Schumacher: "Arkadaşım Seb'e Yardım Etmedim"

yazar:

kategori:

Hamilton, İspanya’nın ardından verdiği bir röportajda Schumacher’in Sebastian Vettel’e geçilirken hemen yol verdiğini ancak kendisi için durumu biraz daha zorlaştırdığını söyledi.

Buna cevap olarak Schumacher ise “Hatırlamıyorum. Ve bunun pek de mantıklı olacağını düşünmüyorum. Seb benim arkadaşım olsa da Lewis Mercedes motorlu bir araç kullanıyor. Bu yüzden o, benim için daha önemli. Kimseye iyilik yapacak değilim. Kesinlikle bir yanlış anlama olmalı. Ben herkesin yolundan çekilip kendi işimi yapmaya çalışıyorum.” dedi.

Schumacher’e aynı röportajda ilk galibiyetinde neler hissettiğinin sorulması üzerine “1994 senesiydi ve Imola’da yaşanan trajedinin hemen sonrasındaydı. Olay hâla sıcaktı ve duygular düşük seviyedeydi. Yine de en başında da dediğim gibi bu kazanabileceğimiz en prestijli yarıştı.”

“Sıralamalarda mükemmel bir tur attım. Her şey mükemmeldi ve büyük coşku vardı. Bu galibiyet bende bir şey değiştirdi mi? Monaco’da kazananlar arasına girdim ve ardından şampiyonaya odaklandım. Sadece tek bir yarıştı.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Şumi zaten monacoda Sabıkalı..

    şimdi muhabirlerin 2006 daki olay için sorularına hazırlıklı olsun yine gündem olacaktır bakın ve görün

    unutulacak gibi de değil efsaneye yakışmayan hara kiri hareketler ve sonrası ceza idi..

  2. "Seb benim arkadaşım olsa da Lewis Mercedes motorlu bir araç kullanıyor."

    Aleyhimize delil olarak kullanılabilecek bir beyanat.

  3. selim bulut avatarı

    O kadarda kirli bir yerden gitmemiş bence. Shumacher istese tutardı strat finish düzlügüne kadar.

  4. Schumacher ikisine de gayet net bir şekilde yol vermiş. Virajı dışarıdan alıp çizgiden ayrılmış ama virajın sonunda pist dışına çıkmadığı sürece çizgiye geri dönmek zorunda.

  5. Ha bir de hatırlatayım. İlk foto olayın en sonundaki hali yani geçiş çok yapılmış. Yani Schumiyi geçtikten sonra kendisi hala pistin kirli tarafındaysa Schumi ne yapsın ? Lewiscim sen kirli taraftan gidiyorsun, bak burası temiz taraf demesini mi bekliyorsun ?

  6. Fotoğraflar yeterli değil galiba. Ok, sen açıkla bakalım. Schumacher ne yapması gerekiyordu kum havuzuna girmesini ya da Lewis hazretleri geldi diye çimlere çıkmasını beklemiyorsun değil mi ?

  7. eğer onda da red bull olsaydı start finish düzlüğünde uçarak gelemezdi üstüne vettel'in pek bir şey fark etmezdi.

  8. söylüyoruz ama anlamamakta ısrar ediyorlar. bir yorum yazmıştım yayınlanmadı ya neyse.şumi değilmiydi 2006 monacoda aracı arızalanmış gibi yapıp sonra ceza alan.

  9. raikkonen86 avatarı

    hamilton demişki sebastien e yol verirken sebastian kolayca geçti, fakat sıra bana geldiğinde ben yarış çizgimden çıkıp pistin, yarış çizgisi dışındaki kirli lastik parçaları ile kaplanmış yerden geçmek zorunda kaldım, bunlarda lastiklerime yapışarak lastiklerimi kötü etkiledi demiş. arkadaşın koyduğu resimlerdede bu biraz anlaşılıyor gibi fakat schumacherin niyeti kötümü bilinmez, schumi buna benzer durumu geçen senede yapmıştı sanırım (vettel e hemen yol verme olayı vs..)

  10. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    şimdi bu karaoğlana ırkçı laf etsem nasıl olur acaba
    Allah seni bildiği gibi yapsın lewissssssssssss
    ***********************************************************
    thrillercd thrillercd teşekkürler resimler için ki en azından bu benim için yeterli.

  11. Lewis Mercedes motorlu bir araç kullanıyor sanırım herşeyi açıklıyor.

  12. herkes savaşmalı 😀
    ne diyor ünlü türk düşünürü nihat doğan :"uzayda kibir olsa savaşırım" :))

  13. MgpSchumi2011 avatarı
    MgpSchumi2011

    Bak evlat sana bir abi tavsiyesi hiç kimse hayatta başkasının maddi bir olguya sahip olması için canını tehlikeye atmaz.Bu motorsporlarında olmayacakların başında gelir.

  14. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    thrillercd thrillercd sen çok yaşa be,
    vallahi billahi yaa yeter yeter yeter
    aslında şu video'yu bulabilsem sizlerlede paylaşacağım ama…

  15. güzel kardeşim efsane dediğiniz adam balondan başka bir şey çıkmadı.demekki şampiyonluklar rekabetçi araçlar olursa geliyormuş.tabi birde takım arkadaşları sayesinde!! iki senedir rosberg te aynı aracı kullanıyor ama ne hikmettir bir türlü rosberg i alt edemedi.hadi geçen seneki araç button a göreydi üç yıllı ara vermişti ya bu sene.sakın bana istatistik demeyin.ardarda şampiyonluk aldığı seneleri biliyoruz.dişi rakip yok araç en az iki sanye rakiplerine oranla hızlı.yani demem oki öve öve bitiremediğiniz şumi işte bu.ki gerilere düştüğü zaman geçilmemek için her türlü numarayı yapabilecek biri.bknz:2010 macaristan.

    ben az önceki yorumdada şumi kesinlikle böyle bir şey yapmıştır demedim.sadece olabilme ihtimali üzerine yazdım.aynen lewis gibi geçen seneki yarıştan aklımda kalanları paylaşmak istedim.ama bazı arkadaşlar yine her zamanki gibi kinayeli dokundurmalarla karşısındakini rencide etmeye kalkmışlar akıllarınca.bu adam haşa ilahmıki günahsız veya çok dürüst böyle şeyleri yapmaz etmez.geçin bunları

  16. ben de o ışıgı goruyorum arkadasta

  17. Sizin gibi hayal gücü geniş arkadaşları görmek oldukça sevindirici. İnanıyorum ki bir gün bizim ülkemizden de Woody Allenlar çıkacaktır.

  18. Eray Parlak avatarı

    Ben herkesin yolundan çekilip kendi işimi yapmaya çalışıyorum." dedi.

    ah şumi ah içim acıdı be afsane mercedes allah cezanı versin ne hallere getirdiniz adamı adam gösteremiyor kendini bu açıklamayı yapıcak olan schumi değil hamilton olmalıydı kurt kocayınca köpeğin maskarası olur derler doğru ama bizim kurt kocamamışki mercedes kocamış…

  19. lewisten pek hoşlanmam ama bu söylediklerinde gerçeklik payı olduğunu düşünüyorum.geçen sene abudabideki startta hiç bir şey yokken yani temas yok toz yok yağ yokken spin atıp sc nin içeriye girmesinine neden olmuştu.hatta kendi canını bile tehlikeye atarak.buşekilde uzun düzlükte lewisin vettele olası bir atağını engellemiş oldu.tabi bunun bir senaryo olduğunu söyleyebilirsiniz.ama gerçeklik payınında en az senaryo olabilme ihtimali kadar yüksek olduğunu bilmenizde yarar var.

  20. Arkadaşlar ben tur bindirirlerken gördüm vettel Schumacher'i viraj öncesinde geçti virajı geçince schumi sağa yanaştı sanırsam Hamilton geçti zaten aralarında fark vardı.
    Adam kimseyi engellemedi herkes uyduruyor

  21. hamilton zaten hızlıydı ama mclaren rbr den bariz yavaştı lewis aracından maksimum u çıkardı.lewis in mücadelesine hızlı olsaydın geçseydin demek haksızlıktır.benim gördüğüm örneğin her ikisindede rbr olsaydı lewis vetteli zorlanmadan geçerdi.ister drs ile deyin isterseniz hızıyla deyin neye sayarsanız sayın.
    haa buradaki başlık tartışılabilir on bir şey diyemem

  22. ağzı olan konuşuyor sanki erken yol verseydi geçecektin vettel'i 10 tur arkasında gittin hızlı olsaydın gayet rahat geçebilirdin bazı pilotlar neden gerçekleri kabullenmeyip olayı başka boyutlara çekerler anlamış değilim.

  23. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    bu arada resimde şahane 🙂
    Schumi kızmış gibi bakıyor vallahi (:
    kaşlarını çatmış böyle :p

  24. MaYKiL Schumacher avatarı
    MaYKiL Schumacher

    nerden çıktı bu konu anlamış değilim
    o anı tekrar izleyebilsek (daha sağlıklı bir sonuca varabiliriz)
    ama ben o anı unuttum
    hayal meyal hatırlıyorum
    önce Seb geçti sonra hemen akabinde son viraja gelinmeden önce veya o sırada lewis geçti diye hatırlıyorum
    biriniz şu videoyu bulabilirmi acaba?

  25. oldu yani kendi aracında yaşadığı sorunları bir kenara bırakıp ya ben zaten iyi değilim ben kazanamıyosam bare bizim vettel kazansın ona yardım edeyim mi diyecek schumi kendinden başkasını düşünmez bu en yakın arkadaşı kendi ülkesinden birisi olsa bire kardeşiyle bile şampiyonluğu garantilediği sezonlarda bile hiç normal davranışlarda bulunmuyordu o yüzden dönüpte vetteli düşüneceğini sanmıyorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir