Villadelprat: "Ferrari'nin Üzerinde Büyük Baskı Var"

yazar:

kategori:

80’li yıllarda Maranello kökenli takımda çalışan tecrübeli mühendis Villadelprat, Costa’nın başka bir göreve kaydırıldığının açıklamasından daha önce bazı değişiklikler yaşanacağını tahmin etmişti.

Barselona’daki yarışın ardından Pazartesi günü El Pais’e yazan Villadelprat: “Şu anda Ferrari’nin üzerindeki baskı acımasız derecede.”

“İşler değişmeli. bu açık. Ama Ferrari’de tipik tepki halini alan işler planlandığı gibi gitmediğinde sorumluların yerini değiştirme yönteminden kaçınılmalı. Onun yerine teknik takımı güçlendirmeli ve onlara işlerini kaparken güven vermeli. Doğru yılda gidiyorlar ama zamana ihtiyaçları var”

İki gün sonra ise AS’a konuşan Villadelprat, Costa’nın görevinden alınmasının doğru hamle olmadığını söyledi.

Villadelprat: “Ferrari gibi bir şirkette paniğe yenik düşemezsiniz. Beş yarışın ardından böylesi büyük bir değişikliğin zamanı değildi. Ama baskı çok büyük. Şüphesiz Costa’sız yola devam etmek, zarar getirir. Çünkü, Ferrari için geçen sene muhteşem bir araç üreten aynı kişiydi”

Bu arada İtalyan Autosprint, bazılarının işlerini tamamen kaybedebileceğini yazdı.

Kayda değer bir ayrıntı şöyle: Ferrari’nin Salı günkü kısa medya açıklamasında teknik tarafta şef tasarımcı Nikolas Tombazis’ten bahsedilmedi.


Yorumlar

  1. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    ferrari için muhteşem bir araç mı üretti geçen sene şaka mı bu yoksa ben yanlış mı okudum dalga geçiyo heralde geçen seneki araç redbull dan yer yer 1.5 sn yavaş kaldığı oldu be macaristan gp sini hatırlıyorum istanbul gp yi hatırlıyorum alonso şuandada olduğu gibi tamamen kişisel becerileriyle son yarışa lider girdi ve takım onuda mahvedip şampiyonluğu kaybettirdi geçen seneki ferrari aracı ve takımı rezaletti bu seneki ise içler acısı yarışın yarısında oturup ağlayasım geliyor yarışı izlerken bu sene:)))

  2. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    🙂

  3. Görünüşe göre Mercedes daha büyük bir balığın peşinde. Mahşerin 3 atlısını yan yana getirebilirler

    Schumacher, Brawn ve Newey 🙂

    http://www.formula1.com/wi/597×478/schlegelmilch/2010/1103-0171.jpg

  4. 5 yarış diyor adam, ne 5 yarışı araç zaten eski bu sene iş yapacağını düşünmek. süspansiyon sistemini değiştirmekten korkmak sonra da redbull mclaren lastiğe çok iyi uyum sağladı demek olmaz.

  5. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ben bu Nikolas Tombazis'i Mercedes'e çok isterim.
    Bob Bell ile bu ikisi çok iyi işler başarırlar Mercedes'te
    keşke bu ikili yanyana çalışsa Mercedes'te keşke.

  6. TiFosi_KaDiR  avatarı

    abi noluyor bize böyle???

    adminler artık su yorumlarımı direk yayınlasansız nasıl olur??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir