Renault: "2013'te Motorları Denkleme İşe Yaramaz"

yazar:

kategori:

Bazı takımlar, 2013’te yeni motorlara geçmekten pek memnun değil ve FIA Başkanı Jean Todt, geçen hafta sonu İspanya’da, bir sene içinde iki tip motorun kullanılarak üreticilere zaman kazandırılabileceğini öne sürmüştü.

Ama her iki motorun aynı seviyede tutulabilmesi çok karmaşık bir işlem olması ile bu konuda bazı eleştiriler var.

Gelecekteki kurallar hakkında belirsizliğin ortadan kaldırılması adına yakın zamanda bir sonuca varılması gerektiğini düşünen Boullier, denk bir formül bulma çalışmalarının işe yaramayacağını ifade etti.

Boullier: “Dürüst olmak gerekirse V8 motorlarının aynı anda dört silindirlilerle yarışmasını düşünemiyorum”

“Çok aşırı bir şey bu. Performansı dengelemek FIA için bir kâbus, baş ağrısı olacaktır”

“Bernie’nin (İspanya’da) dediği gibi Jean, bir uzlaşı olmak için güzel bir teklif sundu ama motor üreticilerinin, bunu gerçekten isteyip istemediğini görmeleri gerekiyor. Artık teknik olarak bir karara varılmalı, çünkü herkes için biraz kafaları karıştıran bir konu”

Motor üreticisi Renault’un 4 silindirli motorları istemesine rağmen Formula 1’in diğer üreticilerinin bu yönde gönüllü olmadıkları söyleniyor ve Cosworth, Mercedes-Benz ile Ferrari’nin, endişelerini dile getirdiği mektubu FIA’ya gönderdiklerine inanılıyor.


Yorumlar

  1. rocco junior avatarı

    Todt Fransızdır buda Fransız lobisisin güçlü olacağı yani Renault avantajına bir takım düzenlemeler olabileceği demektir.Kulis her zaman işe yarar tabi kesin olacak demiyorum ama her zaman bu böyledir.Dünyanın neresine giderseniz gidin.Ayrıca Todt,Mosley yönetiminin devamıdır sadece ismi farklıdır…

  2. selim bulut avatarı

    Renault v4 motorlarla başarılı olacagını düşünüyor olsa gerek ama ben ferrari'nin dedigi gibi v6 olmasından yanayım. Todt eski dost nolursun geri adım at artık.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir