Lauda, Ferrari-Alonso Anlaşmasına Anlam Veremiyor

yazar:

kategori:

Ferrari, İspanya GP öncesinde yaptığı açıklama ile Alonso’nun anlaşmasını uzattığını duyurmuştu.

Lauda: “Bunu anlamıyorum. Her zaman iki senelik anlaşmalar yaptım. Rekabeti arttırma adına her iki taraf için de mantıklı olan buydu. Uzun bir anlaşma ile bunu kaybedersiniz.”

“Ferrari’de durumun, Alonso ve banka sponsoru Santander kombinasyonunun etkili olduğundan eminim. Ama Ferrari’nin yerinde olsaydım, o kadar uzun süreli anlaşma yapmazdım”


Yorumlar

  1. o gün gelirse bana hatırlatırsın

  2. Sen kimi ye takılıp kalmışsın arkadaşım. Ha bu arada nascar yarışları nasıl gidiyor. 🙂

  3. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    jetman yaklaşımın güzel fakat aynı tavırlarını ,Lauda ileride rosberge laf atınca da göstermelisin.Geçenlerde şumi de payını almıştı.Belki de sıra rosbergte.
    Laudaya böyle söylemeyin çamur atmayın derken , aynısını kimici arkadaşlara da söylemelisin.Lakin onlar bu haberden sadece birkaç haber önce yayınlanmış kimi haberinden bile habersiz sadece Alonsoya çamur atmaktadırlar.Kimi haberini okumazlar bile.

    http://www.trf1.net/motorsporlari_haberler/nascar_haberleri/20703-raikkonen-nascar-in-en-ust-duzey-aracini-test-etti.html

  4. ya arkadaş sen ne kadar cins bir adamsın her şeye burnunu sokmasan olmuyor, defol git evde torunlarınla oyna.

  5. herkül e katıldığım nokta:alonso 2016 sonuna kadar kendini garantiye almış değildir.ferrari tek taraflı anlaşmasını fesih edebilir isterse.ayrıca di monte farkına vardıki sadece tek bir pilotla ağırlık vermekle şu anki f1 de başarılı olmak mümkün ama mantıklı değil.dolayısıyla seneye massa nın yerine gelecek pilot anahtar ferrari için.

  6. lauda ya beyni sulanmış demek çamur atmak ona yapılan haksızlıktır bence.o adamın bu yaşında beyni zehir gibi ben şahsen kendisini çok severim ve müthiş bir saygım var..
    ayrıca okay karacan da bizim kuşaktandır yaşlarımız aşağı yukarı aynıdır.kendisinn heyecanına hayranım aynen benim gibi heyecanlı.yıllar yıllar geçmesine rağmen.elinden geldiğince bu işi iyi yapmaya çalışıyor.zaman zaman dokundurdum okay a ama trt okay a bir görev vermiş f1. okay elinden geldiğince bu işi iyi yapmaya çalışıyor kendisinin çabalarını ve heyecanının canı gönülden tebrik ediyorum.konuyu çok bilir yada bilmez orasıda ayrı konu.ama lauda bu işin tam göbeğinden gelmiş biridir.lauda ya berger e.mika ya yada başka eski pilotlara bu tür yakıştırmalar anlamsızdır.

  7. beyni sulanmış sanırım artık 🙂

  8. Aha kadro tamalandı düğün başlayabilir:)
    Kambersiz düğün olur mu?
    Bizde nerde kaldı diye merak ediyorduk

  9. düzeltme, Fondazione, Fondanzione değil.

  10. bu kask sezon sonu açık arttırmayla satılacakmış ve gelir Fondanzione Fernando Alonso vakfına bağışlanacakmış. Bu vakıf çocuklar için yol güvenliğini arttırmak adına çalışmalar vs. ler yapan bir yardım kuruluşuymuş, bu kaskı Alonso bir diğer cadde yarışı olan Singapur'da da kullanacakmış, haberin kaynağıda aşağıdaymış;
    http://www.ferrari.com/English/Formula1/News/Headlines/Pages/110525_Monaco_GP_A_special_helmet_for_a_special_cause.aspx?

  11. Kesinlikle söylediklerinin tamamına katılıyorum.

  12. santander in alonso nun ferraride yarışması konusuda ne kadar etkili olduğunun anlaşılacağı bir açıklama daha…ne kadar para veriyor ki bu işe ferrariyi parmağında oynatıyor? neticede herkesin (takım)bir fiyatı var…bedelini ödeyince ferraride istediğin şarkıyı söyleyebiliyor…şu an alonso fanları bu anlaşmaya çok seviniyorlar. zannediyorlarki ferrari alonsoya inanılmaz güveniyor. bu yüzden 2016 ya kadar sözleşme imzalıyor. üstelik daha hiçbirşey vermemişken hatta zarar bile vermişken…şu unutulmamalı ki bu anlaşma alonsonun ferraride ki ömrünü sadece gelecek sene için uzatır. bu sene şampiyon olma ihtimali bu sürüş kalitesiyle zaten çok zayıf…zaten alonso sayesinde markalar şampiyonluğu diye bir şey düşünmüyorlar. geriye alonsonun gelecek yıl şampiyon olması kalıyor. o iş te olmaz ise alonso değil 2016 ya kadar 2026 ya kadar kontrat imzalamış olsa takımdan yollanır. bu açıdan bence alonso hata yapmıştır. bir insanın kontratı biter yeni anlaşma yapılmaz hiç problem yok gitmesinde…ama kimi gibi tazminat ödenipte vaktinden evvel yollanırsan bu insanın zoruna gider. böyle bir ihtimal bu anlaşmayla çok artmıştır. zaten seneye massa yerine iyi bir isim gelebilir eşit statüde…alonso bu durumda ciddi bir moral çöküntüsüyle hem kendine hem takıma zarar vermeye başlar….bakmayın alonsonun ferrariye sürekli ağamsın paşamsın söylemlerine…dişine bir kan sıçrasın parçalamadık kimseyi bırakmaz…alonso vuruşmadan asla geri çekilmez. zira kendisi her daim iyi gün dostudur. sadece kara ortaktır. işine gelmedimi ferrariyi tavırlarıyla yerin dibine sokmaktan asla çekinmeyecektir.kimi gibi sessiz kalıp son dakikaya kadar efendice yarışmaz alonso…sadece para için yapılmış bir anlaşma…

  13. bencede =)

  14. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    güzel kaska benziyor beğendim (daha ayrıntılı resim olsaydı keşke)

  15. evet harika gözüküyor yerinde olsam geri kalan yarışlardada bu kaskı kullanırdım.

  16. ben bunda eleştirilecek bir durum göremedim şuanda ferrari için alonsodan daha iyi bir seçenek yoktu ve anlaşma uzadı ama santander alonsonun önüne geçiyor son yıllarda her ne kadar biz arada takılsakta bu en doğal hakkı iki tarafında alonso ön planda olan bir sporcu santanderde önemli bir banka reklam yapmak en büyük hakkı ve bunu vatandaşına yaptırmak hem vatandaşı hemde kendi çıkarına. bu lauda bazen(hatta her zaman 😀 ) çok gereksiz konuşuyor ben ciddiye alınacak birisi olduğu kanaatinde değilim.

  17. selim bulut avatarı

    Bir tek sponsor yüzünden oldugunu zannetmiyorum ve Alonso'nun monacoda kullanacagı kaskı normalinden daha iyi.

  18. Djarum,
    Şu anda birçok kişinin anlamakta zorluk çekebileceği konuları erkenden yorumlamayalım. F1 değişkenliğin hatsafhada yaşandığı bir spordur.Yarın ne olacağı hiç belli olmaz.Bu tür konular sadece malzeme arayışı içinde olanları buraya çekmeye yarar.

  19. Alonso nun Monaco da kullanacağı altın rengi kaskı muhteşem.

    MUHTEŞEM.

  20. Her zaman iki senelik anlaşmalar yaptım. Rekabeti arttırma adına her iki taraf için de mantıklı olan buydu. Uzun bir anlaşma ile bunu kaybedersiniz."

    Lauda'nın her zaman 2 yıllık anlaşmalar yapmış olması şuanki faal pilotların da öyle yapmasını gerektirmez.Eskiden öyle olabilir ama şimdi öyle değil.Fernando gibi bir pilotun bu uzatmaya dayanarak yan gelip yatacağını mı zannediyor ? Rekabetten uzaklaşacağını mı zannediyor.?

    Bakınız 19 ocak 2008 tarihinden bir haber:

    "hamilton mclarenle 5 yıllık sözleşme imzaladı 2012 ye kadar takımda ve artık kendisi tamamen şampiyonaya odaklanacak."
    Lauda bu haber esnasında uyuyakalmış.Uyanık olsaydı eminim bu 5 yıla itiraz ederdi.:):)

    Lauda kendi fikirlerini kin tutmadan ve daha yumuşak bir uslupla söyleseydi keşke.Bankayı falan karıştırmadan, eski köye yeni adet getirmeyin diyebilirdi.Kendisi pek yenilik sevmez.DRS ye bile tarihin en kötü icadı demiştir.1970 li yıllardaki prosedürlerin günümüz şartlarında uygulanmıyor olması Lauda'nın tepkisine neden oluyor.Hiç unutmam ; Fernando Renodan mclarene geçerken Dennisin bunu erkenden açıklamasına da Lauda tepki göstermişti.Raikkonen ve montoyanın psikolojisi bozulur neden bunu şimdi açıkladın demişti.40 yıl önce bu tür açıklamalar sadece sezon sonu yapılırmış.

  21. Ben de sadakatten bahsediyorum, bu yüzden süreye vurgu yaptım. Ferrari'ye 10 sene emek vermiş hiçkimsenin sadakati ile kıyaslanamaz 1 senelik Alonso. Bundan 5-10 sene sonra göreceğiz gerçekten sadık mı değil mi?

  22. Şumi ferrari de efsaneleşmiş olabilir,ama bu Alonso kadar ferariye bağlı olduğu anlamına gelmez,Ben en iyi mi değil tartışmasına girmiyorum sadakaten bahsediyorum,ferrari bunu hisetmiş olmalı ki böyle bir anlaşma yaptılar diyorum

  23. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    ya hiçbir takım ferrariden büyük değil hiçbir pilot da alonsodan yetenekli değil f1 in en büyük iki ismi bir araya gelmiş işte bunlara ne oluyorda eleştiriyolar isterse 6 yıl değil 10 sene devam eder kariyerini burda bitirir sana ne lauda arkadaşlar gelmiş geçmiş en iyi f1 pilotu olmasada şuanda schumiyi artık eski formunda olmadığı için saymassak şuan yarışan en iyi pilot alonso bunu santander miş singapur muş gölgelemeye çalışmayın papağan gibi aynı şeyleri söyleyip duruyorsunuz ferrari biraz atılım yapsa alonso zirveye çıkar bunu geçen sene gösterdi redbull a yakın bir araç ürettiği zaman(umarım seneye) schumi yıllarına geri döndürecek ferrariyi üst üste şampiyonluklara pençe atacak kalitede f1 de kaç pilot var şuan bence bir tek alonsoyla hamilton hamilton zaten ezeli rakibindeyse başka kimle anlaşma imzalayacak bu takım (vettel bence hikaye altına redbull u kimin versek en kötü podyuma çıkar zaten asla alo yada ham değil ve olamaz bence)

  24. Alonso'yu yakın zamanda Maldonado,Petrov,Karthikeyan'la karşılartırmanızdan korkuyorum.Ortada bir sponsor imkanı varsa tabi ki imkan kullanılır.Ama Ferrari gibi bir takımı ,ki büyüklüğünden tam olarak haberdar değilsiniz, koltuklarını para için sattığıyla itham ederseniz kendi F1 görüşünüze saygısızlık etmiş olursunuz.

    Ferrari şu an araçlarından maksimum verimi alabilecek pilotu Alonso olarak gördüğü için sözleşmesini uzatmıştır.
    Not:Ferrari'ye gelene kadar Alonso'yu sevmeyen biriydim.Giderse yine sevmemeye devam ederim ama ortada da bir beceri gerçeği var.

  25. FAster Inside avatarı
    FAster Inside

    tahsin :))) yapman bunu yapma bunu :))

  26. çünkü en iyisi Alonso.

    ne vettel.nede insanların kendisini kandırdığı gibi carl.

    ——————————————————————————

    eskidenki gibi.en iyisi Schumacher di.

    ne mikaydı.nede insanların kendini kandırdığı gibi DC.

    —————————————————————————-

    eskiye gidelim.en iyisi Prost'tu.

    ne sennaydı.nede insanların kendini kandırdığı gibi lauda.

    ——————————————————————————–

    işte bu yüzden laudacım.

  27. Ferrari'nin tarihinden bihabersin anlaşılan. Alonso iyi bir pilot olabilir ama Schumacher, Ross Brawn, Jean Todt ve Rory Byrne gibi Ferrari'ye yıllarını veren isimlerin yanında adı bile okunmaz. Sonuçta kendisi yalnızca 1 sene Ferrari için çalışmış birisi. Ki Ferrari'nin yalnızca yakın geçmişinden bahsediyorum, geride daha kimler var.

  28. Ferrari,Tarihinde Alonso gibi kendini işine adamış bir pilot görmediği için Alonso ile uzun vadeli bir anlaşma yaptı,
    Kim Alonso gibi Ferrari de 23üncü olsam da yine mutlu olurum der,
    Bu aynı zamanda şu demek,Başka takımda şampiyon olmaktansa Ferraride 23 olmayı tercih ederim demek
    Yani Formula 1in zirvesi,kıskananlar çatlasın

  29. 2009 da Raikonen e 45Milyon veren Ferrari bırakda Alonsoya 42 versin…

  30. schumi 50 milyon alıyordu. Ona bakarsan massa da 14 m alacak pilot değil. Rai de 25 alacak pilot değildi. Ferrarinin bu konuda bir gövde gösterisi hep wardır. anlamsız da olsa

  31. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Lauda geçenlerde şumiye emeklliği düşünmeyi tavsiye etmişti ve buradaki birçok kişinin itirazına neden olmuştu.Keşke aynı ecdad sözlerini orada da yazabilseydin.Tarafsız seni.

  32. okay karacan a sordum bu duruma ne diyorsun ?
    cevap:aman aman aman …! ortalık karışabilir demiştim tamda bundan baksetmiştim of of of :))))

  33. Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar demiş atalarımız. Şöyle tarafsız gözle bakınca, ecdadımızın haklı olduğu ortaya çıkıyor.

  34. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    hemende provakatör damgası 🙂

  35. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Miğfer takacaksan şumi haberlerinde tak.Orada daha çok ihtiyacın olacak.Biraz da şuminin mercedeste gözlemlediğin noktalardan bahset.Provakatör seni.

  36. Bir internet sitesinin haberine göre Salı günü Montezemolonun yaptığı toplantı sonrası Domenicalli'ye de yol göründü. Söylentiye göre Gerhard Bergerle görüşülüyormuş.. http://www.tomorrownewsf1.com/gerhard-berger-et-ferrari-21452

    Arkadaşlar facebookta az önce gördüğüm bir haber doğruluk payı ne kadardır acaba?

  37. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    benim maalesef üzülerek belirtiyıorumki gözlemlediğim nokta şu,
    santander alonso'nun önüne geçmiş bulunmakta
    herhalde santander sponsorluğunda ferrari çok yüklü miktarda para alıyor
    acaba alonso 42 milyon dolar yıllık kazancı alablilecek kadar bir pilotmu,
    işte orası tam bir muamma
    şimdi yandık boşuna miğfer geçirmedik kafamıza :p 🙂

  38. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Lauda da bazı saftirikler gibi olayı santandere bağlamış.Ferrari-Alonso birlikteliği ER YA DA GEÇ olacaktı.Bunu Başkan 2009 da söyledi:.Ben her zaman Alonso'nun büyük bir hayranıyım, çünkü kendisi şampiyonluklar kazanmış büyük bir pilot. Her büyük pilot da Ferrari'ye gelir" dedi.
    Santanderin yaklaşımı sadece durumu diğer etkenlerle de birlikte hızlandırmış olabilir.Akacak kan damarda durmazmış.

  39. Kardeşim saol 4x:)

    Halihazırda bu gözlerin gördüğü en büyük pilot.

    +
    Sizlerle beraber McLaren fanı olmak MUHTEŞEM.

  40. alonso karaktersiz ama yetenekli ve en iyilerden biri

  41. Ben de mi açıklamalar yapsam da gündemde kalsam abep…

  42. Fotoğraf muhteşem…..!
    can bundy (spa2000) muteşem……!

  43. ƒσяzα ƒєяяαяι avatarı
    ƒσяzα ƒєяяαяι

    bu adam geçen senede vettel in yarışlarda webber e yol vermesi gerektiğini zaten vettelin şampiyon olmasının imkansız olduğunu söylemişti alonsoya karaktersiz diyip 1.5 ay sonra f1 deki en iyi pilot alonso demişti bu adam bunak bunun dediklerine bakıp bide yorum yapmaya değmez

  44. Yav arkideşler ve pek muhterem Lauda, Alan memnun Satan memnun süren memnun taraftar memnun… Bu durumdan sanane, banane, kimene !!! =))

  45. Nebuchadnezzar  avatarı
    Nebuchadnezzar

    Lauda yine iş başında.Alonso sayesinde gündemde kalmayı başarıyor.

    Asıl vurgulamak istediği konu: Sözleşmeler uzun olmasın dolayısıyla rekabet de artsın.
    Unuttuğu ve atladığı konu : Alonso sezon ortasında takımı terkedip gitmez.
    Unuttuğu bir diğer konu :Alonso f1 i bir yuvarlak etrafında dönüp dolaşmak olarak nitelemez.

    Alonsonun kendini rahat hissetmemesi ve sözleşme zamanlarında farklı davranmasını isteyen laudanın aklından geçenleri almanyadaki kazasına bağlamak istemem ama görünen o ki durum bundan ibaret.
    2 yılda bir sözleşme derdi olmayan bir pilotun tamamen yarışlara odaklanıyor olması kimi rahatsız edebilir ki.Bir pilota "2 yıl sonra duruma bakarız" demek ayrıdır…."6 yıl daha bizimlesin"" demek ayrıdır.

  46. ortalık neden karışsın. santanderden dolayı alonsonun geldiğini bilmeyen mi var. aksini iddia edecek süper softirik kim onu merak ediyorum.

  47. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    ne kadar ironik bir durum değilmi 🙂

  48. 😀 😀 😀

  49. Geçenlerde bana nelere dikkat ediyorsun demiştin sanırım.
    🙂

  50. 48 sene uzatılsa sözleşmesi hırsından,azminden birşeyler mi eksilecekti?hiç sanmıyorum.Ha Felipe için aynısını söyleyemem.

  51. Forza_Jenson avatarı

    Televizyonda Hamilton,Vettel,Button eğleniyorlar ,şakalaşıyorlar,şampanya fışkırtıyorlar.Bunu gören alonso : "Dominik bizde niye hızlı araç yok Santander niye daha fazla para ödemiyorsun bizde niye piskevüt yok" 😀

  52. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    yanlış anlaşılma olmasın diye düzeltme isteği duydum,
    kask derken pilot kaskı değil,
    savaş kaskını demek istedim 🙂
    aslında miğfer demem gerekirdi neyse… (:

  53. ne santander miş arkadaş, sanki aracı banka sürüyor

  54. Yusuf  Hitay avatarı

    biri santander mi dedi ? eyvah eyvah

  55. Ferrari bi azar çeker buna 2 gün sonra =)) Alonsoyu övmeye başlar tekrar.. Aylar önce benzeri olmuştu… =))

  56. McLaren'de yeni neslin en iyisi Lewis var.
    Red Bull'da yeni neslin diğer bir iyisi Vettel var.
    ama Ferrari'de eski neslin iyilerinden diaz var. (bu arada diaza da iyi demiş olduk ama)

    Eski sürüm bir pilotun f1'in en büyük takımlarından birinde yarışması için ya Schumacher olması lazım ya da parasıyla beraber gelmesi lazım.

    +
    Santander bir açıklasa;
    Ferrari'ye sponsor olması, Raikkonen'i göndermesi ve diaza verdiği paralar toplam ne tutmuş. tahminim inanılmaz bir rakam var ortada.

  57. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    eyvah eyvah Lauda'da santander dedi 🙂
    hemen başıma kaskımı geçireyim (:

  58. lauda dur santander deme, al karıştı yine ortalık 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir