Cosworth 2013 Kurallarından Endişe Ediyor

yazar:

kategori:
Formula 1 araçlarının çevreye duyarlı olmaları için mevcut 2.4 litrelik V8 motorların yerine 1.6 litrelik turbo güç üniteleri gelecek.
FIA Başkanı Jean Todt, Barselona’da Cumartesi günü padokta motor üreticileri ile, güç üniteleriyle ilgili gelişmeleri görüşecek.
Cosworth’un F1 Genel Müdürü Mark Gallagher, maliyetin bu görüşmelerde öne çıkacağını düşünüyor.
Gallagher: “2013 kurallarında bizi endişelendiren bir konu şu: Müşterilerimize baktığımızda ve F1’de iş açısından geleceği göz önüne aldığımızda, burada müşteriler için varız ve müşterilerin, F1 motorlarına para harcama niyeti olmadığını biliyoruz”
“Maliyetler hâlâ sorun”
“Yeni kurallar, yenilikçilik açısından hoş karşılanırken, hoş karşılanmayacak şey, finansal bir yarışın ortaya çıkarılmasıdır. Birçok takımın en zor ekonomik dönemden geçtiği şu süreçte istediğimiz şey bu değil.”
“2013 ile ilgili maliyetler konusunda sorumluluk sahibi bir görüşme olduğuna inanıyoruz.”
Gallagher, şu anda Williams, Virgin ve HRT’ye motor veren Cosworth’un, maliyet endişelerinin olmasına rağmen 2012 sonrasında da sporda kalmaya niyetli olduğunu söyledi.
Gallagher: “F1’e kesinlikle uzun vadede bağlıyız. F1’e geri döndüğümüz geçen sene, Cosworth’un üç sene uzak kaldığını ve bunun tekrarlanmasını istemediğimizi söylemiştim. F1’de uzun süre yer almak için ger döndük”
“Ama yapmak istediğimiz şey, F1’de uzun vadede yer almak, yüksek rekabette ama müşteriler tarafından sarın alınabilir motorlar sağlamak. Çünkü bu olmazsa, iş de olmaz”

Yorumlar

  1. Yeni kurallar yepyeni masraflarla gelecek. Dört silindir olayı komik ama yapacak birşey yok gibi görünüyor. Cosworth yıllardır motor sağlayan bir üretici ve dört silindirlerde de başarılı olacağını düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir