Hamilton: "McLaren, Red Bull'u Yenebilir"

yazar:

kategori:

Geçen hafta sonu İspanya’da ümit veren performansın ardından Hamilton, sezonun geri kalanındaki şansı konusunda iyimser.

Ama Red Bull’un sürekli olarak ilk sıradan yarışa başlamasıyla İngiliz pilot, daha fazla yarış kazanmalarında grid konumunun önemli olduğunu ekledi.

Hamilton: “Sıralama performansımız olsaydı, yarışta onları yenebilirdik diye düşünüyorum”

“Son yarışta, bütün yarışta en hızlı yarış temposuna sahip olduğumuzu gösterdiğimizi düşünüyorum. Yani ön sırada olabilirsek, onlarla yarışmak için iyi bir konuma sahip olabiliriz.”

“Yarışta onları geçmek zor. Çünkü araçları çok ama çok iyi. Mega pitstopları var; bu da yardım ediyor. Bu yüzden evet, sıralama üzerine çalışmamız gerek.”

Bu hedefin Monako’da başarılıp başarılamayacağı konusunda Hamilton: “Evet demeyi çok isterdim ve polü alma şansımın olduğunu kesinlikle hissediyorum. Ama bu, kesinlikle dengenin doğru olmasına ve onların hızına da bağlı. Burada geçen sene muazzam derecede hızlıydılar ama umarım fark Barselona’da olduğundan daha azdır”

Hamilton, Red Bull’un neden yarışa göre sıralamada daha hızlı olduğu üzerine hâlâ çalıştıklarını ve bu konuda egzoz beslemeli difüzörü farklı kullanmalarından şüphelendiklerini dile getirdi.

Hamilton: “Bugünlerde araçlar çok daha karmaşık; egzoz beslemeli difüzör, farklı yarış modlar vs… S3’e geldiklerinde bir şeyler oluyor ve bir yığın zaman kazanıyorlar”

“Ama buna yarışta da sahipler. Güce yüklendiklerinde harika bir dengeleri var. Barselona’nın son virajında, 3. virajda, sıralamalarda tam gaz gidiyorlardı. Ama biz, benzer virajlarda, yarışta gittiğimiz gibi sıralamada gidebiliyoruz. Buradan çok zaman kazanıyorlar”

“Egzoz beslemeli difüzörü ilk onlar kullandı ve bu, Brawn GP’nin çift katmanlı difüzörü ilk kullanıp uzun süre bunun avantajını kullanması gibi. Red Bull, egzoz beslemeli difüzörü ilk kullanandı ve herkes yakalayan konumunda, hâlâ öyleyiz”

“Sıralama, yarışta kalkış haricinde muhtemelen hafta sonunun en heyecanlı kısmı. Çok iyi, özellikle de şimdi. Önceden, en hızlı motor ayarlarıyla piste çıkardık”

“Şimdi ise motor için en güçlü yere basma kuvveti ayarını seçiyorsunuz. Ön kanata yükleniyorsunuz, hemen tutunma elde ediyorsunuz ve aracı çılgınlar gibi kullanabiliyorsunuz. Sıralamaya çıkmak için sabırsızlanıyorum”


Yorumlar

  1. muratc MP4-26 avatarı
    muratc MP4-26

    -McLaren Redbull u yenebilir. Sonuna kadar katiliyorum.
    -Umarim bu Monaco ile baraber baslar.
    -McLaren in Teknoloji merkezi ve teknik imkanlari bence Redbull a göre cok cok ileride.
    -Arac cok radikal ve ham daha üzerinde sadece bu sene icin degil önümüzdeki sene icin bile eklemeler oynamalar yapmaya müsait.
    -Bu nedenle sezonun 75% lik kalan bölümünde aracin daha cok gelisecegini düsünüyorum.
    -Lewis de Vettel i birkac defa daha yenip GP kazanamya devam ederse, Lewis sampiyonluk potasinda kalacaktir.
    -Button gibi bir pilotla da Takimlar sampiyonlugunu da Redbull a birakmayacagimizi düsünüyorum

  2. bence hala öndeyiz ama mclaren çok zorluyor,ferrari ise ne bilim arkadaşlar alınmasın ama sanki arabayı çok muhafazakar yaparken gelişime müsait değil gibi baksanıza okadar geliştirmek için çabalıyolar aama nafilee umarım onlarda en kısa zamanda yarışa dönerler çünkü mclaren le savaşmak için onlardan puan çalacak başka takımlarda gerekiyor

  3. barcelona pistini ölçü olarak kabul etmek tam olarak yanlış olur. çünkü redbull aracı muhteşem bir yere basma kuvveti üretiyor, viraj giriş ve çıkışlarında hızlarını çok fazla kesmiyorlar, daha fazla düzlüğe sahip olan pistlerde bu farkı diğer takımlar motor güçleriyle kapatıyorlar ama tüm yarış düzlükten oluşmadığı için viraj kısımlarında bu avantajı kaybediyorlar. catalunya yarışını herkes baz alıyor ama redbull aracı en az 0,6 saniye daha önde. bu yüzden ferrari ve mercedes gibi takımların neden redbull a motor tedarik etmediğini anlamanız çok güç değil.
    monaco mekanik tutuşun ön planda olduğu yavaş bir pist. redbull burada da kesinlikle güçlü olacaktır. çünkü burada her ne kadar hızlı dönülen virajlar olmasa da redbull un bu avantajını kullanabilecek nitelikte. o yüzden monaco da sıralamalar anlamında çok fazla süpriz olmaz fakat yarış sırasında arka bölümün birbirine çok yakın olacağını söylemek doğru olur.

  4. rocco junior avatarı

    Hamilton işte biraz fazla iyimser:) Bunu hep diyorum zaten kötülemek için demiyorum yani.

  5. "Son yarışta, bütün yarışta en hızlı yarış temposuna sahip olduğumuzu gösterdiğimizi düşünüyorum"

    Bu elemanın açıklamalarıyla ilgili problemi var. 10 dakika önce dediğinin tersini diyor. Tutarlılık çok düşük. Bir iki gün önce de son yarış için Alonso Vetteli tutmasaydı ucar giderdi ve yakalayamazdım diyordu.

  6. red bull ile fark geçen seneye göre daha büyük gibi görünüyor ama bu yıl yarışlarda ne olacağı belli olmuyor pek. monaco'da 8-9 pilotun ilk sıra için mücadele vereceğini düşünüyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir