fazla da umutlanmadıklarını söyledi.

Symonds "Hayır, kesinlikle. Barcelona’ya gelirken şasi ve aeroda büyük gelişimler gösterdik ancak aynı şeyleri söyleyen diğer 10 takım var. Ancak bazı ilginç aero çalışmaları yaptık ve bunların bizi biraz daha ilerletmesini umuyoruz." dedi.

Symonds ayrıca takımın 2009’da ne zaman yöneleceğine karar vermesinde zor an yaşayacağını söyledi.

Symonds "Bu karar vermesi zor bir durum. Yalnız değiliz. Pit alanındaki herkes bunu merak ediyor. Yıl ilerledikçe şampiyonadaki pozisyon bunu etkileyecek."

"Ne pozisyonda olursanız olun eğer pozisyonunuz güvendeyse ister 3. sırada olun isterseniz 1. sırada yeni araca daha fazla kaynak sağlarsınız." dedi.


Yorumlar

  1. Evet öyle yapmıştı. Geçen sezonun ortasından itibaren kaynaklarının çoğunu (tamamını değil) bu otomobili hazırlamaya ayırmıştı. Şimdiye kadar pek işe yaramış gibi gözükmedi.

  2. renault geçensenin kaynaklarını bu sene için ayırmamışmıydı..ben oyle hatırlıyorum..

  3. alonso_mania avatarı

    Bir önceki msj'da düzeltme 2008 değil, tabii ki de 2009 aracına kaynaklarını aktarmalı…

  4. alonso_mania avatarı

    Arkadaşlar,

    F1'in en iyi "beyinlerinden" Pat Symmonds'un da dediği gibi Renault 2008'den beklediğini alamadı şu ana dek. Bundan sonra ne yapabilir? En iyimser olarak Ferrari, Mclaren ve BMW'nin ardında orta grubun en iyi takımı yani 4. takım olabilir.

    Bence kaynaklarını bir an önce 2008 aracına kaydırsa iyi olur. Bkz. diğer "Beyin" Ross Brawn gibi.

  5. mehmet saykın avatarı
    mehmet saykın

    bunlar hep oyun gerçek değil bunlar görün bakın erkendeb pes etme yok bakında görün

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Renault 2009 aracına yöneldi anladığım kadarıyla bence doğrusuda bu

  7. ogun savaş avatarı

    Perşembenin geleceği pazartesinden belliydi zaten tüm sezon boyunca geçmiş olsun dileklerimle Alo ve takımına..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir