Süper Yumuşak Lastikler Monaco GP'yi Karıştırabilir

yazar:

kategori:

Bu tür lastikleri kış testlerinde test eden takımlar, bu sene ilk defa yarışta kullanacaklar ve bu takımlar için büyük bir belirsizlik olacak.

Jenson Button “Gerçekten nasıl olacağına dair bir fikrim yok. Uzun zamandır süper yumuşak lastikleri kullanmadık ve şimdiki lastiklerle birlikte de kullanmadık. Ancak süper yumuşak lastiklerde çok fazla aşınma olacağına eminiz.”

“Strateji açısından zor olacak. Doğru stratejiyle yarışa başlamak zor olacak. Burada her şey havada olacak.” dedi.

Rubens Barrichello “Bekleyip görmemiz lazım. Valencia, Jerez ve Barselona testlerinde süper yumuşak lastikler pek de iyi değildi. Oralarda sadece tek tur iyiydi. Daha fazla yol tutuşu var ancak kullanımı daha zor.”

“Perşembe günü durumu görebiliriz ancak cumartesi günü farklı olabilir çünkü pistte daha fazla lastik parçası olacak.” dedi.

Michael Schumacher “Farklı stratejiler nedeniyle aracımızın bu piste daha iyi uyup uymayacağı konusunda bir fikrim yok. Tamamiyle açık olacak.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Monaco 78 tur olabilir ama yarış uzunluğu normalden 60 km kısa.

  2. Zübeyir ÖZCAN avatarı
    Zübeyir ÖZCAN

    Emin ol iki pit yapanlar çıkacaktır ama bende daha fazla pit bekliyorum

  3. Pirelli Monaco'nın 78 tur olduğunu unutuyor sanırım… hadi pist yavaş ve hızlı viraj yok diye lastikler daha çok dayandı diyelim yumuşaklarla 30ar tur gidip süper yumuşakla da 18 tur mu gidecekler?

  4. Forza Felipe avatarı

    Zaten pist kısa 10 tur falan ise çok fazla pit olur.Gerçi lastiği biten pilotu arkadan gelen geçebilecek mi bu dar sokaklarda orasıda ayrı..Çok zevkli bir hafta sonu olacağı kesin.

  5. selim bulut avatarı

    Bu süper yumusak lastikler 5-6 turdan fazla dayanmaz. En iyi strateji 4 hatta 5 pit olur bence 2 veya 3 pit yapıp kazanmayı bekleyen pilot ilk 5'e girerse sevinmeli.

  6. pirelli 2 pit bekliyormuş. içiniz rahat olsun pilotlar. (yerseniz =))))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir