"Türkiye GP'nin Geleceği Konusunda Top Artık Ecclestone'da"

yazar:

kategori:

Akgül, yaptığı açıklamada, yarışın İstanbul’da sürmesi için kendilerinden 26 milyon dolar istendiğini belirterek, ”Son Formula 1 yarışında Ecclestone ile görüştük ve böyle bir dayatmayı kabul etmeyeceğimizi söyledik. Kendilerine farklı formüller önerdik. Söylediğimiz formülleri beğendiğini ve görüşmeye devam etmemiz gerektiğini söyledi. Nerede, ne zaman görüşme talep ederse görüşürüz. Bu şekilde ayrıldık” diye konuştu. 

Formula 1 için her yıl 13,5 milyon dolar para verdiklerine dikkati çeken Akgül, yaptıkları teklife ilişkin şunları söyledi: 

”Bu parayı ödemeye devam edelim, ancak seyirci gelirlerini size bırakalım. Reklam gelirlerini size bırakalım. Televizyon yayın haklarını size bırakalım. İşletmeden zarar ettiğini söylüyordu. Onu da bize bırakın, dedik. Bunları üst üstte koyduğunuzda zaten 20 milyon doları buluyor. Al parayı git, işletmeyi bize bırak. Seyirci az, diyorsunuz. Ben size seyirci garantisi de veriyorum. Anlaştığımız paradan seyirciyi garanti edeyim. Diyelim 3 gün boyunca 100 bin seyirci. 100 bin seyirci altına düştüğünde biz karşılayalım. Bunu teklif ettim. Çok hoşuna gitti. 

Kendisi de İstanbul pistini sevdiğini ve tekliflerin de güzel olduğunu söyledi. Bunları kabul ederse devam eder. Ben Gençlik ve Spor Genel Müdürü olarak organizasyon almak için ne fedakarlıklar yapıyorum. Elimdeki niye kaçırayım. Kesinlikle böyle bir şey istemem. Dayatmalara da dayanamam. Top Ecclestone’da. Haziran ayı sonu gelmeden bir araya gelmemiz gerekiyor. Ecclestone’dan tarih bekliyoruz.”

 

Ajansspor


Yorumlar

  1. Sen eğer 3 günlük bilet satarsan kimse gelmez.Örneğin sırf yarış günü için bilet sat herkes alır.Adamın tek tatil günü var o da pazar günü.Gişeye gidiyo soruyo sılver 200 lira kim alırkı o fiyattan bilet. sat 50 liradan biletleri boşyer kalmaz.

  2. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Alakası yok bilt fiyatlarını biz koyacaz adam parasını alip gidicek o işlere karısmıcak pisti aliyoruz adamın elinden.

  3. Yanlız bilet fiyatlarını belirleme kısmı sanırım yine Eclestone da olacak. Kötü.

  4. iş bitirici dedikleri bu olsa gerek , 26 milyon dolarlık teklif pazarlık payı düşünülerek koyulmuştur 20 milyonu buluyorsa onlar içinde tatmin edici bulunmuş gibi ayrıca seyirci garantisi de verilmiş başka ne sorun vardı ki 🙂 çok güzel bir haber bu tamamına ermasi temennimiz.

  5. Micha3L Schum4cheR avatarı
    Micha3L Schum4cheR

    Adam Süper bir teklif sunmuş helal olsun diyorum, her şeyiyle f1 i bizden fazla seviyor Bay E bunu kabul etmeli daha iyi bir şeçenek göremiyorum çünkü orayı doldurmak bizlerin elinde olsun Yunus AKGÜL ne yapar ne eder İst partkı doldurmanın bir yolunu bulur her şekilde bu işte tecrübeli bir insan bu şekilde devam edersek bir çok etkinlikde arkasından gelir.

  6. teklif gayet iyi,ecclestone açısından.artık bu da olmazsa ben bizzat gidip fuar alanına çeviricem pisti.

  7. ColoneLTurK  avatarı

    Adamın konuşmaları hakikatten iş bitirici. Bay E şartları kabul ettiği takdirde bu adam f1 için tribünde doldurur, diğer bir sürü organizasyonu da Türkiye'ye çeker gibime geliyor.Hayırlısı bakalım.

  8. Bi pistin anahtarını vermemişler, Bay E bunuda kabul etmezse "go home " yani..

  9. 4 gün önceki yapılan bir röportajdı.
    yunus akgül, daha önceki türk yöneticilerden beklenmeyen netlikte ve heveste bu işe sarılıyor, sorunları çok iyi biliyor. reklam yapılmadığını, başka motor sporu organizasyonu getirilmediğini, bilet fiyatlarını, sponsorların tutumlarını.. işi bilmeyen yöneticiler tarafından yönetildi istanbul park.
    bay e ye gelince, daha fazlasını koparmak istiyor haliyle, kendisi de illaki işin ticari tarafında, çünkü işi bu adamın, ama aynı zamanda formula 1 pazarlamak ve daha fazla kişi tarafından heyecanla izlenmesini sağlamak.. bu yüzden istanbul park gibi izlenilesi harika olan yarışların çıktığı pisti kaybetmek istemeyecektir.
    büyük ihtimalle anlaşmanın sağlanacağını düşünüyorum. bay e nin sadece maddi kaygısı var, onun haricinde pist için hiçbir şey diyemez zaten. takvimin en modern pistlerinden birisi..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir