Barrichello: "Yeni Bır Sıralama Formatı Bulunmalı"

yazar:

kategori:

Pirelli lastiklerinin yarış içerisinde daha etkili olmasıyla birlikte sürücüler genellikle lastiklerini korumayı tercih ediyorlar. Bu da sıralama seanslarında sürücülerin fazla zorlamamasına neden oluyor.

Barrichello “Bu sene lastikler geçen seneye göre çok farklı bu yüzden format değişikliğine gidilebilir. ” dedi.

Barrichello, sürücülerin tek bir tur atmayı tercih etmesi nedeniyle 2003 ve 2004’teki tek turluk sıralama seansına dönülebileceğini söyledi.

Barrichello “Son yıllarda sıralamalar oldukça iyiydi ancak artık tek bir tur atılıyor bu yüzden geçen seneye göre farklı bir şeyler var mı bakmalıyız.” dedi.

 


Yorumlar

  1. Arkadaşın fikri de mantıklı, ama FIA tasarruf ilkesinden dolayı böyle bişey yapmaz diye düşünüyorum. Bu sıralama sistemi aslında gelmiş geçmiş en iyi sistem bence. Fakat bu dandik pirelli lastiklerle zevksiz hale geliyor. Bence sıralama sisteminin değişmesindense Pirelli daha dayanıklı lastikler üretsin. Bridgestone'lu yılları özlüyorum..

  2. Sinan ÖZER avatarı

    tek tur sistemine dönülmesi bence de bu ortamda mantıklı…Zaten çoğu pilot sıralamalarda tek tur atıp içeri giriyorlar.

  3. xtrabit racing adamsın 🙂

  4. Çok sayıda lastik veremezler çünkü tasarruf ilkesine ters düşer ; ama lastikleri ayırmaları mantıklı .

  5. bence sen anlayamamışsın. sıralamanın yarışa lastik saklama yönünden etki etmemesi için bir sistem önermiş adam. Benim önerdiğim de başka bir yol ve çok daha keyif verecek ve hata affeden bir sistem.

  6. Sıralamalara çok sayıda lastik versinler ve sıralama ve yarışta kullanılan lastikleri ayırsınlar sorun şıp diye çözülür.

  7. watercolour avatarı

    Şerefsizim benim aklıma gelmişti 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir