KERS Sorunu Schumacher'in Olağan Dışı Stratejisine Neden Olmuş

yazar:

kategori:

Sıralamaların son seansına kalmayı başaran Mercedes sürücüsü, son bölümde sert lastiklerle piste çıktı ve başka kimsenin bu stratejiyi uygulamamasının ardından hızlı tur atmadan pite döndü. Bu da Schumacher’in yarışa istediği lastiklerle başlayabileceği (*) anlamına geliyor.

Schumacher “Ne yazıkki 3. seansta KERS çalışmadı ancak mümkün olan en iyi şekilde duruma tepki gösterdik. Diğer takımların bunu yapması ihtimaline karşılık sert lastikleri tercih ettik. Kimse bunu yapmadığı için tur zamanı atmadan pite geri döndük böylece yarın için stratejimizi tercih edebiliriz.”

“Son zamanlarda olduğu gibi iyi bir start alıp pozisyon kazanmaya çalışacağım ve oradan mücadeleye girişeceğiz. DRS ve KERS’le birlikte geçiş Barselona’da bile mümkün olacak bu yüzden lastikleri iyi bir şekilde kullanmak önemli olacak. Geride temiz lastiklerim var. Bunlarla en iyi sonucu almaya çalışacağım.” dedi.

7. sırayı kazanan Nico Rosberg “Bu hafta sonu yarış performansına odaklandık. Bu yüzden sıralamalarda biraz geride kalmayı bekliyorduk.”

“Ancak 7.likten dolayı hayal kırıklığı yaşamıyorum çünkü yarışta güçlü olmamızı bekliyorum. İstanbul’dan daha iyi bir yarış çıkarabiliriz.”

“Geride bir set temiz lastiğim var, bu da bizim için iyi olacak. Umarım doğru strateji ile yükselebiliriz.” dedi.

(*) Bu bölüm düzeltilmiştir.


Yorumlar

  1. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Schumi'nin bu q3 kabusu ne zaman sona erecek? Nasıl oluyor da her defasında q3 e kadar herşey yolunda giderken bir anda kers, drs, vs. sorunlar çıkıyor, yahu bu kadar mı bahtsızlık olur. Sıralamalarda özellikle q3 te artık ciddi stres yapmaya başladım.

  2. bencede bu sefr içimde farklı bir duygu var hadi schmi

  3. watercolour avatarı

    hahaha doğru dedin :))

  4. şumi yarın ferrarilerin önünde bitirecek

  5. aslında gayet güzel bi düşünce red bullar q2de yumuşak lastik kullanmadılar ferraride öyle sanırım birde msc son seansta sertle çıktı yumuşak lastiği kaldı elinde. yarın çok şey olabilir yumuşak lastikle 3 tur atmış olsaydı lstikler bittiğinde bu 3 tur 6 saniye(yumuşak-sert hamur farkı 2sn) avantaj ya da dezavantaj olarak gelecektir.

  6. deniz kızıl avatarı
    deniz kızıl

    O zaman bu adam nerden ekstra güç alacak ya yazık olur çalıştıramazlarsa 🙁

  7. belli değil sanırım, ross brown çalıştırmaya çalışacaklarını söylemiş. ama şu ana kadar olduğu gibi çalışması sürpriz olacak.

  8. deniz kızıl avatarı
    deniz kızıl

    Arkadaşlar schumacherin aracında yarışta KERS'i çalışacakmı

  9. Bence bu taktik 2-3 sıra kazandırır ama yarışın başında arkadan başlayan pilotların bir çoğu Schumacher'i geçecek ama yarış sonuna doğru Schumi geçiş show'a başlayacak fakat yarıştan sonra eski pilotlar başlayacak bırakmalı yaşlı herkese geçildi felan filan ….

  10. arkadaslar başlayacağı pozisyon 10.sıra eskiden olsa yakıt ikmali v.s bir çok farklı stratejiyle yukarlara tırmanmak daha kolaydı ancak burdan tırmanması ve bu kötü araçla çok çok zor ne takarsa taksın, yumuşak taksa öndekilerde yumuşak kullanıyor geride olması büyük dezavantaj,sert le başlasa tam facia olur farklı lastik stratejisinde olan geriden gelen bir çok araca geçilebilir büyük zaman kaybı yaşar.çünkü eskisi gibi değil iki hamur arasında büyük farklar var.bütün bunların sorumlusu da mgp denen illet.
    bu saatden sonra kimse kalkıpda schumiyi elestirme gafletine düsmesin yok takım arkadasının gerisinde yok bilmem ne 1 değil 10 değil aracında bu kadar sorun yaşayan bir pilot rekabetçi olamaz istediği kadar hızlı olsun.eleştirilecek biri varsa onu bu hale düsüren mgp açık adres tir saygılar.

  11. Şuanda hiç kullanılmamış bir set yumuşak ve az kullanılmış 2 set yumuşak lastiği var değilmi schuminin? eğer öyleye ferrarilere göre avantajlı durumda zaten. yumuşakla başlayıp, yumuşak, sert ve yumuşak şeklinde piststoplar yapabilir.
    bu pistte sc hiç girmez sanırım :S

  12. belki q3e sert lastikle çıkan bir çılgın olur da onu geçeriz diye düşünmüş merc pit ekibi. sert lastikle piste çıkmanın bundan başka bir anlamı yok. 10. sırada olup da yarışa sert lasikle başlamak gelmiş geçmiş en aptalca strateji olabilir. bir kere bu lastiklerin ısınması hafif depoyla bile 3-4 tur sürüyor ve bu sürede yumuşaklardan nerdeyse 5sn daha yavaş oluyorlar. şumi sert lastikle başlarsa, arkasında yumuşak lastik takan bütün otomobillere geçilir ve bütün yarış anca sauberlerle filan kapışır.

    kerssiz hızlı bir tur atsaydı en fazla 7. ya da 8. olabilirdi, bunun yerine 10. başlayıp bir set fazladan kullanılmamış lastiğe sahip olmayı tercih etmek mantıklı görünüyor. eğer merclerin yarış hızı da söyledikleri gibi iyi olursa şumi ilk 6da bitirebilir. o değil de beş sıralamanın beşinde de mi sorun yaşar bi pilot ya?

  13. bende onu diyorumyaa bu en başından belliydi zaten.

  14. Bekir Abdullah avatarı
    Bekir Abdullah

    imkansızdan bahsediyorsun ,, set lastikle başlayıpta bunu yapması mümkün değil…

  15. sert lastiklerle piste çıkan olsaydı onlarla pozisyon mücadelesi verebilirdi ancak öyle olmayınca lastiğini boş yere kullanmak istemedi ve lastikleri temiz bırakarak pite döndü

  16. zaman turuna başlamadı diye anlıyorum ben yani piste çıkış turunda direk içeriye girmiş sanırım. bu durumda tur zamanı için kronometre çalışmamış olur zaten.

  17. Özellikle şu cümlesi çok enteresan; "Ne yazıkki 3. seansta KERS çalışmadı ancak mümkün olan en iyi şekilde duruma tepki gösterdik. Diğer takımların bunu yapması ihtimaline karşılık sert lastikleri tercih ettik. Kimse bunu yapmadığı için tur zamanı atmadan pite geri döndük böylece yarın için stratejimizi tercih edebiliriz."

    diğerlerinin yumuşak lastikleri takma ihtimalini neden düşündülerki? bildiğim kadarıyla en hızı turu attıkları hamurlarla starta başlamak zorundalar zaten. dolayısıyla sert lastiklerde daha iyi turların gelme ihtimali yoktu. Schumiyi zaten seansın en sonunda piste gönderdiler.o sırada kimlerde ne lastik olduğu artık aşikardı. bu yüzden yukardaki cümlesi biraz çelişkili. ancak cümlenin sonundaki "böylece yarın için stratejimizi tercih edebiliriz" demesi isterse yumuşaklada başlayabiliriz anlamına geliyor sanırım.
    Bakalım ross efendi Schumi için neler düşünmüş yarın görücez.

  18. hmmm bu güzel. ancak benim schuminin yorumundan anladığım sertlerle başlayacağı yönde. bu başlangıcı eğer iyi bir startla taçlandırırsa ve 3 pitstop yaparsa başarılı olabilir.
    Şöyleki bu lastil 1,5-2 saniye kadar yavaş görünüyor ancak startta 2 sıra yer kazanırsa örneğin rosbergin önüne geçerse arkadakilere daha iyi direnebilir. 13-15 tur bu lastiklerle önündekinden kopmaz atak yemezse ozaman efsaneden son 10 turda iyi bir show izleriz.

  19. Bu da Mercedesin resmi sitesinden.

    Michael had a good start at the beginning of the session but unfortunately his car suffered a KERS failure in Q3 and he did not complete a timed lap to save a set of fresh tyres. Michael is therefore able to choose which tyres he will start on.
  20. tur zamanı yapmadı ama sert lastiklerle piste çıkıp geri dönmüş. umarım bu durum sert lastiklerle start almayı bağlayıcı bir durrum değildir.
    Üstelik açıklamasından sert lastikle başlayackmış gibi görünüyor.
    aşağıdada anlattım bence bu durum hiçte akıllıca bir strateji değil.

  21. evet. massa yumuşaklarla başlamıştı ama onun şöyle bir durumu vardı: Q3'de yumuşak lastiklerle piste çıkıp zaman turuna başladı, finish düzlüğüne çıkmayıp pite girdi.

    burada da schumacher sert lastiklerle zaman turuna başladı, finish çizgisine gitmeden pite girdi.

    lastik kuralını uygulayabilmek adına "zaman turu yaptı" demek için finish çizgisini geçmek mi gerekiyor, yoksa kronometrenin çalışmaya başlaması yeterli mi, bu konunun aydınlanması lazım bence.

  22. Türkiye'de Massa yumuşaklarla başlamamış mıydı ? Hatırlarsan Massa da Q3'te tur atamamıştı.

  23. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Mercedesin İçinde Böyle Kararlar Veren Zeki Var Acaba Kim O Çok Merak Ediyorum..

  24. aynen öyle. sert lastik, schumi'nin ayağına kurşun sıkmak gibi bir şey olacak. ama yukarıdaki haberde "yarışa sert lastiklerle başlayacağı anlamına geliyor" diye bir cümle var. yumuşaklarla başlama hakkı var mı acaba?

  25. Rakip takımın taraftarları bile isyan ediyor, biz ne yapalım artık 😀

  26. birgün sorunsuz bir hafta sonu geçirin dişimi kırıcam…

  27. Tur zamanı atmadı ki. Yarın istediği lastiği seçme hakkı var.

  28. Yarın sert lastiklerle başlarsa bir faciayla karşı karşıya kalabiliriz. Bunun içindir ki ben yumuşaklarla başlayacağını düşünüyorum.

  29. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Schumacher Sadece İstanbulda Sıralama Turlarında Hata Yaptı..Onun Dışındaki Sorunlar Hep Araçtan Görünüyor 3 Yarış DRS Sorunu 1 Yarış Kers Bıktırdılar Bizi..

  30. yada yumuşakları takıp hiç tur atmaması en mantıklısıydı bence.sert lastik tercihi kimin fikri acaba

  31. madem kers çalışmıyordu yumuşak set lastikle çok yavaş bir tur atmalıydı.
    sertle başlaması yumuşak lastik kullnanlara drs ve kers ile atak şansı verir.

  32. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Anlattıklarına Göre Yarış Performansı Sıralamadan Daha İyiymiş 5-6 Bitirirler Diye Tahmin Ediyorum.Sorun Yaşamazlarsa..

  33. saçma sapan taktiklerle olmaz bu işler adamım
    eger bu işlere kaldıysa koskoca mercedes bırak gitsin formulayı yine
    hiç olmazsa gönlümüzde yerin bari temiz ve güzel kalsın
    seni güzel ve rekortmen olarak hatırlayalım
    bizi kahretmekten başka bişey yapmıyorsun artık

  34. bu arada, işin stratejik tarafına bakarsak sert lastikle yarışa başlamak hiç de avantaj falan değil. hem kirli taraftan kalkacaksın, hem ilk viraja kadar 1 kilometre yol olacak, hem de sert lastiklerle kalkışta iyi tutunma sağlamak için uğraşacaksın. ilk 10 tur öndeki pilotlar 1 pit stopluk zaman farkını ellerini kollarını sallaya sallaya açacak ve pitten schumacher'in önünde dönecek bir çoğu. bu mu güzel strateji? kalan 9 araç neden düşünmemiş bu "harika" stratejiyi? bir kez daha selamlar, ross brawn.

  35. Schumi için senaryo nasıl olacakki? kers çalışsaydı yumuşak lastikle tur atacaktı ve 2 turluk ömrünü yiyecekti lastiğin. şimdi 1 set hiç kullanılmamış yumuşak set lastiği var sanırım.
    Ancak yinede sert lastiği takıpta tur zamanı yapmadan dönmesi hoş değildi. zaman yapmayı denemeliyydi belki 7-8 den kalkabilirdi bilmiyorum. sert lastikle 2 tur atmış olsa nolacaktıki?
    açıkcası endişeliyim kaç pit yapacaklar bilmiyorum ama bu kez yaşadığı sorunu avantaja çevirip yarışı iyi bir yerde bitirmesini istiyorum.

  36. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    Yandık Yarın Arkamızda Toro Rossolar Var…

  37. Michael Schumacher avatarı
    Michael Schumacher

    7. sırayı kazanan Nico Rosberg "Bu hafta sonu yarış performansına odaklandık. Bu yüzden sıralamalarda biraz geride kalmayı bekliyorduk.

    Bu Yavaşlıgın Nedenini Biraz Olsun Açıklıyor..

    Schumacherin Sorun Yaşamasına Şaşırmadım Her Sıralama Turunda Bunlara Alıştık..

  38. schumacher ve KERS.. yıldızları bir türlü barışmıyor bunların. ama ne hikmetse antrenmanda çatır çatır çalışan, rosberg'de hiç arıza vermeyen KERS, durup durup sıralamalarda schumi'nin başını yakıyor. bu kadar tesadüf filmlerde bile olmaz. bir değil, iki değil. ross brawn efendi yıllarca schumacher isminin altında ezilmesinin acısını bu şekilde mi çıkartıyor acaba? yazık, ne diyeyim..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir