Pirelli, Süper Sert Lastiklerini Savunuyor

yazar:

kategori:

Sene başından beri lastiklerinin kısa ömürlü olduğu şeklinde şikayet alan Pirelli, İspanya’ya daha uzun ömürlü olmasını beklediği yeni süper sert lastikleri getirdi. İlk 2 antrenman seansından sonra ise bazı sürücüler bu lastikleri eleştirdi ve özellikle Lewis Hamilton’un “felaket” yorumu dikkatleri üzerine çekti.

Pirelli’nin Motor Sporları Patronu Paul Hambery “Yavaş ve daha az tutuşa sahip. Bunu inkar etmiyorum. Ancak olumlu yanlarına bakmalısınız. Yumuşak ve sert lastikler arasında fark olması istendi. İstanbul’a bakarsanız sert lastikler yumuşak olana gçre 1 ya da 2 tur daha fazla kullanıldı ve performans farkı olduğu için stratejide önemli olmadı.”

“Şimdi ise takımlar arasında fark var. Yumuşak ile sert lastikler arasında 10 ile 14 tur arasında fark var. Bazı takımlar daha fazla kullanabiliyorlar. Onları söylemeyeceğim çünkü yarış günü stratejide önemli olacak.” dedi.

Hambery, yumuşak ile sert lastikler arasındaki iki saniyelik farkın istediklerinden büyük olduğunu kabul etti ancak yine de sert lastiklerin kullanılacağını söyledi.

Hambery “Performans açısından 2 sn fark gördük ve bu testlerde gördüklerimizden fazla. Ancak sert ile yumuşak lastik arasındaki aşınma seviyesi oldukça yüksek. Yumuşak lastikler tur başına 0.2 sn kaybediyor. Sert lastik ise 0.1 sn kaybediyor.”

“Bu da sert lastiklerin bazı stratejik kararlarda etkili olabileceğini gösteriyor. Daha önce etkili olamamıştı.”  dedi.

Hambery ayrıca pilotların bu lastiklerden memnun olmamasını, Malezya’dan beri gerçekleştirilen testlerde söylemeleri gerektiğini söyledi. Bu lastikler daha önce Malezya ve Türkiye’de antrenman seanslarında test edilmişti.

Hambery “Çok farklı olduğunu anlayabilirim ancak bu yorumlar niçin Malezya ve İstanbul’da test edildikten sonra söylenmedi? Bu tür yorumlar almadık. Belki onları ciddi anlamda test etmediler ve ciddiye almadılar.”

“Aracın dengesini değiştirdiğini tahmin edebiliyorum. Bu da ekstra teknik mücadele gerektiriyor. Bu durumu takımlarla görüşeceğiz.”

“Şu anda size söyleyebileceğim tek şey lastik ömrünün önemli derecede artmış olması. dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir