Vettel: "Monako'da Kilit Unsur: Kendine Güven"

yazar:

kategori:

Bu sezon 5 yarıştan 4’ünü kazanan Vettel, Monako’da da favorilerden birisi.

Daha önce burada henüz kazanma başarısı gösteremeyen Alman pilot, bu sefer artan tecrübesiyle gerekenleri piste yansıtabileceğine inanıyor.

Vettel: “Bu pisti her zaman sevmişimdir. Bu önemli. Çünkü zor bir pist. Pilotların fark yaratabileceği bir pist burası ama öte yandan uzun bir hafta sonu var”

“Canınızı sıkan ve hafta sonu boyunca etkisini sürdürecek bazı şeyler olabilir. Onları değiştiremezsiniz. Bu yüzden burada işler her zaman siyah ve beyaz gibidir. Burada gerçekten hızlı olmak için her şeyin yolunda gitmesi gerek.”

“Kendinize güvenmeniz gerek. Aracın da sizin sevdiğiniz gibi olması lazım. En hızlı araca sahip olmanız gerektiğini düşünmüyorum; kendinizi rahat hissetmeniz lazım”

“Geçen sene baktığınızda Robert (Kubica) burada çok hızlıydı ve cadde pistlerinde genellikle hızlıdır. Buradaki disiplin biraz farklı”

“Evet, hızlı olmanız gerek ama burası farklı bir pist, Singapur’a benzer. Farklı bir teknik. Hataya pek yer yok ama çok zorlamanız gerekiyor. Kilit de bu”

Vettel, süper yumuşakların ne kadar uzun ömürlü olduğunu iyi anlayan pilotun öne çıkacağını da belirtti.

Vettel: “Lastikler nedeniyle birçok çılgın şeyin olduğu yarışlar izledik ve ne kadar pitstop olacağını henüz bilmiyoruz. Elbette bu size farklı şeyler denemede esneklik kazandırabilir; oysa geçmişte 1 veya 2 pitstop olurdu”

“Bu hafta sonu ne kadar pitstop olacağını bilmiyorum. Süper yumuşak lastikler konusunda yargıda bulunmak çok zor. Bu yüzden antrenmanda nerede olduğumuzu göreceğiz”

Lastiklerdeki belirsizlik yüzünden bu sene hata riskinin daha çok olup olmadığı sorusuna Vettel: “Süper yumuşak lastiklerin aşınma ömrüne çok bağlı olduğunu düşünüyorum. Bazı dönemlerde bunu test ettik. Bazı takımlar bunu kış testlerinde yaptı ve size çok soğuk, pistlerin farklı olduğunu söylememe gerek yok. Jerez açıkçası lastikler üzerine buradan daha fazla yüklenecek güce açıkçası sahipti. Bu yüzden lastikler daha uzun ömürlü olmalı ve burada durumu göreceğiz”

“Ardından ne kadar kauçuk kalıntısı olacağını göreceğiz, ne kadar kauçuk kaplanacağını göreceğiz. Lastiklere toplanan eğer çok olursa, yarışta işler çok zorlaşacak, özellikle de sonlara doğru. İnsanların kaç set lastik takacaklarına bağlı, ne kadar pitstop yapacaklarına”

“Ama elbette mesela Türkiye’de 8. virajı örnek alırsak, biraz çizginin dışına çıkarsanız kendinizi (pistin) dışında buluyorsunuz. Durumun burada alıştığımızdan daha kötü olacağını beklemiyorum. Her zaman kirli olmuştur ve sizin dışa taşmanızı sağlayacak kadar.”

“Çizgiyi tutturmalı ve hata yapmamalısınız. Çünkü (hata) gününüzün sonu olabilir”


Yorumlar

  1. biz bu pilotu seviyoruz yanlış anlaşılmış

    öyleki ispanya startında o kadar aciz bir halde idiki önce Alonsoyu duvara göndermeye çalıştı

    her zamanki gibi ama olmadı bu sefer webbere sardı sonrası Alonsonun arkasında 20 tur boyunca öndeki araçtan hızlı olmasına rağmen egzos yutmaya devam

    öyleki acizane halleri bizi çok mutlu ediyor müteşekkiriz kendisine

  2. bu parmak çocuk ta her alman pilot gibi şımarık ve küstah..

    araçtan inmeme tripleri mi desek ve daha niceleri

    evet alman pilotlar beni kışkırtıyor özelliklede kendini iyi bir pilot sanan bu beceriksiz çaylak..

  3. rocco junior avatarı

    Sanki en az 1-2 defa kazanmışta bu pisti.

  4. kuyruk acısı var ondandı:DD

  5. kesinlikle gelişti evet.ve pole'den başlarsa gayet rahatça lider olabileceğini söyleyebilirim

  6. Aysel Cildaş avatarı
    Aysel Cildaş

    Bu pistte çok guven iyi olmayabilir.Vettel eger kendine çok guveniyorsa bariyerlere toslayabilir,bu pistte kontrollu olmakda gerekli.

  7. haahha

  8. belkide bu sene kazanır belli olmaz,bu sene çok farklı daha hiç hata yapmadı bakalım belki ilerde yapar belli olmaz ama herkeste hemfikir bu çocuk kendini geliştirdi…

  9. bu adamın en çok diaz fanlarını çıldırtmasına bayılıyorum bak adam diaza tek kelime etmemiş ama hemen üstlerine alınıyolar olamaz böyle bişey yaa

  10. alonzomanyaa  avatarı

    Sen hiç kazanamadığına göre demekki yeterince güvenmiyorsun kendine.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir