Mclaren: "Red Bull'u Yenme Konusunda İlk Turlar Çok Önemli"

yazar:

kategori:

Sezonun 4 ayağı geride kalırken Vettel, bunlardan sadece Çin’de geçildi. Hamilton ve Button, galibiyet adına öncelikle ilk başlarda kontrolü ele alıp bunun avantajını kullanmayı umuyor.

Button: “Burada Katalunya’da ilk viraja kadar çok uzun bir mesafe var ve sıralamada bizden yarım saniye hızlı olsalar bile -sıralamada tam onların arkasında kalırsanız- ilk virajda onları alt edebilirsiniz. Ardından yarış herkesin olabilir; öyle en hızlı aracın doğrudan kazanacağı bir yarış olmaz”

“(Red Bull’un) bu sezon şimdiye kadar harika bir iş çıkardığını düşünüyorum. Sebastian da öyle. (Ama) sıralamada çok hızlı olmalarına rağmen yine de onlarla yarışabileceğinizi düşünüyorum”

Hamilton: “Sorun şu: Vettel polden başlayınca işleri kolay oluyor. Çünkü önü açık. İlk virajın ardından işin çoğu bitmiş sayılıyor. Çünkü lastiklerini ve motorunu kollayabiliyor. Yapılacak pek bir şey yok”

“Sizden yavaş olan bir aracın arkasına takıldığınızda kendinize soracağınız soru: (Lastikleri koruma adına) Gerilemeli miyim?… (Önümdekileri) Mümkün olduğunca çabuk bir şekilde geçme niyetindeyimdir. Bunu yapmak için de ilk bölümlerde lastikleri kullanıyorum. Ama son yarışta Jenson’u geçmek sonsuza kadar sürecekti ve sonunda onu geçtiğimde lastiklerim mahvolmuştu.”

“Aracı ilk çizgiye yerleştirirsem, bu sorunlar fazlasıyla ortadan kalkacak.”

McLaren bu hafta sonu İspanya’ya getirdiği bir dizi güncellemenin, Red Bull’la arayı kapatacak kadar iyi olduğunu düşünüyor.

Button: “Burada birçok güncellememiz var. Türkiye’de araca eklemeyi düşündüğümüz şeyler bir parça seksi ve daha hızlı görünüyordu. Bunlar sadece iyi görünüşte olması için değildi.”

“Yani bunlar araçtalar ve bu da iyi. Ayrıca daima buraya, Barselona’ya getirmiş olduğumuz güncellemeler de iyi derece tur zamanı getirecek.”

“Yarın sabah bizim için çok yoğun geçecek; aero testi yapacağız, öğleden sonra da diğerlerine göre aracın neler yapabileceğini anlamaya çalışacağız”

“Red Bull’larla mücadele edebilir miyiz? Umarım. Amaç bu olmalı. Mümkün mü bilmiyorum ama bunu amaçlıyoruz”

Hamilton da bu hafta sonu McLaren’in rekabetçi olacağına inanıyor ama Red Bull’un da ileri yönde adım atacağını bekliyor.

Hamilton: “Tempo açısından oldukları yerde kalırlarsa, yarışta bizden 0,1-0,2 saniye hızlı olurlar ama sıralamada bu, 0,4-0,7 saniye olur. Hâlâ bu farkı korurlarsa, bu hafta sonu belki de arayı biraz kapatabiliriz.”

“Ama onların da buraya bazı güncellemeler getireceğini ve ileri adım atacaklarını varsaymanız gerek. Bu yüzden onlarla aynı oranda adım atmış olabiliriz, fark da sabit kalmış olabilir. Yarın veya sonrasında bunu göreceğiz”

Vettel 4 yarıştan 3’ünü kazanmış olmasına rağmen Button, Alman pilotun yenilmez ilan edilmesi için erken olduğunu düşünüyor.

Button: “Çok önde ama (2009’da) sene başında ben de çok büyük bir fark atmıştım ve Sebastian ile Mark (Webber), neredeyse beni yenecekti. Farklı bir durum”

“Kaynakları var ve bunları kullanmak istiyorlar. Bu yüzden onları şu anda yenmenin çok zor olduğunu düşünüyorum; birkaç yarış bu böyle olacak. Ama pes etmeyeceğiz. Bu, son yarışa ladar kesinlikle mücadele edeceğiniz bir şey”


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Kesinlikle öyle ya pole ya startta geçmek lazım çünkü yolda kalmıyorlar

  2. Sıralama mağlubiyetini herkes kabullenmiş durumda…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir