Massa: "F1 İçin İyi Olan Her Şeyi Kabul Ederim"

yazar:

kategori:

Yakın zamanda FIA, egzoz kullanımını kısıtlama kararı aldı ve bunu mümkün olan en kısa sürede yürürlüğe sokmak istiyor.

Konu ile ilgili olarak Massa: “Bunun ne demek olduğundan tam olarak emin değilim; ilgili takımları nasıl etkileyeceğini, birini diğerine göre daha fazla etkileyip etkilemeyeceğini söylemek zor. Çünkü sadece kendi takımımı bilirim. 

“Ferrari’de her zaman, mevcut kurallar dâhilinde en iyi çözümü bulmak için çalışıyoruz. FIA’nın, (egzoz konusunda) bu yönün biraz fazla olduğunu hissetmesi ve kuralları değiştirmek istemesi normal”

Sezonun şimdiye kadarki yarışlarında geçiş sayısı oldukça arttı ve Türkiye’de rekor kırıldı. BU geçişlerin daha çok lastiklerden kaynaklandığı söyleniyor ama Massa, tek başına lastiklerin rol oynamadığına inanıyor.

Massa: “Geçişlerin sadece lastiklerden kaynaklandığını düşünmüyorum. Kanada, lastiklere ve diğer elemanlara bağlı; bunların karışımı ile bu sene yarışlar heyecan kazandı. Birçok geçiş hamlesi görüyorsunuz. Ama lastikleri bozulursa yarışın sonunda sıkıntı yaşayabiliyorlar; böylece araçlar, konum olarak aşağı ve yukarı sıralara gidiyor. Bu, hem lastiklere hem de kanada bağlı. Seyirciler kadar biz pilotlar için de işler daha heyecanlı. Eğer herkes mutluysa, bir pilot olarak ben, Formula 1 için iyi olan her değişikliği kabul ederim”


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir